a ja tez mogłabym się przypomnieć?
pierwszy rok cokolwiek posiałam i nie mam nic na wymianę.
A pomidory własne to coś co się śni Naprawdę.. już tak myślę jakby tutaj całorocznie, co potrzebuję ?
Ani chybi ogrzewaną szklarnię .. bo foliowo ogrzewać się nie daje? Sama nie wiem.
Ale jakbym mogła tez prosić jesienią nasionka
Jessssuuuu.... raj dla oczu. Gieniu ja to bym z miłą chęcią kupiła wszystkie te czarne odmiany. Bardzo lubię sadzić pomidorki, których jeszcze nie miałam. Jesienią chyba kupię większość nasion (czarnych odmian) z tej stronki, którą wstawiłaś. a wiosną drugi tunel foliowy postawię
pozdrawiam
Agnieszka Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
O matko jedyna to ja też poproszę chociaż jedną pestkę tego czarnego wynalazka bo jakieś czarne mam ale nie znam odmiany. Bogdan dziękuję pięknie raz jeszcze za nasionka i sadzonki Mam też jeden krzak Black Krim choć na razie słabiutko rośnie.
Dziewczyny, co by z tego wyszło? Lekko słonawy Black Krim z jakimś słodkim?
Chociaż lekko słone koktajlówki mogłyby zastąpić orzeszki na przegryzkę- ciekawe !
Krzyżowałam czarne z malinowymi , z żółtymi , czerwonymi , bawołami malinowymi i nie wiem z czym jeszcze . Przy towarowych pomidorach posadziłam tylko 10 szt krzyżówek z których w tej chwili kapitalnie wygląda Black Zebra x Orange Strawberry . Widać zebrowatość , krzak bardzo dobrze wiąże i jest b. wczesny . Zniosę jajo i wysiedzę zanim owoce zaczną dojrzewać . Część krzyżówek jest wyłącznie ,,po ludziach " , część siane dopiero 10 maja więc moja cierpliwość jest wystawiona na ciężką próbę .
Kozulo ja też wysiedzieć nie mogę W tym roku ze trzydzieści dla mnie nie znanych odmian u mnie rośnie .Że o czarnych nie wspomnę.Dostałam jeszcze bardzo brązowego ,ale nie wiem jak się zwie.
Liczylem kwiaty na Krimie, 32 sztuki na jednym krzaku, strasznie duzo mi sie wydaje. Przez ostatnie 3 dni 12 cm u gore urosl, czy inni tez maja takie wyniki?