Tomek i ogrod

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tomko34
1000p
1000p
Od: 31 mar 2009, o 21:07

Post »

Jeszcze raz dziękuję Jolu,ale już wystarczy tych pochwał bo się czerwienię :oops: ,u mnie np.nie ma tyle pięknych kwitnących roślin co u Ciebie,ja na to aż tyle miejsca nie mam,i jestem zwolennikiem raczej krzewów ,drzwek itp.,pozdrawiam w słoneczną niedzielę
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tomku masz naprawdę piękne kwiaty, storczyki zapowiadają się rewelacyjnie, ja mam na nie straszną ochotę, miałam nawet sobie w tym roku kupić, ale stchórzyłam :roll: azalie bajeczne, już takie duże krzaczki ,uwielbiam i azalie i rododendrony, niektóre z moich krzaczków też już lada chwila i będą kwitły, już się nie mogę doczekać :lol:
Awatar użytkownika
tomko34
1000p
1000p

Post »

Agnieszko,nie ma się co bać storczyków,ja choruję jeszcze na obuwika gruntowego ,ale ten to dopiero kosztuje(130-150zl),żona by mnie zabiła jak bym tyle wydał na kwiatka :lol:
a tutaj fotka sprzed dwóch tyg. ,ten egzemplarz też sie zasiał ale tutaj ma kwaśną zięmie i widać że mu służy teraz jest dwa razy większy Obrazek
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

No pięknie masz...dziś zwiedziłem na spokojnie Twój ogród...bardzo zadbany i widać że już kilku letni.......
a storczyki niech się wysiewają to zamienimy się Ode mnie dostaniesz bletillę jedną :wink:
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

Piszesz, że azalie roznoszą zapach po całym ogrodzie...Znam i uwielbiam zapach mahonii, berberysu, lilaków,
zapachu azalii nie kojarzę zupełnie. Pewnie dlatego, że nigdy u mnie nie rosły?
Czy mają większe wymagania co do oświetlenia niż różaneczniki? Mam trzy miejsca pod sosną ?
Pozdrawiam, nigella
Awatar użytkownika
Alll
500p
500p
Od: 8 mar 2009, o 20:08

Post »

Mój wzrok przyciągnęła angielska pelargonia. Liście piękne i zdrowe. Moje potrzebują jeszcze czasu na taką kondycję. Tomku, odpowiedziałam na Twoje pytanie w moim wątku.
Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Witaj,piękny masz ten ogród,tyle azalii,wisteria powala swoja wielkością,moja to przedszkolak,
A do Bolestraszyc się wybierz bo warto...
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
tomko34
1000p
1000p

Post »

Grzesiek ,oki ,rozmnażaj Bletille
Nigella jest ,jak kojarzę jedna odmiana żółtej azalii -pontyjska (jak pamiętam) i to ona tak intensywnie pachnie ,mam ich dwa krzaki,
All już pisaliśmy o tej pelargoni,jakoś mi się darzy ,dziękuję za odpowiedź na moje pytanie,zaraz idę do Ciebie.
Maryla,dziękuję za miłe słowa,do Bolestraszyc w końcu pojadę,wiem że warto ,ale chciałem jechać jak zaczynają różaneczniki kwitnąć,ale trafił mi się szpital i teraz jeszcze muszę sie kurować tak że znowu nie wyrobię wiosną ,może latem.
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

Żółta pontyjska, zapamiętam. Rzeczywiście ładnie mogłyby kontrastować z różanecznikami.
W szkółkach mnóstwo teraz kwitnących azalii- rozejrzę się. Dzięki.
Pozdrawiam, nigella
Awatar użytkownika
tomko34
1000p
1000p

Post »

Z tego co poczytałem to są też inne pachnące ,najlepiej teraz szukaj bo możesz powąchać i kupić taką jak Tobie pasuje
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tomek dzięki za odwiedziny :D
Tak sobie myślałam, że może zwykły nawóz pod glicynię też starczy ale podczas budowania domu w tych miejscach najwiecej było gruzu i innych odpadów dlatego tak sporo dałam obornika. Zresztą mówią żeby dawać co dwa lata. A ja tak szybko nie będę miała drugiej szansy na pachnące krowińce :D
Ale choćbym pękła chcę mieć takie drzewko wolno rosnące w środku ogrodu, i będę miała i musi być takie ładne jak u Ciebie. :D
No ale to poczekać trzeba na drugi rok.
Boję się cięć ale mam nadzieję, ze z pomocą forumowiczów jakoś sobie poradzę.
Miłego dzionka :D
Sabina

Moje linki
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Tomku , masz już takie piękne azalie.Moje najstarsza 6 letnia jest jeszcze malutka, ale czas swoje robi i pewnie doczekam się takich piękności.Moje jeszcze nie pachną, bo dopiero się rozwijają.
Akilis
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 5 maja 2009, o 15:15

Post »

Piękny, zadbany ogród :)
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p
Od: 18 cze 2008, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

a tutaj ogród japoński w tym parku
Obrazek Obrazek Obrazek

I TYM MNIE DOBILES...
Owoce dojrzewają w słońcu, Ludzie w świetle miłości!!

zielony ogród w lesie
Awatar użytkownika
tomko34
1000p
1000p

Post »

Roslynn,życzę Tobie szybko takiego drzewka,a cięcia się nie ma co bać ,nawet proponuję na początek mocno przycinać ,że by korona była przy pniu jak najgęstsza,każdy pęd skracaj na trzy oczka
Iga ,jest parę odmian ładnie pachnących i one już od najmniejszego kwiatka mocno roznoszą zapach ,ale na pewno nie tak jak duże krzewy,Twoje się rozwiną to daj powąchać:lol:
Akilis,dziękuję.
Hanna,nie chciałem ,mam nadzieję że przeżyjesz,w realu ten ogród japoński to się dopiero ogląda
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”