Co do wielosiła, to rozsiewa się sam bardzo łatwo. Zdjęcia masz trochę podrasowane (krzewuszka tak jak wielosił daje po oczach), ale i tak ładne kwiaty.
Ogródek AGNESS cz.2
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kurcze fotosik zablokował mi zdjęcia, już wpłaciłam kasiorkę i mam nadzieję, że już jutro będzie ok
Zuziu dziękuję
faktycznie liliowiec kwitnie wyjątkowo wcześnie tego roku
drugi - pieknie pachnący dopiero w pąkach, a kupione w tym roku- maluszki, mam nadzieję, że w przyszłym roku pokażą swoje kwiatki
Moniś bardzo dziękuję
Smoczynko, faktycznie bardzo duże są różnice wegetacyjne w naszych ogródkach, ja też jestem a szoku, że gdzieś kwitną np róże, a u mnie jeszcze malusie pączuszki
Carlu dziękuję
Aniu ,Olu, Grażynko,, Onko, zablokowali mi zdjęcia
i mogę się tylko domyślac o którą roślinkę Wam chodzi
jeśli o tę blado-różową kępkę, to nie mam zielonego pojęcia co to jest, mam tylko nadzieję, że jest wieloletnia
, Pan od którego kupiłam, nie potrafił powiedziec co zacz
, ale byc może, że Ola ma rację i to jednoroczny ubiorek, kwiatuszki ma podobne, a szkoda by było, bo miałam nadzieję, że pomieszka kilka latek w moim ogródku
Anuś, krzewuszki mam 3 rok, zawsze je podcinam aby się zagęściły, ta jest mniejsza, a druga- tego samego gatunku wyrosła dużo większa, ale troszkę później rozkwita. Myślę, że Twoje już na przyszły rok będą pięknymi sporymi krzaczkami
Aguś, a długo masz już swoje liliowce
ja sobie kupiłam kilka w tym roku i mam nadzieję, że może już w przyszłym mi zakwitną
A gożdziki uwielbiam, mam 3 kolorki tych pierzastych, cudownie pachnące
, i kupiłam 4 kępki doździka kropkowanego, po naprawdę długich poszukiwaniach, marzą mi się jeszcze inne, takie maluchy skalniakowe, ale u mnie jeszcze z tym duży problem- strasznie mały asortyment w ogrodniczych
Grażynko, ja mam 2 wejgele z bordowymi kwiatuszkami, takie same. Mam wielką ochotę kupic sobie jeszcze ze 2 inne krzaczki, bo wszystkie są takie piękne, tylko obawiam się , że zrobi się u mnie roślinny ścisk, bo ciągle chcę coś nowego
a brak
Eluś, szkoda wielka, że piwonie tak bardzo krótko kwitną
, ale są tak piękne, że warto je miec i cieszyc się ich kwiatami choc chwilkę
A co do tej blado-rózowej roślinki, to Ola zasugerowała, że może to byc jednoroczny ubiorek.
Dorotko, wcalę się nie dziwię, że pokochałaś piwonie, bo są naprawdę piękne
i ten ich cudny zapach
Onko, ja mam 2 krzaczki krzewuszki, ale tylko w jednym kolorku, są takie same. Muszę koniecznie dokupic sobie jeszcze ze 2 kolorki, bo one wszystkie są przepiękne
Jacku bardzo dziękuję, cieszę się, że podoba Ci się w moim ogródku
A co do podrasowania zdjęc, mój aparat robi zdjęcia bardzo wyraziste, nasycone kolorem, a ja dodatkowo do niektórych dodaję nieco cienia, ponieważ uważam, że wtedy są jeszcze piękniejsze. Zaraziłam się od córki fotografiką, mam wprawdzie dyplom z tego kierunku, ale od zakończenia szkoły przez wiele lat wcale się tym nie zajmowałam
Dopiero moja córka zaczęła się tym interesowac, kupiliśmy jej odpowiedni aparat i mnie trafiło
:lol:aż się złości, że jej go podkradam
Izuś dziękuję bardzo, było by pięknie, gdyby zaczęły kwitnąc te późniejsze, ale są jeszcze młodziutkie, w tym roku dopiero sadzone.
