Właśnie miałam to samo napisaćAnusska pisze:Dusiu, Aniu, Jolusiu, mogę Was zaskoczyć trochę z ceną phal. tetraspis...Na wrocławskiej wystawie storczyków, w tym roku, były sadzonki phal. pulchra, phal. virides i, o którym właśnie jest tutaj mowa, phal. tetraspis - nie jakieś ogromne, ale większe od siewek. Jedna sadzonka kosztowala właśnie koło 40zł, także z tego co piszecie, to chyba... Jolusiu, nie chcę Cię smucić, ale chyba bardzo dużo przepłaciłaś - będzie jakieś 260zł różnicy...
A za to mogłabyś mieć kolejne kilka storczyków

i drugie ujęcie 
i drugie ujęcie całego pędziku
Na fiszce pisze var. rosea ale nie wiem tak naprawde jaka to forma. Podpowiedzcie mi prosze. 

ja moją bellinę mam dopiero od listopada, więc może dlatego jeszcze nie kwitnie. na razie puszcza 4 korzonki i listek. kupiłam ją przekwitającą, kwiatek przekwitł dzień po kupieniu. zdążyłam jej zrobić fotkę, ale wtedy robiłam jeszcze beznadziejne, więc jest rozmazana. co robiłaś z belliną, że zakwitła?AnnaL pisze:Dusiu swoją bellinę mam 1,5 roku. Kupiłam ją jako przekwitającą i zdążyłam zobaczyć usychający kwiatek, to kwitnienie to moja sprawka. A eqestris to właśnie ten o którym Ci pisałam.