Promenea jak sądzę po opakowaniu to siostra lub brat mojej
Moje "zaczarowane" kwiaty - kolekcja Haliny - 1cz.
-
MirkaS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Halinko Ogrom paków na Philadelphi, ale będzie u Ciebie pięknie.
Zobaczymy która szybciej zakwitnie. Super są takie niespodzianki. MM po przejściach ale fajnie wygląda.Mój nie pachnie.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
- orange30
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 paź 2007, o 22:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dorotko-dewuka maleństwo stoi w kuchni na parapecie zach.-płn. zbyt krótko by coś powiedzieć na temat.
Dzisiaj odebrałam moje nowości ;:2 cieszę się bardzo a zarazem jestem w szoku ;:30
Dwie z moich roślinek są strasznie malutkie, nie wiedziałam jak je wziąść do ręki, tym bardziej, że są na podkładce a nie w doniczce ;:96 Mają tylko ok 5 cm wielkości ze wszystkim. Najbardziej cieszy mnie ta największa, bo ma ok. 70 cm wysokości no i pąki kwiatowe ;:106 Proszę spójrzcie oto one:
Comparettia speciosa i Comparettia macroplectron

Paradisanthus micranthus

Epidendrum pseudoepidendrum

To tyle nowych roślinek w moim domu.
A dzisiaj jeszcze moje Paphiopedilum zrobiło mi wielką niespodziankę. Dopiero kilka tygodni temu przekwitło a dzisiaj..........

Jeszcze pokażę własnej roboty "wisiołek" dla equestrisa, niestety konieczność, bo miejsce się strasznie skurczyło na parapecie. Rozwiązanie chyba niezłe

Jeszcze na zakończenie moja ulubiona roślinka (nie storczykowa) ale bardzo przyjemna dla oczu

Dzisiaj odebrałam moje nowości ;:2 cieszę się bardzo a zarazem jestem w szoku ;:30
Dwie z moich roślinek są strasznie malutkie, nie wiedziałam jak je wziąść do ręki, tym bardziej, że są na podkładce a nie w doniczce ;:96 Mają tylko ok 5 cm wielkości ze wszystkim. Najbardziej cieszy mnie ta największa, bo ma ok. 70 cm wysokości no i pąki kwiatowe ;:106 Proszę spójrzcie oto one:
Comparettia speciosa i Comparettia macroplectron

Paradisanthus micranthus

Epidendrum pseudoepidendrum

To tyle nowych roślinek w moim domu.
A dzisiaj jeszcze moje Paphiopedilum zrobiło mi wielką niespodziankę. Dopiero kilka tygodni temu przekwitło a dzisiaj..........

Jeszcze pokażę własnej roboty "wisiołek" dla equestrisa, niestety konieczność, bo miejsce się strasznie skurczyło na parapecie. Rozwiązanie chyba niezłe

Jeszcze na zakończenie moja ulubiona roślinka (nie storczykowa) ale bardzo przyjemna dla oczu

Haliiiiinko !, ale cudowności pozamawiałaś
Comparettia speciosa i Comparettia macroplectron - ładne kolory - pierwszy pomarańczowo- żółty, drugi liliowy.
Ciekawe, czy uprawa będzie trudna, bo ja o nich nie mam pojęcia. Ale Ty nas tu pewnie podszkolisz
Trzymam kciuki, żeby pięknie u Ciebie doroślały.
Epidendrum pseudoepidendrum widziałam na wystawie w Sosnowcu. Efektowne kwiaty.
A sabotek ma śliczne liście i ta zapowiedź ponownego kwitnienia - prawdziwa niespodzianka
Comparettia speciosa i Comparettia macroplectron - ładne kolory - pierwszy pomarańczowo- żółty, drugi liliowy.
Ciekawe, czy uprawa będzie trudna, bo ja o nich nie mam pojęcia. Ale Ty nas tu pewnie podszkolisz
Trzymam kciuki, żeby pięknie u Ciebie doroślały.
Epidendrum pseudoepidendrum widziałam na wystawie w Sosnowcu. Efektowne kwiaty.
A sabotek ma śliczne liście i ta zapowiedź ponownego kwitnienia - prawdziwa niespodzianka
- renata75
- 1000p

- Od: 5 kwie 2008, o 16:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Halinko, cudności do Ciebie zawitały, Comparettia speciosa i Comparettia macroplectron bardzo ładne, wyglądają na zdrowe tylko musisz pomyśleć o lokum dla nich, ale jak Cię znam coś wymyślisz.
Paradisanthus micranthus, bardzo dorodna i na widok tych pączusiów morda mi się śmieje, będziesz, miała wspaniałe widoki, a sabotek co tu dużo pisać piękną zrobił Ci niespodziankę, to w podziękowaniu za opiekę.
Pozdrawiam
:P
Paradisanthus micranthus, bardzo dorodna i na widok tych pączusiów morda mi się śmieje, będziesz, miała wspaniałe widoki, a sabotek co tu dużo pisać piękną zrobił Ci niespodziankę, to w podziękowaniu za opiekę.
Pozdrawiam
:P