Ogródek Magdy :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
magdala

Post »

krzysiek86 pisze:Jak oglądałem Twoje fotki to od razu zwróciłem uwagę na tę wspaniałą aktynidie :D
Jest piękna gdzie to cudo rośnie :D
Tyle artykułów już widziałem na jej temat tyle fotek w gazetach i książkach ale
jeszcze jej nie spotkałem. :D
Krzysiu- w ogrodzie botanicznym,który jest na terenie Parku Oliwskiego w Gdańsku-ale nie jest duża.
Magda.
Awatar użytkownika
Mona74
100p
100p
Od: 7 cze 2009, o 21:13

Post »

Magda, przepiękny ogród! mnie ciekawi kokornak, jak wygląda teraz? jak Ci się przyjął?
wspaniale wyglądają wieloletnie ogrody, nie mogę się doczekać kiedy nasz ogródek będzie tak wyglądał.
zajrzę do Ciebie regularnie.
magdala

Post »

Mona :D witam Cię serdecznie! A ja już byłam u Ciebie i widziałam Wasz ogród powstający w ekspresowym tempie :) Jakbym miała kupować mieszkanie w mieście( też "miastowa "jestem) to właśnie wybrałabym parter z ogródkiem albo ostatnie piętro z tarasem :) Tymczasem nie mam nawet balkonu :(
Kup kokornak koniecznie - moja sadzonka została całkowicie wywalona przez kreta i przyjęła się bez problemu po raz drugi . Natomiast dzisiaj przeżyłam ukłucie serca i ....portfela, bo w moim ulubionym ogrodnictwie stoi kokornak mojego wzrostu za ...24 zł!!! (ja za te 4 listki dałam 20 !)
Jutro będę miała okazję zrobić zdjęcie około 10 letniego kokornaka -zobaczysz jak pięknie układają się liście(a to dopiero połowa ich wielkości) .
Magda.
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 02:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

magdala pisze: Działeczka z przodu :
Obrazek Obrazek

...I od strony lasu -taki swobodny "angielski " nieład :wink: :wink: A to obok już znacie :wink: tylko teraz ma 8 kwiatów ,a nie 3...
Obrazek Obrazek
;:111 ;:48 <-- zzieleniałam... z zazdrości. Pięęęęęęęknie...
Awatar użytkownika
hrsta
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 23:52

Post »

Magda, a jaki to wzrost? ;-D Że też się nie dałaś... ;-D
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No ładnie, kokornak jeszcze? :( :wink:
Ja teeeeeeeeeeeeż chcę!!!!
Tylko gdzie ja znajdę na to miejsce? ;:191
Awatar użytkownika
hrsta
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 23:52

Post »

U MNIE! Pozwolę Ci przychodzić go podziwiać.... ;-D
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
magdala

Post »

Socurku :D :D :D -gdzieżeś Ty była ???? Muszę zajżeć do Ciebie-pewnie przez ten czas urządziłaś cały ogródek ..!
Magda.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ha ha ha :lol:
Po moim trupie! :twisted:
Prędzej pozbawię się ostatnich szczątków trawnika ;:191 ;:191 ;:191
magdala

Post »

Basia :D mój ...164 cm , kokornak na pewno miał ze 150 cm. Walczyłam ze sobą ,pierwsza myśl była ,żeby go szybko kupić ,ale wiesz co mnie powstrzymało ...? Tak jakoś żal mi się zrobiło tego malucha-kokornaczka ,z którego tak cieszyłam się i byłam taka dumna ,że złapałam mega okazję :) :P A jeśli by w smutku przestał rosnąć ,gdybym kupiła tego duzego ...? I to niby ja walczę z przesądami ! :wink: :wink: :wink:
Ale ja go pewnie i tak kupię ,tylko muszę przemysleć miejsce....

Gosia :D Kokornak ładnie się upina ,liście układają sie dachówkowato ,na zimę wszystkie opadają i wiosną masz plątaninę gałązek ,które teraz powoli pokrywają się liścmi -to jest takie kulturalne i eleganckie pnącze.. :wink: :wink:
Magda.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kulturalne -niekulturalne, ale ja tak kombinuję pod kątem zasłonięcia ohydnego garażu - blaszaka sąsiada :evil:
I obawiam się, że żadna roślinność nie wchodzi w grę, bo się po prostu usmaży na tej blasze :(
Pozostawałaby gęsta kratowniczka i odstawić to trochę od blachy...tylko...kaaaaaasa!!! :roll:
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Kontakt:

Post »

AAAAAAAAAA w OB to widziałaś. No wszystko jasne :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Magdo
przebiegłam przez twoj ogródek (co zajęło dłuższą chwilę :lol: )
Tworzysz piękne miejsce, w stylu, jaki lubię , tzw. mixed borders czyli krzewy, drzewa, kwiaty wspólnie razem ;)
Piękna kalina! Mam ich kilka ale tej jeszcze nie.
Lubimy podobne rośliny: hortensje, heliotropy, piwonie, maki! Pięknie rośnie ci tytoń ozdobny! Czy sama siałaś czy z sadzonek? Posiałam go ale jeszcze nie kwitnie.
Będę czę stym gościem u Ciebie ;)
pozdrawiam serdecznie ;:100
magdala

Post »

Ewuniu :D witaj w moich skromnych progach! Tytoń kupiłam jako sadzonkę i pewnie dlatego tak kwitnie :wink: Ale u nas jest on dość rzadki do kupienia-heliotrop również -mają je nieliczne sklepy...
Magda.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Heliotrop już parę razy kusił mnie zapachem, choć rzeczywiście trudno go spotkać w naszych szkółkach...
Nie ugięłam się jeszcze, bo to jednoroczniak, a ja stawiam na bylinki - nie, żebym była sknerą :wink: ale tak jakoś...
Ale Tobie Magduś niech pachnie :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”