Mój piękny ogród- anulka cz.1 2007 r.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Nabieram podejrzenia ,że Twoja zagadka to żeleźniak.
Wstawię dziś zdjęcie mojego i porównamy .Mój został wczoraj rozpoznany przez Agrażkę z tym ,że jest juz dużo większy od Twojego,ale wydaje mi sie,że są identyczne.
Zajrzyj moze później nieco w tej sprawie do mnie Anulko :wink:
Róża Papageno jest śliczna ale masz na niej to samo co ja na mojej takiej bez nazwy czyli skoczka różanego-cholerstwo które trudno przegonić.
Stąd liście naszych róż wyglądaja tak jak widać.
Acelit ponoć ma pomóc ,muszę pojechać gdzieś poszukać bo drażni mnie fakt,że ten szkodnik drwi sobie ze mnie i cały czas mieszka na mojej róży.
Ależ będzie super z tym oczkiem u Ciebie-czy nie zniszczyłaś sobie zbytnio nasadzeń wokół oczka podczas jego budowy?
Boję się dopuścic mojego M do poprawienia naszego oczka albo musiałabym wykopać wszystkie rośliny znad oczka w promieniu conajmniej 1 metra. :roll: :(
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Niestety to nie żeleżniak :lol: Ta roslina występuje prawie w kazdym ogródku bo ładnie pachnie.Ta moja należy do odmian duzych.Ma chropowate liscie.Ma własciwości lecznicze.To tyle mogę podpowiedzieć :D
Krysiu jeśli chodzi o róże to ja juz nie mam siły z tymi opryskami.Obecnie wszystko trzeba opryskiwac ,zeby jako -tako wyglądało.Ciągle jakis grzyb,zaraza ,przędziorki i jeszcze czekam na rdzę.Przy takiej pogodzie to dla niej raj.Czasami zostawiam to wszystko matce naturze.
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Oczko wodne to moje oczko w głowie.Mój M nie robi przy nim .mam innego M do tej pracy ,ale faktycznie połozenie folii nie było łatwe.Oczywiście ,że poniszczyłi mi rosliny!!!!!Został złamany liliowiec bardzo drogi ,którego zamówiłam w Słowacji.Mam nadzieję ,że odbije z korzenia :(
A tak na marginesie :D Czy jest jakaś szansa na parę roslinek z Twojego oczka?
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Zagadkę pozostawiam zatem innym. :D
Rośliny wodne masz zaklepane -wszystkie poza liliami bo tych nie umiem jeszcze rozmnażać choć ,być może znajdę metodę do czasu jak będziesz gotowa ze swoim oczkiem.Poczytam jutro ....
Skontaktujemy się .Kiedy przewidujesz zasiedlanie oczka?
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Anulko, bardzo podobają mi się Twoje rośliny.Jest kolorowo i różnorodnie.Z oczkiem życzę powodzenia, to chyba duże wyzwanie- stworzyć nowy zakątek, wśród istniejącego nasadzenia.
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dziękuję Elu ;:12 Właśnie wróciłam z działki i oczko mam juz z ''głowy''.Ten obcy M dokładnie ...... połozenie folii i tylko musiałam się narobić.Folię połozył krzywo i znowu woda zaczęła przeciekać.Zdjęłam całą folię-oczywiście wcześniej wylałam całą wodę wiaderkiem -sama!!!!!!! bo juz chętnych do tej pracy nie było.Okazało się ,że folia jest juz podziurawiona w kilku miejscach i teraz to chyba sobie w łeb strzelę bo kto wytrzyma taką syzyfową pracę?Dla tych co nie wiedzą podaję ,że pierwszą folie przedziurawiły mi dzieci wrzucając kamienie.Potem zrobiłam oczko betonowe-popękało.Potem uszczelniłam róznymi preparatami-popękało.Znowu cudowne srodki do uszczelnienia -popękało.Teraz nowa folia-200 zł w plecy.Widocznie nie jest mi dane mieć lilię wodną bo o to mi tylko chodzi.
Musiałam się wyżalić :D Zaraz powklejam piękne kwiatki
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

KaRo to oczko chyba zasiedlę sztucznymi kwiatami :wink:
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Chciałabym pokazać kilka zdjęć moich róż.U mnie dopiero kwitną.Nazw niestety nie pamiętam,ale bardzo mi się podobają :D Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

To były róże z działki a teraz przedstawię kilka róz z ogrodu Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Nie wszystkie róze się już rozwinęły,ale przy tej pogodzie nastąpi to niebawem :D
Awatar użytkownika
Julia
200p
200p
Od: 11 wrz 2005, o 09:15

Post »

anulko, ale masz piękne rośliny :D :D , śliczny skalniak, piękne krzewy
i cała masa kwiatów do podziwiania.Pięknie!
No i wspaniały ogród do wypoczynku.
Niektórych kwiatów nie znam,
ale dzięki takim spacerom po wirtualnych ogrodach
poznaję i chcę mieć u siebie.

A teraz spróbuję rozwiązać Twoją zagadkę....
Ta roślina z dużymi liśćmi to szałwia muszkatołowa( nie mam jej u siebie )
:D Nie zapomnij zrobić fotki, kiedy zakwitnie...
będę czekać!

serdeczności...
:D
Awatar użytkownika
grazyna56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 10 lut 2007, o 20:28

Post »

Bardzo piękny ogród, zadbany,kolorowy ,pachnący ,róże przepiekne. Nie dziwię się, że zbierasz same pochwały do których i ja się przyłączam .Super. :D :D :D
cudze błędy mamy przed oczyma ,własne za plecami
Pozdrawiam Grazyna
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Moja zagadka jest w dalszym ciągu nierozwiązana :cry: Tak zaczyna wygladać kwiat tej rośliny a potem wyrosnie z niego dość spora maczuga.
Obrazek
Ten drugi kwiat to nie wiem ,jak się nazywa?Wiem ,że jest trujący i ma granatowe kulki.Może ktoś pamięta nazwę Obrazek
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

;:114 Brawo Julciu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pięknie zgadłaś co to za roślina.Tak to jest szałwia muszkatołowa pięknie kwitnąca i wyglądająca.Oczywiście ,że zrobię zdjęcia ,jak rozkwitnie bo to ciekawe zjawisko.Mój krzaczek powinien mieć ok.6 kwiatostanów.Pierwszy raz tak bogato zakwitnie więc zobaczymy,jak to wygląda.Jeszcze raz gratulacje
;:1
Grzegorz B

Post »

Anulko, po tych zdjęciach, które zaprezentowałaś, to można mieć wrażenie, że jesteś posiadaczką ogrodu różanego. Wspaniałe są Twoje róże i do tego jakie barwne. Gratuluję Ci serdecznie ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grażynko ,Grzesiu -wielkie dzięki ,ale to jeszcze nie wszystkie róże.Właśnie rozkwitają nowe.U nas w Szczecinie jest taki ogród i nazywa się Różanka.W tym roku został odnowiony.Rosną tam przepiękne gatunki róż.Postaram sie tam zajrzec i porobię zdjęcia.Mam nadzieję ,że będzie na co popatrzeć :D
Awatar użytkownika
Julia
200p
200p
Od: 11 wrz 2005, o 09:15

Post »

Kiedy w pełni rozkwitnie te 6 kwiatostanów to dopiero bedzie uczta dla oczu.
Cieszę się, że udało mi sie odgadnąć nazwę,dziękuję za gratulacje,
a nagrodą :oops: będą fotki.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”