Ogródek EdytyB - początki amatora
- Lamia
- 500p

- Od: 27 maja 2008, o 14:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przynudzaj tak dalej
Najlepiej setką zdjęć!
Będzie czym oko nacieszyć
Piwonie jak zakwitną to będzie istny szok!
Wszystkie są w jednym kolorze czy różne?
Ja mam tylko białe.I wsadziłam czerwoną w tym roku,ale jest już od miesiąca w ziemi i stoi w miejscu jak zaczarowana
Ani jednego nowego przyrostu....
I widzę że u ciebie kwitną już irysy!
Piękne są
Mogę się zapisać na kawałek kłącza jeśli będziesz kiedyś dzielić?
O azaliach nawet nie wspominam...są cudowne!
Ja sama piszczę nad swoją a u ciebie to bym się chyba zapiszczała na śmierć
Nie nadążam za tobą kobietko!
Tyle piękności pokazujesz!!!
Będzie czym oko nacieszyć
Piwonie jak zakwitną to będzie istny szok!
Wszystkie są w jednym kolorze czy różne?
Ja mam tylko białe.I wsadziłam czerwoną w tym roku,ale jest już od miesiąca w ziemi i stoi w miejscu jak zaczarowana
I widzę że u ciebie kwitną już irysy!
Piękne są
Mogę się zapisać na kawałek kłącza jeśli będziesz kiedyś dzielić?
O azaliach nawet nie wspominam...są cudowne!
Ja sama piszczę nad swoją a u ciebie to bym się chyba zapiszczała na śmierć
Nie nadążam za tobą kobietko!
Tyle piękności pokazujesz!!!
- EdytaB
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 sty 2009, o 12:19
Dziekuje wszystkim!
Azalia rzeczywiście niesamowita, mam zamiar kupić u tego faceta z allegro jeszcze kolejne - tylko teraz nie wystawia,
Peonie są biale i blado różowe, jest ich sporo i zawsze dziwiło mnie , że takie piękne kwiaty a właściwie bezproblemowe, jedynie wycinanie liści w sierpniu i po zabiegu, nie chorują nie są nawożone a jak już zaczną kwitnąć to morze kwiatów.
Irysy niebieskie już zaczynają kwitnąć a żółte jeszcze w pączkach,
Lamia o kłączach przypomnij.
Co do tui to na jutro planuję wycinkę i oprysk. Zobaczymy.
Była dziś piękan burza i podlała trawę, która posialiśmy na kawalku. Walczę z gołębiami sąsiada , które wydziobują nasiona.

Azalia rzeczywiście niesamowita, mam zamiar kupić u tego faceta z allegro jeszcze kolejne - tylko teraz nie wystawia,
Peonie są biale i blado różowe, jest ich sporo i zawsze dziwiło mnie , że takie piękne kwiaty a właściwie bezproblemowe, jedynie wycinanie liści w sierpniu i po zabiegu, nie chorują nie są nawożone a jak już zaczną kwitnąć to morze kwiatów.
Irysy niebieskie już zaczynają kwitnąć a żółte jeszcze w pączkach,
Lamia o kłączach przypomnij.
Co do tui to na jutro planuję wycinkę i oprysk. Zobaczymy.
Była dziś piękan burza i podlała trawę, która posialiśmy na kawalku. Walczę z gołębiami sąsiada , które wydziobują nasiona.
- bishop

- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Na podobne zasychanie gałązek thuji zastosowałem "ogołacanie" Takie brązowe plamy wśród zielonych gałązek szpecą, polałem to wodą z węża z bliskiej odległości, wszystkie uschnięte igiełki opadły. A Thuja wypuszcza nowe.
Azalia cudna, o wiele ładniejsza niż na etykiecie
Miałaś szczęście 
Azalia cudna, o wiele ładniejsza niż na etykiecie
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- EdytaB

- Od: 1 sty 2009, o 12:19
bishop pisze:Na podobne zasychanie gałązek thuji zastosowałem "ogołacanie" Takie brązowe plamy wśród zielonych gałązek szpecą, polałem to wodą z węża z bliskiej odległości, wszystkie uschnięte igiełki opadły. A Thuja wypuszcza nowe.
Azalia cudna, o wiele ładniejsza niż na etykiecieMiałaś szczęście
Już mnie forumowicze poinstruowali w kwestii oprysków, najgorsze, ze wlazło to cholerstwo (chyba) na jodłę kaukaską
Pociesza mnie to, że widzę nowe zalążki gałącek więc nie wszystko jeszcze stracone a wodę leje hektolitrami - dziś radykalna reanimacja.
Co do azalii to zdziwiłam się , że inna niż na fotce ale może to również wpływ ziemi - te 2 kolory?? Lub pomyłki sprzedającego. Pomylił się czy nie to i tak piekne
Bishop a ile kosztowała pąpka i to całe ciurkadełko - bo ja się zachwycam? I gdzie kupowałeś market czy ogrodniczy?