Mój ogród - Józef cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lis 2006, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Józefie czy mógłbyś nie wycinać wszystkich młodych pędów kaliny?
Zostaw jednego... niech sobie podrośnie do przyszłego roku (to się po niego zgłoszę ;-))
Awatar użytkownika
Weigela
100p
100p
Od: 14 maja 2007, o 19:37

Post »

Józefie masz wspaniałe rośliny :D :D :D
Na taki buk choruję od dawna,jest po prostu prześliczny.Wiąz także chętnie widziałabym w swoim ogrodzie.
Odbyłam miły spacer po Twoim ogrodzie i z ogromną przyjemnością będę tu wracać :D .
Grzegorz B

Post »

Witaj Józefie :D

Masz bardzo urozmaicony ogród, czego Ci oczywiście zazdroszczę no i gratuluję ;:138 ;:138 ;:138 . Ja również muszę sobie sprawić taki buk jak Twój, bardzo pięknie się prezentuje, nawet nie spodziewałem, że może istnieć taka ładna odmiana tego drzewa.

Pozdrawiam serdecznie :D :D :D
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

cieszę się że ktoś odwiedza moją skromną działeczkę i że komuś się ona podoba..celowo piszę ..działeczkę -bo to zaledwie 3 ary od których trzeba odjąć 20 metrów kwadratowych na domek i 18 na szklarnię..oglądając ogrody naszych forumowiczów zaczynam popadać w kompleksy..kilkanaście,kilkadziesiąt arów.....hmmm.tam można sie gospodarować..a moje 3 ary nie dość że szczery piach to jeszcze leżą w takim fatalnym miejscu że wszystko tu jest bardzo opóźnione..w waszych ogrodach podziwiam kwitnące lilie,liliowce,róże.powojniki..i jeszcze mógłbym tak długo wymieniać..a u mnie to wszystko dopiero startuje..a i tak pierwszy jesienny przymrozek zniszczy to wszystko podczas gdy gdzie indziej jeszcze wszystko będzie kwitnące..ale nie załamuję się i cieszę się tym co mam a jeszcze bardziej kiedy komuś sieę to podoba...dziękuję za miłe słowa i za wizytę u mnie..
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 kwie 2007, o 15:57

Post »

Ślicznie tu u Ciebie. Podglądnęłam, że posiadasz w swoim ogrodzie passiflorę. Pięknie zakwitła. W tym roku ją posadziłeś, czy masz ją dłużej? Chętnie "zaproszę" ją do siebie :P Pozdrawiam cieplutko!!!
Pozdrawiam Agnieszka
Mój Ogrod , Kuchnia i Storczyki
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Józefie, to chyba nie jest najważniejsze , jak duży ma się ogród. Na Forum są maleńkie i ogromne, ale każdy o te swoje metry dba i cieszy się nimi ,jak umie. U Ciebie jest wiele roślin, są kwiaty i warzywa- naprawdę podziwiam, gdzie to wszystko mieścisz. Masz bardzo ładny ogródek !Pozdrawiam , E.
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

RoksiSK pisze:Podglądnęłam, że posiadasz w swoim ogrodzie passiflorę. Pięknie zakwitła. W tym roku ją posadziłeś, czy masz ją dłużej? Chętnie "zaproszę" ją do siebie :P Pozdrawiam cieplutko!!!
passiflory mam od baaardzo dawna..ta atkurat jest kupiona w tym roku ale mam jeszcze kilka innych.i wszystko by było dobrze gdyby sadzonki chciały się ukorzeniać....chyba że Tobie się to uda bo jak już pisałem zawiezione do Wrocławia ukorzeniłysię wszystkie a u mnie jakoś nie chcą...
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewelina pisze: U Ciebie jest wiele roślin, są kwiaty i warzywa- naprawdę podziwiam, gdzie to wszystko mieścisz. Masz bardzo ładny ogródek !Pozdrawiam , E.
warzywa to tylko rosną w szklarni..rządek marchewki,pietruszki i pomidorki koktajlowe..gdyby nie to że jest to szklarnia z prawdziwego zdarzenia to najchętniej bym ją zlikwidował..choć na na wiosnę wysiewam tam kwiaty jednoroczne,a sam..wysiewa się koper..mamy go na całą zimę..metr kwadratowy zajmuje mi co roku dziwidło..rośnie najlepiej właśnie w szklarni..w tym roku pozbyłem się wprawdzie mojej największej cebuli ..tej 5 kilowej..i będę się musiał "dorabiać" od nowa..
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Józefie, małe jest piękne :D Masz bardzo piękne rosliny w ogrodzie, ze juz nie wspomnę o tych w domu! To naprawdę jest sztuka, stworzyć ogród na tak małym kawałku ziemi. Pewnie, ze fajnie byłoby poszaleć na hektarach, ale w ogrodzie najważniejsza jest dusza, nie powierzchnia. Twój ogród ma duszę :D
Na jednym ze zdjęć widziałam taki ciemnoczerwony berberys. Mam taki sam. Czy wiesz może jak on się nazywa? Czy przycinasz go czasem?
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

