Moja zielona pasja :)
- Leśny Duch
- 1000p
- Od: 10 lut 2009, o 12:40
Fraszko, ale masz piękne rośliny!! Szefka mnie powaliła, a niecierpek z ostatniej fotki - słów brak! Ale miałaś oko, że go wypatrzyłaś:):):)
Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
Ja mamfraszka pisze:Czy ktoś z Was ma Afelandre ?
mam z nia troszke problemów

Witam
))
Leśny Duch dziekuje :*** Szeflerka rósnie jak szalona. Gdizes czytałam ,że jeśłi chce się aby rosła na boki a nie do góry trzeba podcinac wierzołki. NO ale moja jest uparta
troche ja wygina w lewo , pewnie ciągła do słońca .
No i chyba bedzie trzeba kupić? jakiaś podpurke na nią??
carol1 moja afelandra bła mocno zaatakowana przez mszyce i zeżarły mi wiele lisci
Kupiłam specjalny preparat i jeszcze takie małe pałeczki które wsadza się do gleby. Pomogło.
No ale teraz jest jak jest.
Cieżko rośnie
Ale sa nowe listki tylko na tych łodygach nie ma
Zastanawiam sie czy ona stoi w dobrym miejscu...okno na zachód, na parapecie, śłońce na nia operuje popołudniu .
Zraszam ją.
Może ma mało wilgotno... Sama już nie wiem.
Treissi moja teściowa
ma z 8 gruboszy , wszystkie sa w zwykłej ziemi i tez pieknie rosna 
Pozdrawiam
Zamieszczam fotki Pelargoni ( w tamtym roku kwitła jak szalona, w tym roku średniawo )
Mam tez pytanie do Pelagroni , czy można ja zraszać ? i jak przetrzymać zime z nią?
da się ?
moja poprzednia Pelargonia wytrzymała do pazdzernika, listopada
poźniej padła.
Kolejne fotki to Dalie
Jak na razie pozostały już tylko liscie ;/ ale ma paczki wiec pewnie znowu beda kwiaty.
Albo mi sie wydaje albo Dalie długo nie wytrzymuja ;/
NO i dzisiejszy zakup.
Nowa roślinka, niestety Pani w kwiaciarni nie wie jak się nazywa
Powiedziała mi tylko ,że mam ją podlewać
POzdrawiam i miłego dnia

Leśny Duch dziekuje :*** Szeflerka rósnie jak szalona. Gdizes czytałam ,że jeśłi chce się aby rosła na boki a nie do góry trzeba podcinac wierzołki. NO ale moja jest uparta

troche ja wygina w lewo , pewnie ciągła do słońca .
No i chyba bedzie trzeba kupić? jakiaś podpurke na nią??
carol1 moja afelandra bła mocno zaatakowana przez mszyce i zeżarły mi wiele lisci

Kupiłam specjalny preparat i jeszcze takie małe pałeczki które wsadza się do gleby. Pomogło.
No ale teraz jest jak jest.
Cieżko rośnie

Ale sa nowe listki tylko na tych łodygach nie ma

Zastanawiam sie czy ona stoi w dobrym miejscu...okno na zachód, na parapecie, śłońce na nia operuje popołudniu .
Zraszam ją.
Może ma mało wilgotno... Sama już nie wiem.
Treissi moja teściowa

Pozdrawiam
Zamieszczam fotki Pelargoni ( w tamtym roku kwitła jak szalona, w tym roku średniawo )
Mam tez pytanie do Pelagroni , czy można ja zraszać ? i jak przetrzymać zime z nią?
da się ?
moja poprzednia Pelargonia wytrzymała do pazdzernika, listopada

Kolejne fotki to Dalie
Jak na razie pozostały już tylko liscie ;/ ale ma paczki wiec pewnie znowu beda kwiaty.
Albo mi sie wydaje albo Dalie długo nie wytrzymuja ;/
NO i dzisiejszy zakup.
Nowa roślinka, niestety Pani w kwiaciarni nie wie jak się nazywa
Powiedziała mi tylko ,że mam ją podlewać

POzdrawiam i miłego dnia