A moje roślinki ... przyjęły się
Ogródek KaRo - cz.4
- carterka
- 500p

- Od: 29 sie 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Witam 
KaRo na początku chciałabym napisać, że masz cudowny ogród, ja dopiero zaczynam, więc często wpadam do Twojego ogródka nacieszyć oczy i szukać inspiracji
.
No i właśnie w tym temacie czy mogłabym mieć do Ciebie wieeelką prośbę? A mianowicie chodzi mi o skarpę, czy mogłabyś wstawić jeszcze parę jej zdjęć i napisać jakie gatunki masz na niej zasadzone. Byłabym bardzo wdzięczna
Pozdrawiam
Agata
KaRo na początku chciałabym napisać, że masz cudowny ogród, ja dopiero zaczynam, więc często wpadam do Twojego ogródka nacieszyć oczy i szukać inspiracji
No i właśnie w tym temacie czy mogłabym mieć do Ciebie wieeelką prośbę? A mianowicie chodzi mi o skarpę, czy mogłabyś wstawić jeszcze parę jej zdjęć i napisać jakie gatunki masz na niej zasadzone. Byłabym bardzo wdzięczna
Pozdrawiam
Agata
- Karo
- -Administrator Forum-.

- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
bishop pisze:Wiesz co, Krysiu? Z jakichś początkowych Twoich postów kołacze mi się, że Twój ogródek ma niewiele, chyba 6 arów. Prawda to, czy mi się coś pokićkało? Bo nie bardzo mogę sobie wyobrazić, jak Ty to wszystko mieścisz
To prawda ,mój ogródek został wygospodarowany z niewielkiej powierzchni posesji,
porównywalnej z działką pracowniczą a nawet jest raczej od niej mniejszy.
Szaleństwo nie zna granic! To również prawda.
Opanowałam nieźle sztukę upychania co podobno czyni mój ogródek dzikim
powiem Ci jednak,że to doskonałe z wielu względów rozwiązanie.
Przystopowałam nieco w tym roku...NIC nie kupiłam z roślin wieloletnich...
no z wyjątkiem host kilku...nastu.
Moniko - miło mi
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
dzięki, pięknie kwitnie, warto poczekaćKaRo pisze:
Aniu oczywiście możesz ciąć pęcherznicę w dowolnym kształcie.
Myślę,że jeśli masz jeden krzak to dobrze będzie wyglądała jako sześcian albo w kulistej formie.
Tylko ... zabierz się do tego nieco później,
ponieważ właśnie wchodzą one w fazę kwitnienia i szkoda by
było byś straciła ten widok.
u mnie rośnie tylko jeden krzaczek, młody jeszcze
a potem go w kulkę będę próbować... 8)
- Karo
- -Administrator Forum-.

- Kontakt:
carterka pisze:Witam
KaRo na początku chciałabym napisać, że masz cudowny ogród, ja dopiero zaczynam, więc często wpadam do Twojego ogródka nacieszyć oczy i szukać inspiracji.
Pozdrawiam
Agata
Witaj Agato w moim ogródku
Miło mi,że moje nasadzenia mogą posłużyć za inspirację do tworzenia Twojego ogrodu.
Moja skarpa to miejsce przechodzące ciągłą ewolucję by nie powiedzieć rewolucję
Jest tam całe mnóstwo krzewów i bylin.Tak dużo,że skutecznie osłoniły niedoskonałości a także zmuszają mnie do formowania niektórych krzewów i ciągłych przesadzań ,ale ja to lubię.
Przez jej "środek" biegną stopnie kaskady, dziś nie wykorzystywanych,po których kiedyś spływała woda do mieszczącego się u jej podnóża oczka.
Postaram się odnaleźć zdjęcia z przeszłości,gdzie wyraźniej widać moe zmagania,teraz jednak ta skarpa w swojej centralnej części wygląda tak :

Krysiu, jak na kolejny sezon kilka...naście host, to rzeczywiście
niewiele
Jakoś inaczej teraz widzę Twoją skarpę... to niesamowite jak te same ogrodowe zakątki różnie mogą wyglądać!
Kontrasty z rónokolorowych krzewów w żywopłocie bardzo Ci się udały
Nadal podziwiam jakość zdjęć- białe kosaćce na tle kamiennego murku bardzo nostalgiczne

Jakoś inaczej teraz widzę Twoją skarpę... to niesamowite jak te same ogrodowe zakątki różnie mogą wyglądać!
Kontrasty z rónokolorowych krzewów w żywopłocie bardzo Ci się udały
Nadal podziwiam jakość zdjęć- białe kosaćce na tle kamiennego murku bardzo nostalgiczne
Pozdrawiam, nigella
- Karo
- -Administrator Forum-.

- Kontakt:
Agato to zdjęcia z 2007 roku,
popatrz i jak potrzebujesz pytaj

Fioletowe kwiatki z lewej strony to szaławia lekarska niżej
niebieskie to przetacznik rozeslany, w prostej lini między nimi,na tle biało kwitnącego ognika posadzona jest róża rabatowa "Rumba" - wtedy jeszcze nie kwitnie.,POd samym kamieniem gożdzik ogrodowy,żarnowiec płożacy i żywotnik wschodni 'Aurea Nana'

popatrz i jak potrzebujesz pytaj

Fioletowe kwiatki z lewej strony to szaławia lekarska niżej
niebieskie to przetacznik rozeslany, w prostej lini między nimi,na tle biało kwitnącego ognika posadzona jest róża rabatowa "Rumba" - wtedy jeszcze nie kwitnie.,POd samym kamieniem gożdzik ogrodowy,żarnowiec płożacy i żywotnik wschodni 'Aurea Nana'

- bishop
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
Super jest ta głowa macho z komixu w samym środku zdjęcia. Tylko troszkę niewyraźne rysy twarzy...KaRo pisze:[...]
[...]
Mam nadzieję, że kiedyś będę miał podobnie zarośnięty ogródek. Tylko jak go podlewać, żeby nie moczyć liści?
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz