Do mnie najlepiej przemawia widok "z lotu ptaka"
 A to miejsce na wrzosowisko nie jest zbyt słoneczne dla pozostałych kwaśnolubnych? Rh i azalii? Pierisy chyba mogą być, kalmie też, ale te pozostałe?

Stare Pole jest ok. 15 km od Elbląga w stronę Malborka. Dwa razy w roku (czerwiec i wrzesień) są tam duże targi.
  Stare Pole jest ok. 15 km od Elbląga w stronę Malborka. Dwa razy w roku (czerwiec i wrzesień) są tam duże targi.  

wspaniały plan przedstawiłaś! Dziękuję za pokaz! Ja sobie od razu skorzystałam i pogłówkowałam - to taka pożywka na szare komórki! Ciekawy rozkład...
  wspaniały plan przedstawiłaś! Dziękuję za pokaz! Ja sobie od razu skorzystałam i pogłówkowałam - to taka pożywka na szare komórki! Ciekawy rozkład... 

Te duże kwitnące kępy liliowca to spadek po poprzednikach. Jednak maleństwa sadzone przeze mnie też mają pędy kwiatowe - bynajmniej niektóre. No cóż skalniaczków mam nie za wiele, bo i skalniaka takiego z prawdziwego zdarzenia wciąż nie mam. Rosną tymczasowo na rabacie z brzozą i jakoś sobie radzą - chociaż warunki słoneczne tam raczej kiepskie. Dzięki za miłe słowa - podnoszą na duchu!
 Te duże kwitnące kępy liliowca to spadek po poprzednikach. Jednak maleństwa sadzone przeze mnie też mają pędy kwiatowe - bynajmniej niektóre. No cóż skalniaczków mam nie za wiele, bo i skalniaka takiego z prawdziwego zdarzenia wciąż nie mam. Rosną tymczasowo na rabacie z brzozą i jakoś sobie radzą - chociaż warunki słoneczne tam raczej kiepskie. Dzięki za miłe słowa - podnoszą na duchu! Mimo kiepskiej pogody, uzbrojona w parasol wybrałam się na rynek po kwiaty do skrzynek balkonowych. Aż wstyd - zaczął się czerwiec, a u mnie "goły" balkon. Szczerze mówiąc nie tak całkiem goły, bo zastawiony "działkowym przedszkolem" - ale to się nie liczy...Niestety zakupy nie skończyły się na "balkonówkach"... Trafiłam stoisko z ogrodowymi i .... nie mogłam się oprzeć. Kupiłam dwa różne epimedium, na które zachorowałam na Forum i słoneczniczek variegeta. Późnym popołudniem poszłam zobaczyć jak działka zniosła gradobicie. Obraz nędzy i rozpaczy. Najbardziej mnie zdołował widok moich pomidorów stojących po kostki w wodzie. W sumie dobrze, że są małe - to przynajmniej stoją a nie leżą...Jak tak dalej pójdzie to nic z nich nie będzie
 Mimo kiepskiej pogody, uzbrojona w parasol wybrałam się na rynek po kwiaty do skrzynek balkonowych. Aż wstyd - zaczął się czerwiec, a u mnie "goły" balkon. Szczerze mówiąc nie tak całkiem goły, bo zastawiony "działkowym przedszkolem" - ale to się nie liczy...Niestety zakupy nie skończyły się na "balkonówkach"... Trafiłam stoisko z ogrodowymi i .... nie mogłam się oprzeć. Kupiłam dwa różne epimedium, na które zachorowałam na Forum i słoneczniczek variegeta. Późnym popołudniem poszłam zobaczyć jak działka zniosła gradobicie. Obraz nędzy i rozpaczy. Najbardziej mnie zdołował widok moich pomidorów stojących po kostki w wodzie. W sumie dobrze, że są małe - to przynajmniej stoją a nie leżą...Jak tak dalej pójdzie to nic z nich nie będzie  A kupiłam im nawet specjalny nawóz do podlewania. Tylko jak je nawozić skoro bez podlewania mają aż za mokro
  A kupiłam im nawet specjalny nawóz do podlewania. Tylko jak je nawozić skoro bez podlewania mają aż za mokro  Ręce opadają...
 Ręce opadają... , zaledwie wczoraj od rana do wieczora przeszło kilka gradobić , nawet nie miałam ochoty robić zdjęć chociaż trawa była zasypana na biało .
 , zaledwie wczoraj od rana do wieczora przeszło kilka gradobić , nawet nie miałam ochoty robić zdjęć chociaż trawa była zasypana na biało .  , a tak je pielęgnowałam .
 , a tak je pielęgnowałam . .
 .