Ogród Moni cz.2
- dominikams
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Monia, jak u ciebie pięknie się szykują róże!! Już lada moment ten moment
W ogóle wszystko ślicznie.
Widziałam budowę rosarium - imponujące!!! Czy przez kotwy rozumiesz te szpikulce półmetrowe, co wbija sie je w ziemię (takie jakby oprawki do kantówki)? Bo ja o takich myślę - pod winorośl co prawda. Dobrze to i solidnie trzyma?
Powojniki też lubię, ale na razie sie wstrzymuję. Nie miałabym póki co gdzie posadzić.
Ech ta pogoda, tragedia
Widziałam budowę rosarium - imponujące!!! Czy przez kotwy rozumiesz te szpikulce półmetrowe, co wbija sie je w ziemię (takie jakby oprawki do kantówki)? Bo ja o takich myślę - pod winorośl co prawda. Dobrze to i solidnie trzyma?
Powojniki też lubię, ale na razie sie wstrzymuję. Nie miałabym póki co gdzie posadzić.
Ech ta pogoda, tragedia
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
nie wszystkie odmiany bylinowe są takie niziutkieAniaDS pisze:pięknie ujęłaś to słonko..
nie wiedziałam, że bylinowe powojniki rosną tak nisko...
bardzo mi to na rękę 8)![]()
- Alania

kotwy, czyli te szpikulcedominikams pisze:Monia, jak u ciebie pięknie się szykują róże!! Już lada moment ten moment![]()
W ogóle wszystko ślicznie.
Ech ta pogoda, tragedia
- Alania

Haniu, jestem absolutnie zakochana w powojnikach, zwłaszcza Cristal i Josephinehanka55 pisze:Crystal Fontaine - boski, po prostu, boski Moni.
Szczerze mówiąc, nie wierzyłam, że on przezimuje w naszym klimacie.
- dominikams

Tak tak, wiem, że się mocuje śrubami. Chodziło mi o to, czy w ziemi dobrze trzymają. Bo są jeszcze takie nie do ziemi (nie szpikulce), tylko do przykręcania w betonie. Góra - czyli ta "oprawka" tak samo. Ale mi się nie chce betonu lać w ziemię, więc wolę te szpikulcevertigo pisze:kotwy, czyli te szpikulce![]()
trzymają doskonale, tylko my je dodatkowo łączymy z kantówką za pomocą śrub (są już gotowe otwory w kotwach)
Zdradź mi jeszcze, jak przebiegał proces wkopywania 8)
- Alania

dokładnie tak własnie robimydominikams pisze:Tak tak, wiem, że się mocuje śrubami. Chodziło mi o to, czy w ziemi dobrze trzymają. Bo są jeszcze takie nie do ziemi (nie szpikulce), tylko do przykręcania w betonie. Góra - czyli ta "oprawka" tak samo. Ale mi się nie chce betonu lać w ziemię, więc wolę te szpikulcevertigo pisze:kotwy, czyli te szpikulce![]()
trzymają doskonale, tylko my je dodatkowo łączymy z kantówką za pomocą śrub (są już gotowe otwory w kotwach)
![]()
Zdradź mi jeszcze, jak przebiegał proces wkopywania 8)Bo pamiętam, że u was ciężko z wykopkami. U nas też tam, gdzie będę wkopywać rusztowanie jest trochę kamieni (raczej w górnej warstwie tylko, ale ona tak do 30 cm ma, więc sporo), i zastanawiam sie, zęby najpierw wykopać doł, wbić dalej ten metalowy szpikulec, zasypać kamieniami i ziemią, ubijając. Co ty na to?
przepiekne są te twoje róże.. aż zazdroszcze:)
pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
- dominikams