hihi, nigdy nie widziałam kwitnącego rabarbaru, a jego smak pamiętam z dzieciństwa, uwielbiałam go.
Ogródek AGNESS cz.2
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Sabinko hosty mam faktycznie duże, rosną już u mnie trochę
ale tylko 3 odmiany, kolejne 2 to nowo posadzone maluszki
A po deszczy roślinki pięknie ruszyły
zielsko niestety też
Gabi dziękuję
te nocne zdjęcia są takie inne i dlatego bardzo lubię fotografować po zmroku
Iwonko ceny tych przylaszczek naprawdę mogą zwalić z nóg
Grażynko spróbuj nocnych zdjęć, są ciekawe, a ja czekam na efekty
Beatko ciacho bedzie, ale dopiero w przyszłym roku, ponieważ w tym rabarbar jest z wielkim upodobaniem podlewany przez pieska mojego brata
Ale wiosną go przesadzę i będzie ok
Halinko pokażę zdjęcia moich sasanek dla porównania kolorków, myślę, że są inne niż Twoje. A jeszcze ze 2 tygodnie i nasionka będą nadawały się do zbierania
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1ff6e6ad5dca0cdb.html]

Gabi dziękuję
Iwonko ceny tych przylaszczek naprawdę mogą zwalić z nóg
Grażynko spróbuj nocnych zdjęć, są ciekawe, a ja czekam na efekty
Beatko ciacho bedzie, ale dopiero w przyszłym roku, ponieważ w tym rabarbar jest z wielkim upodobaniem podlewany przez pieska mojego brata
Halinko pokażę zdjęcia moich sasanek dla porównania kolorków, myślę, że są inne niż Twoje. A jeszcze ze 2 tygodnie i nasionka będą nadawały się do zbierania
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1ff6e6ad5dca0cdb.html]

Rany, rany, kolejny wątek z pięknymi sasankami. Od razu dopisuję do listy "must have". Luby obiecał zamiast kwiatów ciętych kupować nasiona. ;-)
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
- AGNESS

Witaj Hrsto, miło mi,że odwiedziłaś mój ogródekhrsta pisze:Rany, rany, kolejny wątek z pięknymi sasankami. Od razu dopisuję do listy "must have". Luby obiecał zamiast kwiatów ciętych kupować nasiona. ;-)
- aguskac

- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Szkoda, ale może wiesz co robić z tymi kwiatostanami?AGNESS pisze:Aguś to niestety nie ja Ci doradzałam co do rabarbaru, on w tym roku jest taki piękny, poniewaz nie podlega konsumpcji,![]()
![]()
![]()
w poprzednich latach rósł pieknie, ale nigdy nie osiągał takich rozmiarów, poniewaz był na bieżąco zżerany przez szkodniki na dwóch nogach
![]()
w kompocikach i ciastach
![]()
- AGNESS

Aguś kwiatostany powinno się wyłamywać; najlepiej w maju, ponieważ one osłabiają roślinę, która dużo sił traci na wykarmienie kwiatów a później owocostanów, i w związku z tym osłabia się. Rabarbar powinien rosnąć na słońcu i być podlewany co kilka- 3,4 dniaguskac pisze:Szkoda, ale może wiesz co robić z tymi kwiatostanami?AGNESS pisze:Aguś to niestety nie ja Ci doradzałam co do rabarbaru, on w tym roku jest taki piękny, poniewaz nie podlega konsumpcji,![]()
![]()
![]()
w poprzednich latach rósł pieknie, ale nigdy nie osiągał takich rozmiarów, poniewaz był na bieżąco zżerany przez szkodniki na dwóch nogach
![]()
w kompocikach i ciastach
![]()
-
KDanuta

- Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Ja też swojemu rabarbarowi ścinam kwiatostany
cieplutko Danuta
http://www.forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19218
- AGNESS

Danusiu i pewnie dzięki temu masz piękną rozrośniętą kępę
Basieńko tak ,
tak właśnie wyglądają sieweczki sasanek, jak koperek,
nic z nimi na razie nie rób, niech sobie rosną i nabierają sił, przesadzisz je Sobie w przyszłym roku, o tej porze, będą już ładne sadzoneczki
może nawet zakwitną pojedynczym kwiatusiem 
Basieńko tak ,
- aguskac

- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
uuuuuuuu to ja mam wszystko na opakAGNESS pisze: Aguś kwiatostany powinno się wyłamywać; najlepiej w maju, ponieważ one osłabiają roślinę, która dużo sił traci na wykarmienie kwiatów a później owocostanów, i w związku z tym osłabia się. Rabarbar powinien rosnąć na słońcu i być podlewany co kilka- 3,4 dni
Mój rośnie niemal w zupełnym cieniu i nigdy go nie podlewam, bo tam jest zawsze straszliwie mokro. Aż się na ziemi takie zielony nalot robi...
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- AGNESS

Aguś pewnie Twój dostosował się do warunków w jakich przyszło mu rosnąćaguskac pisze:uuuuuuuu to ja mam wszystko na opakAGNESS pisze: Aguś kwiatostany powinno się wyłamywać; najlepiej w maju, ponieważ one osłabiają roślinę, która dużo sił traci na wykarmienie kwiatów a później owocostanów, i w związku z tym osłabia się. Rabarbar powinien rosnąć na słońcu i być podlewany co kilka- 3,4 dni![]()
![]()
ktoś mi doradził by mu pozwolic zakwitnąć, wtedy roślina pieknie ruszy i faktycznie tak się stało , mam prawie takie jak Ty
później pokaże, bo jeszcze nie zgrałam fotek.
Mój rośnie niemal w zupełnym cieniu i nigdy go nie podlewam, bo tam jest zawsze straszliwie mokro. Aż się na ziemi takie zielony nalot robi...