Tomek i ogrod
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tomku nie mówiłam o Tobie . A storczyk naprawdę mi się podoba . i zazdroszczę Ci że tak pięknie ci się rozrasta .tomko34 pisze:Genia ,ja raczej przychodzę oglądać zdjęcia ogrodów i nie zabieram głosu jak sobie rozmawiacie,dlatego śladu nie ma że byłem,ale zauważam wszystkich i staram się być na bieżąco ,co do fotki drugiej ,tak jest to storczyk gruntowy ,nasz polski Kukułka,przyniosłem parę lat temu może z 5 szt,teraz jest 20 kwitnących,rozsiewają sie i są jeszcze porozrzucane w innych miejscach po tej rabacie
Mirka,jest to Dr.Ruppel jak się nie mylę
Pozdrawiam Genia
- iwa27
- 1000p

- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Boże jestem chyba w niebie. Ogladam od rana twój ogród i oderwać się nie mogę. Jestem dopiero na 11 stronie i będę musiała zrobic sobie przerwe bo obowiązki wzywają, ale muszę zadać pytanie - czy to jest klon palmowy
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e78 ... 7b2cd.html
a jeśli tak to ile ma lat, jak o niego dbasz, jakie ma stanowisko, koło czego rośnie itp itd
wszystko mnie interesuje. Ja dopiero zaczynam i wstyd mi na razie pokazywać mój ogród, choć kilka zdjęć już dałam, z prośba o rady, ale jakoś cicho
. Pozdrawiam serdecznie
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e78 ... 7b2cd.html
a jeśli tak to ile ma lat, jak o niego dbasz, jakie ma stanowisko, koło czego rośnie itp itd
witam,dziękuję wszystkim za odwiedziny i miłe słowa,będzie mnie chyba mniej tutaj bo pomagam mojej mamuśce w remontach i nie ma czasu na siedzenie przy kompie,ale fotki postaram się jakieś wkleić później.
Iwa,tak jest to klon palmowy odm.butterfly, nie jest specjalnie wymagający,u mnie rośnie 3 lata,ma małe ,kolorowe listki ,rośnie wolno w ziemi lekko kwaśnej,w otoczeniu różnych roślin(hortensja ,azalia...),stanowisko słoneczne
Iwa,tak jest to klon palmowy odm.butterfly, nie jest specjalnie wymagający,u mnie rośnie 3 lata,ma małe ,kolorowe listki ,rośnie wolno w ziemi lekko kwaśnej,w otoczeniu różnych roślin(hortensja ,azalia...),stanowisko słoneczne
- iwa27
- 1000p

- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Skończyłam przegląd Twoich stron - miałam się wziąść do roboty, ale jestem tak zauroczona Twoim ogrodem, że nie potrafiłam sie oderwać. Przyznaję sie bez bicia, że czytałam tylko Twoje wypowiedzi i oglądałąm zdjęcia. Właśnie o takim ogrodzie marzę.
Kupiłam sobie małe sadzonki klonu palmowego Atropurpurea (chyba to tak się pisze) i teraz Orange Dream. Ten pierwszy juz w ziemi, ale ten drugi jest jeszcze w domu w doniczce. Jest taki malutki i zastanawiam się czy nie lepiej go jeszcze potrzymac w doniczce rok, albo dwa na balkonie a potem w domu. Co ty na to?
Mam tyle pytań, ale nie chce być nachalna i marudna
Jeszcze tylko jedno pytanko - zauważyłam na Twych zdjęciach kiścień. Kupiłam w ubr. zimą był pięknie bordowy, ale teraz jakby nie umiał dojść do siebie, nie ma nowych przyrostów, ma nieciekawy, żółtawobrązowy kolor. Co robić??
Kupiłam sobie małe sadzonki klonu palmowego Atropurpurea (chyba to tak się pisze) i teraz Orange Dream. Ten pierwszy juz w ziemi, ale ten drugi jest jeszcze w domu w doniczce. Jest taki malutki i zastanawiam się czy nie lepiej go jeszcze potrzymac w doniczce rok, albo dwa na balkonie a potem w domu. Co ty na to?
Mam tyle pytań, ale nie chce być nachalna i marudna
Jeszcze tylko jedno pytanko - zauważyłam na Twych zdjęciach kiścień. Kupiłam w ubr. zimą był pięknie bordowy, ale teraz jakby nie umiał dojść do siebie, nie ma nowych przyrostów, ma nieciekawy, żółtawobrązowy kolor. Co robić??
Iwa miło mi że ci się podoba mój ogród,klon palmowy raczej powinien zimować na zewnątrz,ja też kupiłem teraz młodego i posadziłem w donicy ale pozostawię go na balkonie,tylko zabezpieczę całego ,młode nawet w gruncie powinno się na zimę okrywać ,ja przyznam nie robiłem tego wcześniej,co do kiścienia ,to ja go nie mam (na pewno u mnie widziałaś?),ale z tego co wiem potrzebuje on kwaśne podłoże ,może tu jest problem?