Moje storczyki - Anna

Zablokowany
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Anusska- Aniu przeczytałam w innym wątku, że jeżdzisz za granice na wystawy, czy jeśli mogłabyś przywieść i coś dla mnie ;:88 ;:80
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No może mogłabym przywieźć, tylko muszę wiedzieć co :lol: I jak już to na jesień...
I jeszcze nie wiem, czy na Kogresie dreźnieńskim będzie prowadzona sprzedaż :roll:
Ale możesz mi napisać, co chcesz i za ile, to zobaczę, może kupię i wyślę pocztą, w ramach
rekompensaty za wysyłkę od Jolusi :lol:
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Anusska pisze:Dusiu, Aniu, Jolusiu, mogę Was zaskoczyć trochę z ceną phal. tetraspis... :roll: Na wrocławskiej wystawie storczyków, w tym roku, były sadzonki phal. pulchra, phal. virides i, o którym właśnie jest tutaj mowa, phal. tetraspis - nie jakieś ogromne, ale większe od siewek. Jedna sadzonka kosztowala właśnie koło 40zł, także z tego co piszecie, to chyba... Jolusiu, nie chcę Cię smucić, ale chyba bardzo dużo przepłaciłaś - będzie jakieś 260zł różnicy... :roll: A za to mogłabyś mieć kolejne kilka storczyków :?
Właśnie miałam to samo napisać :D Tym bardziej, że sama po wrocławskiej wystawie stałam się szczęślią posiadaczką phal.tetraspis. Ostatnio pokazałam go w swoim wątku. Jest malutki, ale mam nadzieję na jego przetrwanie i kwitnienie :roll:
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Dziewczyny to wszystko zależy gdzie się kupuje. Jeśli nie ma innych możliwości to cóż robić? Na OS cena sadzonki to bagatela "tylko" 279,- zł ;:30 ;:111 ;:110
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

orange30 pisze:Dziewczyny to wszystko zależy gdzie się kupuje. Jeśli nie ma innych możliwości to cóż robić? Na OS cena sadzonki to bagatela "tylko" 279,- zł ;:30 ;:111 ;:110
Ciekawe, bo jeszcze przed wystawą cena sadzonki w OS to było 49zł. Jak to możliwe :?:
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

SC Nowość
• tetraspis C#1
S 279.00 Może dlatego, że nowość i na sklepie OS cena wyższa, sama nie wiem, ale jestem w szoku :(
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja też jestem w szoku. Poprzednio była sadzonka bez "C#1" i moze dlatego cena była inna. OS ma teraz bardzo ciekawą ofertę, szkoda tylko, że ceny takie totalnie nieciekawe :cry:
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No ceny to mają bajońskie, miałabym ochote na co nie co od nich ale cena powstrzymuje. ;:160
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

gdyby nie te ceny, to i ja bym coś zamówiła, bo storczyki są ciekawe, jest wiele moich wymarzonych. zawsze mieli wysokie ceny, ale teraz to już naprawdę przesadzili. lueddemaniana zdrożała tylko 10 zł, ale bellina 50. dobrze, że już mam bellinę... oczywiście nie kupowałam z OS. a tetraspisy są cudne, zwłaszcza te biało-czerwone, ale wątpię, by udało mi się je kiedyś spotkać. na wystawach w Sosnowcu pewnie nie będzie nawet sadzonek, a co dopiero dorosłych roślin. zawsze jest bardzo skromny wybór, za to dużo jest zwykłych hybryd, których już mam mnóstwo.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nareszcie rozwinął się kwiatek u phal. violacea :!: Oto on Obrazek i drugie ujęcie Obrazek

I mój eqestris, który mam od maluszka i jego pierwsze kwitnienie. Właśnie otwiera pierwszy pączek. Obrazek i drugie ujęcie całego pędziku Obrazek Na fiszce pisze var. rosea ale nie wiem tak naprawde jaka to forma. Podpowiedzcie mi prosze.

Moje perełki pokazały nareszcie swoje oblicze. Jak Wam się podobają :?:, bo mi ;:87
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
patrysia
500p
500p
Od: 26 mar 2009, o 15:31

Post »

Aniu prześliczne te twoje perełki :P
Patrysia
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ale cuda... zazdroszczę zwłaszcza kwitnienia belliny... a equestris to ten, o którym mi pisałaś? ciekawe, kiedy moja bellina zakwitnie... ile miesęcy masz swoją?
bogumila
1000p
1000p
Od: 17 cze 2008, o 19:02

Post »

Aniu podobają się i to bardzo :lol: :shock:
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusiu swoją bellinę mam 1,5 roku. Kupiłam ją jako przekwitającą i zdążyłam zobaczyć usychający kwiatek, to kwitnienie to moja sprawka. A eqestris to właśnie ten o którym Ci pisałam. :lol:
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AnnaL pisze:Dusiu swoją bellinę mam 1,5 roku. Kupiłam ją jako przekwitającą i zdążyłam zobaczyć usychający kwiatek, to kwitnienie to moja sprawka. A eqestris to właśnie ten o którym Ci pisałam. :lol:
ja moją bellinę mam dopiero od listopada, więc może dlatego jeszcze nie kwitnie. na razie puszcza 4 korzonki i listek. kupiłam ją przekwitającą, kwiatek przekwitł dzień po kupieniu. zdążyłam jej zrobić fotkę, ale wtedy robiłam jeszcze beznadziejne, więc jest rozmazana. co robiłaś z belliną, że zakwitła?
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”