Mój ogródek - Dorota T.- 2008r
Izuniu jak zwykle jesteś dla mnie łaskawa, a ja jedynie starałam się, wynagrodzić Wam ten długi czas oczekiwania.
Marcinie dziękuję za uznanie.
Gdzieś już Ciebie widziałam, a już wiem jak tam magisterka?
Pozdrawiam.
Jadziu diękuję!
Tak to ubiorok wieczniezielony o tej porze wygląda niesamowicie.
Mój żywopłot ma dopiero roczek więc wygląda ubogo, ale spójrz na 3 letni, a może 4-ro letni żuwopłot z ogników u mojego sąsiada.
Tak wyglądał pod koniec lata, jak zakwitnie zrobię nową fotkę.
Pozdrawiam.

Marcinie dziękuję za uznanie.
Gdzieś już Ciebie widziałam, a już wiem jak tam magisterka?
Pozdrawiam.
Jadziu diękuję!
Tak to ubiorok wieczniezielony o tej porze wygląda niesamowicie.
Mój żywopłot ma dopiero roczek więc wygląda ubogo, ale spójrz na 3 letni, a może 4-ro letni żuwopłot z ogników u mojego sąsiada.
Tak wyglądał pod koniec lata, jak zakwitnie zrobię nową fotkę.
Pozdrawiam.

Dora raj na ziemi. Kiedy u mnie tak wszystko będzie pięknie wyglądało?
Powiedz mi, co to za roślinki pomarańczowe i czerwone pod tym cyprysikiem ? (o ile się nie pomyliłam, że to cyprysik) Zdjęcie z dnia "Sro 06 Maj 2009 19:48". A tak w ogóle to mamy te same imiona 
"Człowiek, który nie robi błędów, zwykle nie robi niczego."
Wita imienniczko!mała róża pisze:Dora raj na ziemi. Kiedy u mnie tak wszystko będzie pięknie wyglądało?Powiedz mi, co to za roślinki pomarańczowe i czerwone pod tym cyprysikiem ? (o ile się nie pomyliłam, że to cyprysik) Zdjęcie z dnia "Sro 06 Maj 2009 19:48". A tak w ogóle to mamy te same imiona
Ja też miałam taki problem, kiedy się u mnie wszystko rozrośnie, a teraz mam problem, jak się pomieścić .

Jeśli masz na myśli roślinki z tego zdjęcia to pod "cyprysikiem" czyli świerkiem białym- Picea glauka 'Sander's Blue'.
Po prawej to rozchodnik nicejski,
a po prawej lewizja.
Roślina kwitnąca na żółto to słonecznica wysokogórska - Delosperma lineare, łączka kwitnąca na biało to karmnik ościsty - Sagina subulata.
Dziewczyny wielkie dziki za miłe słowa, są dla mnie motywacją do dalszej pracy.
Postanowiłam się zrelaksować przed jutrzejszymi zajęciam i pobuszować na Forum, ale wcześniej jeszcze kilka fotek dla stałych bywalców i nie tylko.Tak obecnie wyglądają rabaty, na pierwszym zdjęciu rabata już bez hebe, czeka na nowe nasadzenia,a na drugim rabata za domem, też odrobinę zdziczała.

I takie tam scenki z życia codziennego.

Więcej zdjęć jutro, a teraz idę zobaczyć co u Was w trawia piszczy.
Pozdrawiam.
Postanowiłam się zrelaksować przed jutrzejszymi zajęciam i pobuszować na Forum, ale wcześniej jeszcze kilka fotek dla stałych bywalców i nie tylko.Tak obecnie wyglądają rabaty, na pierwszym zdjęciu rabata już bez hebe, czeka na nowe nasadzenia,a na drugim rabata za domem, też odrobinę zdziczała.

I takie tam scenki z życia codziennego.

Więcej zdjęć jutro, a teraz idę zobaczyć co u Was w trawia piszczy.
Pozdrawiam.
Hebe nie najlepiej zniosły zimę z kilku powodów szkodniki (miseczniki/tarczniki) to raz, jakaś choroba grzybowa to dwa, a po trzecie to już piąty rok byłoby bez zmian, jak dla mnie to zbyt długi okres monotoni. Hebe które przyciełam jesienią i opryskałam mają się dobrze i za rok będą pięknie wyglądać, jak znajdę wolną chwilę to zrobię kilka zdjęć. Jeszcze jeden powód to taki, że wszystko się mocno rozrosło i musiałam zrobić trochę miejsca.
Myślę,że Twoje hebe pozbiera się i w przyszłym roku będzie ładne, śmiało przycinaj to sie rozkrzewi i zgęstnieje,a jak chcesz to mogę Ci przysłać hebe.
Myślę,że Twoje hebe pozbiera się i w przyszłym roku będzie ładne, śmiało przycinaj to sie rozkrzewi i zgęstnieje,a jak chcesz to mogę Ci przysłać hebe.