Niezwykle pomysłowy i urodziwy skalniaczek

Magdziu ja też często w nocy coś przemyślam, przesadzam, zmieniam, poprawiam, ale żeby tak zaraz domagdala pisze:Spokojnej nocy Wiesiu ...???? Po tych widoczkach trudno o spokój ,człowiek poszedłby w ogród ,coś przesadził ,ustawił jakieś koszyki ,dzbanuszki .
A kamyczki jak cukierki![]()
Ech ,to forum mnie wykończy![]()
![]()
Kolejna noc w połowie nieprzespana...
Magda.
Moniczko strasznie się cieszę że wpadłaś do mnie. Dziękuję za mile słowa i gorąco zapraszam.Monia68 pisze:Witaj, WiesiuPierwszy raz odwiedzam Twój ogród, ale na pewno będę wracać, bo bardzo mi się podoba
Niezwykle pomysłowy i urodziwy skalniaczek
Oj Hanuś, Hanuś no to chyba my wszystkie robimy się inteligentki i niedługo nawet rękawic nie będziemyhanka55 pisze:Żeś - INTELIGENTKA !Ale z tymi rekawicami to jak ja mojemu M wytłumaczę że pracowałam w ogrodzie, gdy mi spojrzy na ręce, to co powiedzieć?![]()
Dobre, dobre, aż się popłakałam ze śmiechu.
Taruś cieszę sie bardzo że podobał Ci się mój malutki skalniaczek. Gdyby nie forum to nigdy by mi nawet przeztara pisze:Wiesiu, wpadłam do Ciebie i jak zawsze ciężko mi wyjść, tak tu pieknie.
Bardzo pomysłowy i świetnie skomponowany skalniaczek a kamyczki naprawde sprawiają wrażenie ze jest to strumyk.
Masz bajeczny ogródek,
Sabinko Jak tylko znajdę te nasionka to dam Ci znać na PW. Szkoda że łubin zrobił sie niemodny w wiejskichroslynn pisze:Wiesiu te białe kamyczki są jak malowanie i bardzo ładnie ci to wyszło. Pomysł wart zapamiętania![]()
Jak kiedyś będziesz miała nasiona łubinu ozdobnego to jestem chętna. U nas chyba gospodynie polikwidowały bo on taki pospolity i wiejski, jeszcze parę lat temu było sporo tego po ogródkach a teraz nic nie widzę. A w niektórych miejscach świetnie by mi pasował. Lubię zwykłe kwiatki, niby mało eleganckie ale za to mają taki swojski i wdzięk
Grażko szkoda tylko że napić się nie da. A łany łubinów to właśnie takie jak pamiętam z dzieciństwa.grazynarosa22 pisze:Pięknie Ci to wyszło-woda wylewa się z dzbana.......![]()
![]()
Lamia dziękuje Ci za pochwały. No niestety trzeba będzie tą trawke przycinać by nie właziła na kamyki. A ja jużLamia pisze:Pięknie wygląda ten dzban z białymi kamykami!!!
Rewelacja p prostu!!!
Ale czy ta trawa nie zagłuszy tej kompozycji? Nie przerośnie tych kamyczków????
Iceberg i Abraham już rosną i dumam nad Gislaine d F. Właśnie te delikatne kwiaty mnie urzekająabeille pisze:
Constance Spray za jej pełne kwiaty w pięknym różowym kolorze
Ramona za jedyny żółty kolor nie płowiejący
Blush Noisette albo Gislaine de Feligonde za delikatność kwiatów
Albertine za takie potargane kwiaty
Marechal Niel za wielkie kwiaty ale on lubi ciepełko
Iceberg bo to jedyna róża o naprawdę białych kwiatach i długo kwitnąca
Joseph s Coat za zmieniające się kolory od żółtego do czerwonego
Abraham Darby o niepowtarzalnym kolorze
i wiele wiele innych. To taka szybka lista z głowy. Ale jak poszperam trochę w katalogach to Ci dam jeszcze kilka
pomysłów.
Oj ty mnie Ewciu wyciągnęłaś na takie różane marzenia.
Alu no nie puszczę dziko tylko trzeba będzie przycinaćsnowflake pisze:Piękny kamyczkowy strumyczekale właśnie chyba dużo będzie pracy żeby naokoło przycinać trawę... czy tak dziko ją puszczasz?
Ewciu Gislaine de Feligonde wymaga półcienistego stanowiska by zachować jej kolor. Lubię też Blush Noisettegloriadei pisze:Iceberg i Abraham już rosną i dumam nad Gislaine d F. Właśnie te delikatne kwiaty mnie urzekająabeille pisze:
Constance Spray za jej pełne kwiaty w pięknym różowym kolorze
Ramona za jedyny żółty kolor nie płowiejący
Blush Noisette albo Gislaine de Feligonde za delikatność kwiatów
Albertine za takie potargane kwiaty
Marechal Niel za wielkie kwiaty ale on lubi ciepełko
Iceberg bo to jedyna róża o naprawdę białych kwiatach i długo kwitnąca
Joseph s Coat za zmieniające się kolory od żółtego do czerwonego
Abraham Darby o niepowtarzalnym kolorze
i wiele wiele innych. To taka szybka lista z głowy. Ale jak poszperam trochę w katalogach to Ci dam jeszcze kilka
pomysłów.
Oj ty mnie Ewciu wyciągnęłaś na takie różane marzenia.![]()
Dzięki za typy!
Grażynko ja też się nie podejrzewałam, potoczek wyszedł lepiej niż przypuszczłam a co do wycinaniakogra pisze:Wiesiu nie podejrzewałam Cię o tak artystyczne wizje.
Potoczek wyszedł świetnie.![]()
Tylko że trawkę będzie trzeba też artystycznie wycinać.![]()
![]()
Ale i tak popieram ten pomysł.