Mój ogród - moje życie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
SEWERYN_S
50p
50p
Od: 3 maja 2009, o 12:36

Post »

Cieszę się , że się Wam podoba, to napawdę ogrom włożonej pracy.

Poniżej kolejne zmiany i upiększenia :

Ukończona rabata kwiatowa - wszystkie nasadzenia, było ich sporo, teraz czekam aż urośnie, zarośnie i zakwitnie.
Obrazek Obrazek

Obrazek

Lilia już kwitnie - czyż nie jest piękna ?
Obrazek

A tutaj zn zabieram kolejny kawałek trawnika : będzie tam malina i truskawki pienne - mniam.

Obrazek Obrazek

i robi się coraz mniej miejsca, a jeszcze tyle pięknych roślin jest, ale na pewno coś jeszcze dosadze, nie mogę się opanować :-)
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Sewerynie,
przespacerowałam się po Twoich włościach. Kawał dobrej roboty odwaliłeś. Trzy lata to tak niewiele, a Twój ogród w pełni zagospodarowany. Śliczne pergole. Mam jedynie wątpliwości co do podpórki dla Wisterii... no chyba, że to tylko prowizorka.
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
ewa f
1000p
1000p
Od: 23 sty 2009, o 22:57

Post »

Sewerynie! Nie wrożę dobrze Twojemu trawnikowi,może rok i będzie do końca przekopany.Ja odkąd jestem na forum mam coraz dluższą listę roślin,które chcialabym kupić .Jeszcze odrobina rozsadku została ,ale kto wie
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

I ja sobie pospacerowałam , popatrzyłam i prawie skubnęłam coś , bo gospodarza nie było :lol:
Awatar użytkownika
SEWERYN_S
50p
50p

Post »

111agnieszka - gospodarz nie śpi i ma dwa pieski :-)

ewa f - też mam takie obawy, ale trawka też musi być, więc więcej trawnika zabierać już nie będę, zacznę wypełniać luki.

mag - to oczywiście prowizorka, aby zaplątać młode pędy, docelowo będe je zawijał na barierki ze stali nierdzewnej a siatke z czasem usunę.

pozdr.
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Seweryn

to wpadłam zerknąć co się u Ciebie zmieniło.....nie będę się powtarzać, fajnie masz.Oczko zdecydowanie jest faworytem.
Nad malinami to się zastanów, mój sąsiad posadził malinki dla córci....i ma je wszędzie :cry:

no i czasem warto się opanować nad nowymi roślinami, masz piękny ogród i uważaj żebyś z niego nie zrobił takiego "misza-masza" bo będzie byle jak.

a swoją drogą zerknęłam że masz 28 lat????? no proszę jak to młodzież :lol: robi się normalna.....następny młody facet lubi ogród.plusik. :)
Awatar użytkownika
Janek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 21 paź 2006, o 13:58
Kontakt:

Post »

obiecałem więc i jestem. i co? jestem zachwycony! widać wieloletnią pracę i wykończenie w każdym możliwym szczególiku. widze dużo wykończeń żwórowych. skalniaki świetne, a oczko - bajka! naprawdę rewelacja. chciałbym, zeby i mój ogród kiedyś był tak dopracowany i wspaniale zaprojektowany!
Mój Ogródcz. 1 cz. 2
Zapraszam!
Awatar użytkownika
tomko34
1000p
1000p
Od: 31 mar 2009, o 21:07

Post »

Witam,super masz wkoło siebie ,zazdroszczę oczka,super ,co do glicynii ,pytanie jaką masz odmianę,czy jest szczepiona ,itd. itp.nie nastawiaj się że już w przyszłym roku zakwitnie ,jest różnie ,jedna zakwitnie w drugi ,trzecim roku po posadzeniu inna w siódmym i później ,jaką ty masz odmianę? http://www.clematis.com.pl/wms/943.html tutaj o odmianach poczytasz
x_P-42

Post »

Witaj sewerynie :) Ładnie i z głową to wszystko urządzasz.Mam do Ciebie pytanko : oczko wykładałes folią ? Ładnie wyglada :)
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Masz cudowny ogródek, taki jaki ja chciałabym mieć. :wink: Ale Tess ma rację z tym zagracaniem. Na Forum "zarażamy się" różnymi chciejstwami i robi się misz-masz. Podoba mi się zupełnie co innego niż tworzę przez manię kolekcjonerską, chyba, żeby mieć z hektar ogrodu. :wink: :lol: :lol:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
Frida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2008, o 13:50

Post »

Witaj!
Kolejny ogródek na mojej liście do częstego odwiedzania. Podoba mi się, nawet bardzo mi się podoba. Pracy ogrom, ale efekty są nadzwyczajne.
Przyznam, że kilka pomysłów chyba ściągnę do swojego ogródka.
Psiaki sympatyczne, francuzek super, ta zadziorna mina mnie rozbroiła.
Pozdrawiam, Danuta
Awatar użytkownika
carterka
500p
500p
Od: 29 sie 2008, o 13:01
Kontakt:

Post »

Witaj Sewerynie.
Masz piękny ogród, bardzo podba mi się oczko i wiklina, szczególnie ten jelonek(chyba ?) :). No i w ogóle sam projekt ogrodu robi wrażenie, sam go zaprojektowałes?
Pozdrawiam
Agata
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
Awatar użytkownika
SEWERYN_S
50p
50p

Post »

carterka - w ciągu 3 lat małymi kroczkami z jednego projektu do drugiego, z jednej szkółki do drugiej, a to to dołożyłem , a tu tamto, a to upiększyłem i tak wyszło.

Pola42 - oczko wykładałem grubą folią - prawie jak guma, strasznie ciężka była, bodajże gr 3-4mm.

tomko 34 - wisteria sinensis

TESS - bądź spokojna, na pewno niczego nie popsuje, co najwyżej pozapełniam pewne luki, których jest zaledwie kilka i to wszystko, trawki już nie ruszam, a co do malinek do 2 krzaczki - moje dzieci je uwielbiają więc jak mogę im odmówić,
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Sewerynie masz piękny ogród i masz czym się pochwalić :roll: oczko prześliczne a Twoje rabatki i skalniaki zachwycające........widać że wszystko dopieszczone ;:109 fajne psiaczki :lol:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
tomko34
1000p
1000p
Od: 31 mar 2009, o 21:07

Post »

Z jej opisów wynika że w 2-3 roku po posadzeniu może zakwitnąć,jeśli nie jest to siewka ,więc życzę oby w przyszłym roku zakwitła u Ciebie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”