Zuziu dziękuję
Moniś bardzo dziękuję
Smoczynko, faktycznie bardzo duże są różnice wegetacyjne w naszych ogródkach, ja też jestem a szoku, że gdzieś kwitną np róże, a u mnie jeszcze malusie pączuszki
Carlu dziękuję
Aniu ,Olu, Grażynko,, Onko, zablokowali mi zdjęcia
Anuś, krzewuszki mam 3 rok, zawsze je podcinam aby się zagęściły, ta jest mniejsza, a druga- tego samego gatunku wyrosła dużo większa, ale troszkę później rozkwita. Myślę, że Twoje już na przyszły rok będą pięknymi sporymi krzaczkami
Aguś, a długo masz już swoje liliowce
Grażynko, ja mam 2 wejgele z bordowymi kwiatuszkami, takie same. Mam wielką ochotę kupic sobie jeszcze ze 2 inne krzaczki, bo wszystkie są takie piękne, tylko obawiam się , że zrobi się u mnie roślinny ścisk, bo ciągle chcę coś nowego
Eluś, szkoda wielka, że piwonie tak bardzo krótko kwitną
Dorotko, wcalę się nie dziwię, że pokochałaś piwonie, bo są naprawdę piękne
Onko, ja mam 2 krzaczki krzewuszki, ale tylko w jednym kolorku, są takie same. Muszę koniecznie dokupic sobie jeszcze ze 2 kolorki, bo one wszystkie są przepiękne
Jacku bardzo dziękuję, cieszę się, że podoba Ci się w moim ogródku
Izuś dziękuję bardzo, było by pięknie, gdyby zaczęły kwitnąc te późniejsze, ale są jeszcze młodziutkie, w tym roku dopiero sadzone.
-
x-d-a
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Kasiu
bardzo mi miło gościc Cię w swoim ogródku
Cieszę, się, że podoba Ci się
zapraszam ponownie
_oleander_ okazuje się, że jednak się nie skończyło, dziś odpaliłam kompa i mnie zamurowało, no ale wysłałam im pieniądze i mam nadzieję, że dziś lub najdalej jutro odblokują
Dalu wysyłają ostrzeżenia na pocztę, ale ja tam już kilka dni nie zaglądałam
i nie miałam pojęcia, że przekroczyłam limit
Cieszę się bardzo, że podoba Ci się mój ogródek
u mnie cudownie padało przez całą noc, a teraz jest pochmurno, ale fajnie, nie pada
Ale do ogródka nie chce mi się wychodzic, ponieważ pełno wilgoci
Zielsko na rabatach rośnie jak szalone, wczoraj sporo wypieliłam, a dziś miałam kończyc
ale może jutro trochę obeschnie
Olu tak ,iryski kwitną teraz, ale u mnie te kwitnienia są trochę późniejsze niż u Was. Czy przysłac Ci tych irysków
Ewuś dziękuję bardzo
u mnie najbardziej kolorowo jest wcześniejszą wiosną, ale i teraz jest sporo kolorków, nie mogę już doczekac się kwitnienia róż, jeszcze bardziej się zakolorowi 
_oleander_ okazuje się, że jednak się nie skończyło, dziś odpaliłam kompa i mnie zamurowało, no ale wysłałam im pieniądze i mam nadzieję, że dziś lub najdalej jutro odblokują
Dalu wysyłają ostrzeżenia na pocztę, ale ja tam już kilka dni nie zaglądałam
Cieszę się bardzo, że podoba Ci się mój ogródek
Olu tak ,iryski kwitną teraz, ale u mnie te kwitnienia są trochę późniejsze niż u Was. Czy przysłac Ci tych irysków
Ewuś dziękuję bardzo