chatte pisze: :D
Na jednym ze zdjęć widziałam taki ciemnoczerwony berberys. Mam taki sam. Czy wiesz może jak on się nazywa? Czy przycinasz go czasem?
niestety nie wiem jaka to odmiana berberysa..przycinam?..to mało powiedziane...co roku "likwiduję" go co najmniej połowę inaczej pewnie zajął by połowę działki..najgorsze że sam się rozsiewa i młode berberyski są wszędzie...
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lip 2006, o 12:06

Post »

Józefie o passiflorach nie piszę, wiem że jesteś ich znawcą i hodowcą. Są prześliczne.
Ja spróbowałam raz je wyhodować, coś mi nie wyszło. Pewnie mam za mało cierpliwości, ale patrząc na Twoje, może znowu się pokuszę, i spróbuję, są tak piękne.

Przypołudniki, nowe dla mnie rośliny, też mnie zachwyciły, i będę starała się je posiać w ogrodzie w przyszłym roku, jeżeli kupię nasiona. Widzisz tak zaraźliwe jest oglądanie cudzych ogrodów.

Pomysł prowadzenia kaliny na drzewko, jest bardzo dobry, chyba odgapię.

Nie będę wymieniać wszystkiego co chciałabym odgapić, masz prześlicznie w swoim ogródku.
Awatar użytkownika
Julia
200p
200p
Od: 11 wrz 2005, o 09:15

Post »

Józefie, deszczyk padał, a ja spacerowałam po Twoim uroczym ogrodzie...
i był to bardzo miły i kształcący spacer :D
bo ogród masz bardzo zadbany, rozkwiecony, z wielką róznorodnością ciekawych roślin.
Śliczne miejsce stworzyłeś, a nie było chyba łatwo, bo przecież nie doglądasz ogrodu z okna domu. Złoty Wredei, czerwony buk, azalie, różaneczniki i wiele innych, które rosną u Ciebie, to prawdziwe rarytasy na ogródkach działkowych. U mnie takich się nie spotyka, bo to zbyt łakomy kąsek dla złodziei, niestety.
Józefie
:D , dziękuję za miły spacer,
będę wpadać cześciej w Twoje gościnne progi.

.... a buka i kalinę muszę kupić, koniecznie!!!
Wredei (niemowlaczka) juz mam

serdeczności :D :D
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26

Post »

Bardzo ładnie masz w swoim ogródku :D Wiele pracy musi Cię to kosztować ,ale widac ,że lubisz to robić.Jestem pełna podziwu-brawo!!!!
Ja tez mam buka o czerwonych liściach zwisającego.Mój ma zupełnie czarne liście.Liście przebarwiają się na ciemny kolor w zależności od nasłonecznienia.U mnie akurat rośnie cały dzień na słońcu.Jutro postaram się wkleić zdjęcia to zapraszam :lol:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Józef pisze: niestety nie wiem jaka to odmiana berberysa..przycinam?..to mało powiedziane...co roku "likwiduję" go co najmniej połowę inaczej pewnie zajął by połowę działki..najgorsze że sam się rozsiewa i młode berberyski są wszędzie...
Coś podobnego! A mój rosnie od urodzenia u mnie, tj. od nasionka chyba z 5 albo 6 lat i nigdy się nie wysiał ani sam, ani z moją pomocą.
Moze to jednak nie ten sam? Spójrz proszę, Józefie, na te zdjęcia i powiedz, czy nasze berberysy są takie same?
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

w mieszkaniu zaczyna kwitnąć glorioza Obrazek
a na działce storczyki-kukułki..fotki dla Dorki.. Obrazek
Zablokowany