Ja mam taki trawnik-pełno stokrotek-zetniesz łby a za godzinkę już są nowe.Izunia ale szkoda ich niszczyć ,są kolorowe i piękne.Już się przyzwyczaiłam ,ze mój gtrawnik to stokrotkowy dywan.
Gaga - nie bądż prześmiewna.Gdzieś oliwnika wcisnę.
Dzisiaj wstąpiłam (tak mimochodem) do ogrodnika i co widzę?
- duże sadzony surfini po 2 zł - kolor lila,róż i fiolet
- werbena tez 2zł
- przepięknej urody pelargonie doniczkowe 30-40 cn w kolorach :czerwony, różowy,morelowy- 2,50,oraz angielskiepo 3zl
-miniaturki angielskie duże wys.30-40 cm - 3,50
-coleusy - 2,50-3 zł
-gożdziki - 1,50 w trzech kolorach,oraz czerone i różowe -takie wieloroczne 2 zł.Poza tym malutkie begonie ,duże begonie,anemony i duzo ;których nie znam.Wyszłam z zakupami i teraz myślę gdzie i co obsadzić. A jak już pomyślałam to okazało się,że wizytę jutro powyórzę,bo za mało kupiłam werbeny.
pokaż zakupione nowości. Ceny rewelacyjne, można się zaopatrzyć za niewielką kasę. Widziałam sadzonki po cztery zł. Krzewy, małe sadzonki najmniej dziesięć zł.
Aniu do tej pory też płaciłam po 4 zł.Mało ,że przemarzły to jeszcze dużo kosztowały.Dlatego też tak pazernie rzuciłam się na tańsze kwiaty.Fotki jutro.(siąpi mały deszcz i jest zimno).
Aniu wstaw fotki będzie weselej. U mnie leje jak z cebra jest szaro i ponuro. Zostaje mi chyba z nudów zrobić jaką sałatkę. Myślałam że wykoszę trawnik strasznie zarósł, deszcz nadają na kilka dni.
Bogusiu ,no tak już jest ,idziesz kupić coś konkretnego,a tu za tobą wlecze się i prosi o zabranie jakieś inne cudo.Te żółte wiszace kwiaty ,Pani ogrodniczka nazwała milionbez.No i są na balkonie.
Izo-sprawdza się,że spod Twojej ręki wszystko jak na drożdżach rośnie. Tunbergia piękna.
Doczepiła się też begonia i pelargonia angielska.
An-ka czytam właśnie, ze ostatnio panuje taki wirus, czy choroba... że rosliny same do koszyków wchodzą a potem człowik musi płacić
Trzeba uważać/.....
Ponoć nie ma lekarstwa...
Obkupilas sie troszke, Aniu ;) Zawsze chcialam miec pelargonie angielska, ale moze lepiej ze nie mam, bo przy skoro zadnej zwyklej nie udalo mi sie przechowac, to i angielska by nie dotrwala wiosny
A taka jest urodziwa!