W moim ogródeczku ... Halina,cz.2
- HalinaK
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Edytko, dziękuję za miłe słowa
Niestety, nie mam pojęcia co to za piwonia 
Iduniu, cieszę się, że paczuszka dotarła
Niech roślinki zdrowo u Ciebie rosną 
Izuniu, bardzo się cieszę, że będę mogła Ci wysłać wilczomlecz złocisty, nooo i jeszcze chciałabym coś wysłać
Agnieszko, dziękuję
Przebywanie w kąciku różanym, to sama przyjemność
W przyszłości z tych róż mam zamiar robić konfitury 
Mario, myślę, że w przyszłym roku na pewno będą kwiaty na Twoim złotokapie
Mój złotokap rośnie w żyznej glebie wapiennej, w osłoniętym, słonecznym miejscu. Przed mim posadzona jest krzewuszka, dlatego wszystkie pogniecione skorupki z jaj wrzucam pod krzak złotokapu ;-)
Słyszałam, że złotokap w półcieniu rośnie słabiej i nie kwitnie obficie, a w przewiewnym, nieosłoniętym miejscu, w czasie mroźnych zim lubi przemarzać.
Monisiu Kochana, u mnie czasu ciągle brakuję
ale mam nadzieję, że jeszcze tydzień lub dwa i ogród będzie opanowany 
Dzisiaj padał deszcz i nic na ogrodzie nie mogłam zrobić, za to wzięłam się za porządki na budowie
nooo i udało mi się zrobić kilka zdjęć 

Z prawej strony wczesna piwonia bordowa, a z lewej strony piwonia różowa silnie pachnąca.

liliowiec niski

liliowiec wysoki

rododendron

pęcherznica zielonolistna

pęcherznica żółtolistna

pęcherznica Diabolo

czyściec wełnisty

skalnica cienista

rogownica kutnerowata
Iduniu, cieszę się, że paczuszka dotarła
Izuniu, bardzo się cieszę, że będę mogła Ci wysłać wilczomlecz złocisty, nooo i jeszcze chciałabym coś wysłać
Agnieszko, dziękuję
Mario, myślę, że w przyszłym roku na pewno będą kwiaty na Twoim złotokapie
Mój złotokap rośnie w żyznej glebie wapiennej, w osłoniętym, słonecznym miejscu. Przed mim posadzona jest krzewuszka, dlatego wszystkie pogniecione skorupki z jaj wrzucam pod krzak złotokapu ;-)
Słyszałam, że złotokap w półcieniu rośnie słabiej i nie kwitnie obficie, a w przewiewnym, nieosłoniętym miejscu, w czasie mroźnych zim lubi przemarzać.
Monisiu Kochana, u mnie czasu ciągle brakuję
Dzisiaj padał deszcz i nic na ogrodzie nie mogłam zrobić, za to wzięłam się za porządki na budowie

Z prawej strony wczesna piwonia bordowa, a z lewej strony piwonia różowa silnie pachnąca.

liliowiec niski

liliowiec wysoki

rododendron

pęcherznica zielonolistna

pęcherznica żółtolistna

pęcherznica Diabolo

czyściec wełnisty

skalnica cienista

rogownica kutnerowata
Witaj,
Na pierwszym zdjęciu bez podpisu jest (moim zdaniem) skalnica cienista. Natomiast na drugim rogownica kutnerowata. ;-)
Na pierwszym zdjęciu bez podpisu jest (moim zdaniem) skalnica cienista. Natomiast na drugim rogownica kutnerowata. ;-)
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
-
evluk
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
hrsta pisze:Witaj,
Witaj Halinko! Stawiam tak jak hrsta, na ostatnim zdjęciu rogownica, na przed ostatnim skalnica- podobną skalnice, tylko bardziej "ciapkowaną" w jasne plamki ma Jollla.......
Miłego dnia
-
x-d-a
Halinko, kiedy Ty śpisz? Zwolnij troszkę, pamiętaj zdrowie najważniejsze. Zasuwasz jak motorek. Dbaj o siebie.
Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu