Odrobine w ogrodzie - Beata T

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Jolu staram sie :wink:
empuza Agnieszko żółty to taki fajny wiosenny kolorek - orlika sobie zasieję bo na razie w tym kolorku mam tylko 2 :lol: jeszcze 4 iglaki siedzą w doniczce i czekają na swoje miejsce które musi powstać przy planowaniu przedłużenia rabaty ......ale ktoś musi pracować żeby ktoś mógł robić zakupy :wink: Dziękuję - po odpoczywam już po bo teraz mam za dużo na głowie a potem to nic robić nie będę mogła :?
Izo Ja swojego przesadziłam a on i tak był dla mnie łaskawy i tak pięknie mnie obdarzył kwiatkami tylko coś te listki takie brązowawe :? a może Twojemu miejsce nie odpowiada albo mało jeść dałaś

wiatr tylko po strząchał mi kwiatuszki więc troszkę dobroci dla pupili kora dla rh i inni też ją dostali :wink: orlik, czosnek taki tyci tyci
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Nowo powstała rabatka i jej mieszkańcy hosty i żurawki
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
jeszcze dosadzę zieloną żurawkę jak przekwitnie
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Beatko przepięknie i tyle pięknych roślinek i tak się zastanawiam co ja mam Ci wysłać :roll:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Podziwiam Cie Beatko! Jak Ty sobie dajesz z tym wszystkim radę?
Jak rośliny podrosną, to rabata będzie jak marzenie!
aha, sliczny ten czosnek! :D
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jolu Roślinek - bylinek mam mało mogę policzyć na palcach ( nie licząc skalniaczka) dopiero w tym roku zaczęłam im się bardziej przyglądać i myśleć co by powsadzać w te moje kamyki :lol: może coś podpatrzę a może masz coś na zbyciu :wink:
Izo Hosty już za mną chodziły w zeszłym roku ale te remonty ....no i się doczekałam ja lubię maluszki no średniej wielkości roślinki :wink: ale ten czosnek jest za mały nie widać go za bardzo ma z 15 góra cm....nie masz takiego będę pamiętać :wink: Izo nie daję rady i dlatego nie mogę mieć wszystkiego , ograniczam się i jak staję nad jakimiś kwiatkami to mówię sobie odpuść kto ci będzie pielił kolejną rabatkę :roll: i ubolewam bo muszę stosować włókninę , roundap no ale co poradzić zawszę trzeba coś wykombinować ....
Rozchodnik wita już od bramy z 2 krzaczki tak podzieliłam z drugiej strony hosta i bergenia ale coś jej tu nie za dobrze
i nowe iglaki a na przodzie orliki sadzonki które same gdzieś wyrosły i dąbrówka

ObrazekObrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Beatko, a nie korciłoby Cię, żeby pomiędzy iglaki ,
wzdłuż podjazdu powstawiać takie formy płaczące?

Obrazek

( Ta, oczywiście w donicy, bo niedawno kupiona :lol: )
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Imponująca kolecja host...
Hania znowu kusi ... znów spać nie mogę :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Haniu ach kusisz myślałam żeby coś wsadzić na tym kawałku co iglaki wsadziłam ale ja mam tutaj taki zimny front odkąd pamiętam nic nie chce rosnąć a takie piękności na pewno zimy by nie przeżyły :? no a w wzdłuż ogrodzenia sąsiedztwo leszczyn którymi mnie uraczyli sąsiedzi niewiele roślin to lubi i cień od 12 nawet bergenia mikra
Izo i to w twoim kolorku cudo nabyła śliczna za mną chodzi taka pnąca różowa co ją też u Hani widziałam :P
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Beatko, wpadłam zobaczyć czy wszystko już posadzone ale widzę, że gospodyni nie ma. :?
Wszystko w porządku?
Czy juz szykujesz sie do operacji?
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Beatko - no niestety, trzeba liczyć siły na zamiary.
Ja to chyba trochę porywam się z motyką na słońce,
no ale zobaczymy, jak to w końcu wszystko wyjdzie.
Ale bez włókniny też się nie obejdzie.

Fajnie, że remonciki już za Wami. Kolor elewacji bardzo mi
się podoba - taki radosny. Jesienią i zimą to dopiero będzie
odskocznia od ponurości i bieli.

Piękne hosty. Też za mną chodzą,ale jeszcze trochę muszą
poczekać.

Miło sobie usiąść na Twoim tarasie i wypić kawkę.
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

empuzo Troszeczkę nazbierało się wszystkiego a to w ogrodzie a to w domu i tak w kółko :lol: i jeszcze imprezka za imprezką :roll: jak ten czas zleciał ....jeszcze parę spraw jest do załatwienia i uporządkowania oczywiście ....
wisienko Jak tu na forum można nie mieć chęci jak wszędzie kuszą tylko a potem brak siły hmmm raczej niemoc czegoś zrobienia :? Bardzo lubię zielony kolorek i mogła bym mieć same takie roślinki a ich liście mile widziane w plamki , kreseczki i inne przebarwienia :wink: hihi to już wiesz czemu padło na hosty i polecam je tylko ślimaki trzeba z dala trzymać ....Zapraszam na kawkę bo nabyłam sobie wygodną ławeczkę we wrześniu muszę gdzieś wygodnie przesiadywać :lol: jeszcze tylko jakiś stoliczek pod ciasteczko by się przydał

Zapraszam na dalszy spacerek .... obecnie grill już stoi została faza czyszczenia i zabezpieczenia wczoraj było grillowanie
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

Beatko, jak ślicznie u Ciebie! bardzo lubię żwirek, widzę też że grill będzie jak sie patrzy! czy te canny tak będą w doniczkach? może ja też mogłam tak zrobić bo rozlazły mi się jakoś dziwnie i wyszły liście nie tam gdzie chciałam
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Beatko widzę dużo zmian u Ciebie.
Wszystko tak pięknie odnowione i rozbudowane. :roll:
A zakątek z grilem super. ;:333
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

onka37 Kany trzeba wykopywać więc padło na doniczki obecnie wraz z doniczkami są wkopane pod płotkiem ....u mnie byłby problem jak bym tak chciała je teraz w te kamyczki wkopać - cała rabatka była by zniszczona dlatego w żwirek tylko rośliny wieloletnie wsadzam .....Mam też kany wsadzone w grunt ( dostałam bulwy i nawet nie wiadomo jakie )które będą ładniejsze zobaczymy :lol: Mi też się na początku rozkładały musiałam je podwiązać ale teraz jest ok tylko mam wrażenie że nie rosną a sztuczne zasilanie tylko zaszkodziło - kany lubią obornik no ale u mnie go nie ma :?
Kogra Grażynko miło mi słyszeć takie słowa - faktycznie troszkę się zmienia a na rabatkach które powstały w zeszłym roku jesienią pojawiły się roślinki wprawdzie to nie busz kolorów i form ale kamyczków nie chce za bardzo zasłaniać bo by to nie miało sensu i straciła bym zamierzoną formę ich posiadania :lol:
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

ale fajnie jak ktoś potrafi sobie sam coś zrobić...

Grill rewelacja! Kiedy u mnie stanie... heh :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Baetko jak u Ciebie ładnie....wszystko tak pięknie skomponowane ;:109 kamyki tyle uroku dodają....
Beatko powiedz mi czy zostawiasz kany w ziemi tak jak są w doniczce czy jednak wyciągasz z ziemi :?:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”