STOKROTNE DZIĘKI
Ogrodowa miniaturka Eury
- eury
- 200p

- Od: 1 kwie 2009, o 22:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
AniuDS-ja już sie przyzwyczaiłam że wszystko to moja wina.....a co tam 
Ania ma miękkie serce to oskubie krzaczek...na ucho podowiem Ci czym najlepiej się wkupić
Jestem w połowie Twojego ogrodu (bo wiesz ja teraz powinnam już siedziec w samochodzie i zawozić dziecko do klubiku - ciekawe co mnie w domu trzyma
) jestem pod wrażeniem...
Haniu,będzie rosło na bank....Po jakimś czasie będziesz patrzała na nie z mieszanymi uczuciami,szczególnie jak zaczniesz wyrywać jak chwast
- ale cudnie pachnący....Ratuj w pierwszej kolejności len ,bo jakaś durna baba połozyła go na samo dno....jest w pojemniku z barwinkiem
Ania ma miękkie serce to oskubie krzaczek...na ucho podowiem Ci czym najlepiej się wkupić
Jestem w połowie Twojego ogrodu (bo wiesz ja teraz powinnam już siedziec w samochodzie i zawozić dziecko do klubiku - ciekawe co mnie w domu trzyma
Haniu,będzie rosło na bank....Po jakimś czasie będziesz patrzała na nie z mieszanymi uczuciami,szczególnie jak zaczniesz wyrywać jak chwast
Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Pozdrawiam Viola - rodzaj rośliny z rodziny fiołkowatych?
Storczykowe bidulki Eury
- eury
- 200p

- Kontakt:
AniuDS - dobrym słowem
A mnie k...a dzisiaj trzasła....Mam raka na róży,muszę ściąć najdłuzszą gałąz
z mnóstwem pąków...no szlag mnie trafi na miejscu
A mnie k...a dzisiaj trzasła....Mam raka na róży,muszę ściąć najdłuzszą gałąz
Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Storczykowe bidulki Eury
- eury
- 200p

- Kontakt:
Mam problem z różami - grozi mi już ciężka paranoja
Obcięłam chory pęd i zaczęłam przyglądać się pozopstałym rózom...i kuzwa wychodzi mi że wystkie mam chore?Rędy na fotografiach mają trzy lata.
Porobiłam fotki i proszę o konsultacje - co chora a co zdrowe?
Na pierwszy rzut kolejna gałąź rózy obciapanej i pąk kwiatowy - pnaca,jasny róż przepięknie pachnąca

Pnaca ,czerwona, zasypana kwiatami ,rośnie jak szalona

Pnąca dwu kolorowa - cieny róż z bielą....zapomniałam pąków

To jest pąk mojej ukochanej róży Papa Meilland .
W tym roku przycięłam ją bardzo krótko,tak że starego pędu do fotografowania brak....Z niecierpliwośćią czekam aż rozkwitnie
Obcięłam chory pęd i zaczęłam przyglądać się pozopstałym rózom...i kuzwa wychodzi mi że wystkie mam chore?Rędy na fotografiach mają trzy lata.
Porobiłam fotki i proszę o konsultacje - co chora a co zdrowe?
Na pierwszy rzut kolejna gałąź rózy obciapanej i pąk kwiatowy - pnaca,jasny róż przepięknie pachnąca

Pnaca ,czerwona, zasypana kwiatami ,rośnie jak szalona

Pnąca dwu kolorowa - cieny róż z bielą....zapomniałam pąków

To jest pąk mojej ukochanej róży Papa Meilland .
W tym roku przycięłam ją bardzo krótko,tak że starego pędu do fotografowania brak....Z niecierpliwośćią czekam aż rozkwitnie

Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Storczykowe bidulki Eury
- Kocina
- 1000p

- Od: 22 lip 2008, o 22:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wiesz - pędy moich starszych róż wyglądają podobnie.. Nigdy nie myślałam że to choroba, tylko taki urok drewniejących gałązek (niekiedy narażonych na niespodziewane wiosenne przymrozki). Zwłaszcza że zawsze rosły i kwitły przepięknie. Zapytaj może dla pewności Hanię od ogródkowych rozkoszy 
Kwitnące rododendrony zjawiskowe!
Kwitnące rododendrony zjawiskowe!
hanka55 pisze:Eury, a gdzie są zdjęcia tych raków?
Zajrzałam 3 strony w tył i nie widzę niczego.
Na poprzedniej stronie - drewnienie i przetchlinki.
Nic poza wyobraźnią ogrodniczki.
Ufff w imieniu zrozpaczonej (na szczęście niepotrzebnie) mojej wieloletnie psiapsióły ;)
ktora wychodziła z siebie z rozpaczy
- eury
- 200p

- Kontakt:
Aniu dziękuję 
Haniu,raka już wycięłam....a teraz oświeć mnie co to są przetchlinki i matrwić się tym czy nie.
Anka,zna mnie już tyle lat wie ,że jestem...hmmm...lekką panikarą...i lubię "wiedzieć".Wczoraj jak zadzwoniłam po raz czwatry do Rosarium to facet jakoś dziwnie już ze mną rozmawiał...a ja tylko "chciałam wiedzieć".Ale zamówienie wreszcie gotowe
Haniu,raka już wycięłam....a teraz oświeć mnie co to są przetchlinki i matrwić się tym czy nie.
Anka,zna mnie już tyle lat wie ,że jestem...hmmm...lekką panikarą...i lubię "wiedzieć".Wczoraj jak zadzwoniłam po raz czwatry do Rosarium to facet jakoś dziwnie już ze mną rozmawiał...a ja tylko "chciałam wiedzieć".Ale zamówienie wreszcie gotowe
Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Storczykowe bidulki Eury