Mój mikroskopijny ogródeczek - Ania Kropelka
- fela
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 lut 2009, o 17:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kropelko, niesamowite zmiany u Ciebie
! Płotek śliczny i świetnie pokazałaś tę metamorfozę odbywającą się w ciągu kilku tygodni. Piękny kolor tamaryszka, który coraz bardziej mnie urzeka. Śliczna jest begonia, wydaje się być bardzo okazała. Zwykle kojarzyłam ją z jakimś mniejszym kwiatkiem. Mam kilka małych begonii do posadzenia w sobotę. Myślałam o tym, aby posadzić je w doniczkach na tarasie, wyczytałam jednak, że nie lubią bezpośredniego słońca. No i teraz mam kłopot, bo u mnie trudno znależć takie miejsce
. Miłego dnia Kropelko. 
- Ania Kropelka

- Od: 19 lut 2009, o 08:11
- k-c
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
to możesz porównać fotki które są w necie - bo są podobne z tym że eszeweria zimuje tylko w czasie bardzo łagodnych zim w polsce - najlepiej pod przykryciem i w ciepłych rejonach polski tylko
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- Ania Kropelka

własnie tak zrobię, muszę zrobić lepsze zdjecie z bliska, a eszeweria kwitnie? Bo ta roślinka ma pączki kwiatowe, ehh, zrobię foty i będziemy sie zastanawiać Dzięki Karolk-c pisze:to możesz porównać fotki które są w necie - bo są podobne z tym że eszeweria zimuje tylko w czasie bardzo łagodnych zim w polsce - najlepiej pod przykryciem i w ciepłych rejonach polski tylko
- iwonaxp
- 1000p

- Od: 18 kwie 2008, o 10:30
Aniu kuknęłam na fotki w necie i eszeweria to to co ci wysłałam w doniczceAnia Kropelka pisze:własnie tak zrobię, muszę zrobić lepsze zdjecie z bliska, a eszeweria kwitnie? Bo ta roślinka ma pączki kwiatowe, ehh, zrobię foty i będziemy się zastanawiać Dzięki Karolk-c pisze:to możesz porównać fotki które są w necie - bo są podobne z tym że eszeweria zimuje tylko w czasie bardzo łagodnych zim w polsce - najlepiej pod przykryciem i w ciepłych rejonach polski tylko

zródło fotki : http://images.google.pl/imgres?imgurl=h ... N%26um%3D1
one nie zimują w ogrodzie nawet w domu troszkę marnieją ale na wiosnę odrazu nabieraja uroku - mam już od kilku lat i to są moje spostrzeżenia
Aniu a to mama twojego maleństwa

- Ania Kropelka

Zgadzam sie z Tobą Iwonko, to jest własnie ta roślinka. I to co kupiłam w niedzielę jako rojnik, to tez najprawdopodobniej jest Eszewera - no to jest skandal żeby na takiej imprezie szkółki nie wiedziały co sprzedają!!!!!
musze przesadzić do doniczki
Nie mniej jednak roślinki baaardzo mi sie podobają, dobrze że czuwacie, bo jedną bym zmarnowała na dworze w zimie ;-)
Nie mniej jednak roślinki baaardzo mi sie podobają, dobrze że czuwacie, bo jedną bym zmarnowała na dworze w zimie ;-)
- Ania Kropelka

- iwonaxp
- 1000p

- Od: 18 kwie 2008, o 10:30
Jasne że możesz kochana !!!! Ja daję do pełnego słonka i podlewam razem ze wszystkimi roślinkami i od czasu do czasu sypnę nawozem np azofoska ( w bardzo maleńkiej ilości ) .Co prawda moje jeszcze są w domu ale niebawem je eksmituje na zewnątrz
no i nie wsadzam do ziemi bo leniwa jestem hahaha- pozostawiam je w donicach tak jak w domu
))))
- Ania Kropelka

Witaj Jolu, miło że mnie odwiedzasz 
Ta azalia rośnie w już z pięć lat, jest dość szeroka, czego na fotce niezbyt dobrze widać.
Wczoraj sie skusiłam i kupiłam 5 kolejnych: 2 fioletowe (jasno i ciemno), czerwoną, i jasno i ciemnoróżowe dwie. Marzy mi sie jeszcze biała o pełnych kwiatach. Widziałam ją wczoraj w Castoramie... niby tylko 11 złoty, ale poczekam co ciekawego zobaczę na kiermaszu w weekend..... ;-)
Ta azalia rośnie w już z pięć lat, jest dość szeroka, czego na fotce niezbyt dobrze widać.
Wczoraj sie skusiłam i kupiłam 5 kolejnych: 2 fioletowe (jasno i ciemno), czerwoną, i jasno i ciemnoróżowe dwie. Marzy mi sie jeszcze biała o pełnych kwiatach. Widziałam ją wczoraj w Castoramie... niby tylko 11 złoty, ale poczekam co ciekawego zobaczę na kiermaszu w weekend..... ;-)