i truskawki warzywka na zupkę super
Moja familokowa oaza spokoju cz.1
-
ida74
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu widok Twoich kwitnących róż to balsam na dusze przy takiej pogodzie.
Kalarepek w tym roku nie mam ,bo nabawiłam się przy nich w zeszłym bólu głowy.W zeszłym roku kupiłam rozsady kalarepek ,kapusty ,brokułów i kalafiora na bazarze.Po pewnym czasie okazało się ,że te sadzonki to TYLKO KALAREPA
Wiesz ile tego było 
Kalarepek w tym roku nie mam ,bo nabawiłam się przy nich w zeszłym bólu głowy.W zeszłym roku kupiłam rozsady kalarepek ,kapusty ,brokułów i kalafiora na bazarze.Po pewnym czasie okazało się ,że te sadzonki to TYLKO KALAREPA
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jadzienko. Wpadłam pooglądać Twoje różyczki. Angielkę masz chyba podobną jak ma Ewa Gloriadei i szuka dla nie nazwy. Pooglądaj ją w wątku różanym. A co się dzieje z truskawkami chyba zaczynają gnić? U mnie też już zaczynają się zdarzać podgniłe. Dobrze, że jeszcze nie jest gorąco przy tych deszczach bo by wszystko chyba zgniło, na różach już się pojawia szara pleśn.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
MARYSIU nie wyrzuciła bym jej ,ale wolę mieć na ganku takie co kwitną do jesieni . Ona od ubiegłego roku i tak sie poprawiła ,bo w ubiegłym roku miała tylko jeden kwiat a w tym cały parter w kwiatach . Dzięki pójdę zobaczyć .
ELŻBIETKO po prostu zaczynają gnić za dużo deszczów a za mało słońca ,bo to też są dzieci słońca .
ADO u mnie odpukać na razie się nic nie dzieje z różami ,ale dzisiaj zauważyłam zaczynają fruwać mączliki . Jeszcze do tego mszyce i się odechciewa .
AGUŚ Tobie odpisałam u Ciebie mnie nawet słoma nie pomoże . Ja po prostu mam za mało słońca na działce i musiała bym je przesadzić w inne miejsce ,ale na razie muszą zostać tam gdzie są .
Dziękuje za troskę i odwiedziny . Po burzy zrobiło się tak fajnie ciepło ,że poszłam sobie posiedzieć ,pozbierać oślizglaki . Te cholery już mi zdążyły zeżreć jedną sadzonkę sałaty ,a za płotem mają tyle zieleniny ,ale to im nie smakuje . To draństwo .

ELŻBIETKO po prostu zaczynają gnić za dużo deszczów a za mało słońca ,bo to też są dzieci słońca .
ADO u mnie odpukać na razie się nic nie dzieje z różami ,ale dzisiaj zauważyłam zaczynają fruwać mączliki . Jeszcze do tego mszyce i się odechciewa .
AGUŚ Tobie odpisałam u Ciebie mnie nawet słoma nie pomoże . Ja po prostu mam za mało słońca na działce i musiała bym je przesadzić w inne miejsce ,ale na razie muszą zostać tam gdzie są .
Dziękuje za troskę i odwiedziny . Po burzy zrobiło się tak fajnie ciepło ,że poszłam sobie posiedzieć ,pozbierać oślizglaki . Te cholery już mi zdążyły zeżreć jedną sadzonkę sałaty ,a za płotem mają tyle zieleniny ,ale to im nie smakuje . To draństwo .

- dominikams

- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Jadziu, doskonale cię rozumiem. Ja też tylko takie mam, i tylko takie biorę pod uwagę. Kilka róż wywaliłam, bo miały za mało kwiatów (choć powtarzały). Były to typowe róże wielkokwiatowe. Poszły do sąsiadkiJAKUCH pisze:MARYSIU lubię jak róża powtarza kwitnienie
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
JOLU u mnie więcej nieznajomych niż znajomych ,ale i tak uraczają mnie swymi pięknymi kwiatami ,więc nie mogę narzekać . Dobrze jest mieć swoje warzywka .
ELŻBIETKO kupiłam w sklepie na wpół białe truskawki dałam worek do lodóki a po dwóch dniach są czerwone . Więc Twoje rozumowanie wcale nie jest śmieszne . Niedawno znowu lało więc jutro mogę być bez sałaty
DOMINIKO ja kupiłam różę w kolorze oranż a mam czerwoną ,więc już nie kupuje w marketach tylko na bazarze u takiej babki ,ale ona ma ze szkółki . Jest hodowcą ,ale one mają nagie korzenie . Dziękuję za odwiedzinki
ELŻBIETKO kupiłam w sklepie na wpół białe truskawki dałam worek do lodóki a po dwóch dniach są czerwone . Więc Twoje rozumowanie wcale nie jest śmieszne . Niedawno znowu lało więc jutro mogę być bez sałaty
DOMINIKO ja kupiłam różę w kolorze oranż a mam czerwoną ,więc już nie kupuje w marketach tylko na bazarze u takiej babki ,ale ona ma ze szkółki . Jest hodowcą ,ale one mają nagie korzenie . Dziękuję za odwiedzinki