Cześć Grażynko. Co do zwierzątek to nie znam się

. Podobnie ma się sprawa z roślinkami, ale w tym wypadku niewiedza nie jest taka grożna w skutkach. Właściwie to jestem na tym forum aby podziwiać cudze ogrody, podpatrywać i uczyć się. Twój należy do grupy tych zachwycających, chociażby ze względu na samą przestrzeń

. Oczywiście ma też wiele innych walorów. Między innymi wyjątkowy jest tu staw. Nie jestem wielbicielką oczek wodnych. Nierzadko wydają się jakimś strasznie banalnym, często nawet kiczowatym naśladowaniem natury. No generarlnie to jestem na NIE. A tu oto proszę, staw. No może mały staw, ale nazwa „oczko wodne” w tym wypadku wydaje się wręcz niewłaściwa. Zdjęcia na str.45 są fantastyczne i jedno pozwoliłam sobie ukraść, to z nocną mgiełką. A wszystko to przez Ewę, bo jej się też podobało i ściągneła na swego kompa, no to ja też. No nie wiem czy teraz nie wyrzucisz mnie ze swego ogródka. Mniej na uwadze jednak fakt, iż Ty możesz w realu napawać się tym widokiem a u nas tylko kopia w kompie. Spędzam tu kolejny, trzeci dzień. Czytam Guciowe historie, podziwiam kwiatowe spektakle i wszystko to na tle niezwykłych scenerii Twojego imponującego ogrodu.