Moja skromna działka Ada.kj cz.2
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Olu. Pogoda we Wrocławiu szczególnie po południu zrobiła się straszna, deszcz, wiatr zimno, więc nie wybierałam się dziś na działkę. Ja mam do niej 12 km i dwoma autobusami trzeba jechać, więc przy takiej pogodzie roślinki są bezpieczniejsze na dachotarasie. Czekam jeszcze na sierściową przesyłkę od Ewy krakowskiej i pojadę jak się trochę poprawi pogoda. Ale z prognozy pogoda nie wynika aby to mogło nastąpić jutro. Chyba że... A tam dojrzałe truskawki w deszczu się moczą.
Ale albo nasionka albo poczekamy aż trochę się rozrośnie. Ogrodnik musi być cierpliwy. A chyba można dzielić te roślinki - nie wiem jaki mają korzeń. 
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- Ania Kropelka

- Od: 19 lut 2009, o 08:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- ada.kj

Jakoś dzisiaj nie wlazłyśmy na nią. Ewo. Może dobrze, że burza nadciągała gdyż bysmy na pewno jeszcze coś wynalazły 
- ada.kj

Nawet mnie

- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Ado-powinna być dzisiaj,najdalej jutro,koperta wściekły oranż, wypatrzysz od razu. Na otarcie łez przesyłam kwitnące rozłogi (na górze naturalnie też kwitnie i ma kilka owoców zawiązanych)truskawkę doniczkową, z tej stojącej niżej Konstanty dojrzałe truskawki już zjadł.ada.kj pisze:Olu. Pogoda we Wrocławiu szczególnie po południu zrobiła się straszna, deszcz, wiatr zimno, więc nie wybierałam się dziś na działkę. Ja mam do niej 12 km i dwoma autobusami trzeba jechać, więc przy takiej pogodzie roślinki są bezpieczniejsze na dachotarasie. Czekam jeszcze na sierściową przesyłkę od Ewy krakowskiej i pojadę jak się trochę poprawi pogoda. Ale z prognozy pogoda nie wynika aby to mogło nastąpić jutro. Chyba że... A tam dojrzałe truskawki w deszczu się moczą.![]()
![]()
Ale albo nasionka albo poczekamy aż trochę się rozrośnie. Ogrodnik musi być cierpliwy. A chyba można dzielić te roślinki - nie wiem jaki mają korzeń.