Ogród Moni cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

mnie tez zaciekawiły te powojniki... ładny mają pokrój czy się tak przewalają potem?
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Crystal Fontaine - boski, po prostu, boski Moni.
Obrazek

Szczerze mówiąc, nie wierzyłam, że on przezimuje w naszym klimacie. :oops:
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Monia, jak u ciebie pięknie się szykują róże!! Już lada moment ten moment :lol: :lol: W ogóle wszystko ślicznie.

Widziałam budowę rosarium - imponujące!!! Czy przez kotwy rozumiesz te szpikulce półmetrowe, co wbija sie je w ziemię (takie jakby oprawki do kantówki)? Bo ja o takich myślę - pod winorośl co prawda. Dobrze to i solidnie trzyma?

Powojniki też lubię, ale na razie sie wstrzymuję. Nie miałabym póki co gdzie posadzić.

Ech ta pogoda, tragedia :evil:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

AniaDS pisze:pięknie ujęłaś to słonko..
nie wiedziałam, że bylinowe powojniki rosną tak nisko...
bardzo mi to na rękę 8) :lol: :lol:
nie wszystkie odmiany bylinowe są takie niziutkie :wink: - akurat ta taka jest :wink: Mojego Bluish Violet mam już kilka lat i co rok u jest piękniejszy :D W ubiegłym roku dokupiłam dwa kolejne i wsadziłam pomiędzy róże :D
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dominikams pisze:Monia, jak u ciebie pięknie się szykują róże!! Już lada moment ten moment :lol: :lol: W ogóle wszystko ślicznie.

Widziałam budowę rosarium - imponujące!!! Czy przez kotwy rozumiesz te szpikulce półmetrowe, co wbija sie je w ziemię (takie jakby oprawki do kantówki)? Bo ja o takich myślę - pod winorośl co prawda. Dobrze to i solidnie trzyma?

Powojniki też lubię, ale na razie sie wstrzymuję. Nie miałabym póki co gdzie posadzić.

Ech ta pogoda, tragedia :evil:
kotwy, czyli te szpikulce :lol: :wink: trzymają doskonale, tylko my je dodatkowo łączymy z kantówką za pomocą śrub (są już gotowe otwory w kotwach)
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

snowflake pisze:mnie tez zaciekawiły te powojniki... ładny mają pokrój czy się tak przewalają potem?
rosną tak jak teraz, a niektóre gałązki są pochylone, ale ogólnie b.ładnie to wygląda :D
są jeszcze takie same w białym kolorze - Alba, ale ja ich nie mam (jeszcze) :wink:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

hanka55 pisze:Crystal Fontaine - boski, po prostu, boski Moni.
Obrazek

Szczerze mówiąc, nie wierzyłam, że on przezimuje w naszym klimacie. :oops:
Haniu, jestem absolutnie zakochana w powojnikach, zwłaszcza Cristal i Josephine :D Wyglądają całkiem zdrowo i ładnie, a rozkrzewiają się lepiej niż wszystkie wielkokwiatowe :wink: Na zimę niczym nie okrywałam, choć martwiłam się jak to przeżyją, ale całkiem nieźle im poszło :D Mają jedną wadę - b.kruche gałązki i zimą się wykruszają od cięzaru sniegu. Trzeba będzie okrywać głównie po to, żeby śnieg nie obciążał pędów.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Moniu, jakbyś już do mnie dziś nie wpadła, to piszę Ci, że Poulsenki są ponoć po 19 zł :wink:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

to do przeżycia :wink:
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

vertigo pisze:kotwy, czyli te szpikulce :lol: :wink: trzymają doskonale, tylko my je dodatkowo łączymy z kantówką za pomocą śrub (są już gotowe otwory w kotwach)
Tak tak, wiem, że się mocuje śrubami. Chodziło mi o to, czy w ziemi dobrze trzymają. Bo są jeszcze takie nie do ziemi (nie szpikulce), tylko do przykręcania w betonie. Góra - czyli ta "oprawka" tak samo. Ale mi się nie chce betonu lać w ziemię, więc wolę te szpikulce :wink:

Zdradź mi jeszcze, jak przebiegał proces wkopywania 8) :lol: Bo pamiętam, że u was ciężko z wykopkami. U nas też tam, gdzie będę wkopywać rusztowanie jest trochę kamieni (raczej w górnej warstwie tylko, ale ona tak do 30 cm ma, więc sporo), i zastanawiam sie, żeby najpierw wykopać doł, wbić dalej ten metalowy szpikulec, zasypać kamieniami i ziemią, ubijając. Co ty na to? :roll:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dominikams pisze:
vertigo pisze:kotwy, czyli te szpikulce :lol: :wink: trzymają doskonale, tylko my je dodatkowo łączymy z kantówką za pomocą śrub (są już gotowe otwory w kotwach)
Tak tak, wiem, że się mocuje śrubami. Chodziło mi o to, czy w ziemi dobrze trzymają. Bo są jeszcze takie nie do ziemi (nie szpikulce), tylko do przykręcania w betonie. Góra - czyli ta "oprawka" tak samo. Ale mi się nie chce betonu lać w ziemię, więc wolę te szpikulce :wink:

Zdradź mi jeszcze, jak przebiegał proces wkopywania 8) :lol: Bo pamiętam, że u was ciężko z wykopkami. U nas też tam, gdzie będę wkopywać rusztowanie jest trochę kamieni (raczej w górnej warstwie tylko, ale ona tak do 30 cm ma, więc sporo), i zastanawiam sie, zęby najpierw wykopać doł, wbić dalej ten metalowy szpikulec, zasypać kamieniami i ziemią, ubijając. Co ty na to? :roll:
dokładnie tak własnie robimy :wink: :lol: :lol: :lol:
Urszula B
500p
500p
Od: 27 sty 2009, o 08:21

Post »

przepiekne są te twoje róże.. aż zazdroszcze:)

pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobra, czyli przynajmniej jeden problem (teoretyczny) mam z głowy. Teraz trzeba przystąpić do działania, czyli praktyki. Ten problem będzie chyba trudniejszy do rozwiązania, a na pewno bardziej męczący, zwłaszcza dla mojego M. :twisted: :lol:
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Monia, na moją odpowiedzialność..
Masz Pirouette i Ledreborg, mam nadzieję, że ich nie masz (nie przypominam sobie, żebyś miała :roll: ), są śliczne i różowe :wink:

a co z przesyłką i płatnością dla Olgi, to musimy się dogadać jeszcze.
Póki co, jadę do szpitala z Dawidkiem :cry:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olga, dziękuję :D :D :D :D :D :D :D :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”