Mój skrawek ziemi...Gabriela - cz.3
Gabrysiu oczywiście moje zdjęcia są dla wszystkich odwiedzających.
Byłam dzisiaj już u Ciebie w storczykach.Lecz nie zostawiłam śladu
musiałam wyjść.Zdążyłam tylko wpisać się u Agaty.Teraz mam chwilkę
czasu wiec pospacerowałam po twoim ogrodzie.Jest uroczy a zdjęcia
w twoim wykonaniu są piękne.Do storczyków jeszcze zaglądnę.Mam też kilka.
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gabi - u Ciebie wszystko super i rośliny i fotki!Zobaczyłam u Ciebie żółte szafirki !!Wiedziałam ,że kupiłam i rozglądałam się za nimi u mnie bo oczywiście nie wiem gdzie posadziłam i jak mają wyglądać liście,ale na forum nigdzie też nie widziałam.Byłam pewna,że raczej już po nich...Ale ostatnio zauważyłam takie duże liście jakieś nowe i pąki i się nieśmiało zaczęłam domyślać,że to one.Zobaczyłam je u Ciebie i teraz wiem,że ich mam i będą wnet kwitły!
Pozdrawiam.
Maryna.
Pozdrawiam.
Maryna.

- Babopielka

- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- markussch01

- Od: 7 lis 2007, o 22:40
- alana

- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Gabi dawno na Twoim ziemskim raju nie byłam 
Ale ten storczyk jest śliczny. A powiedz, te długie, kłosowate kwiaty to dziewanna fioletowa (kurcze nie znam roślin, nie dobrze
)?
Ładnie komponuje się Twój kącik z całą działką, fajnie się wplótł w całość.
Gabi, walnę prosto z mostu, pisałaś, że ten fiołek mocno Ci sie rozsiewa, to jeżeli miałabyś do niego cierpliwość, mogłabym się pisać na jakas sadzonkę tej piękności? ;)
Ale ten storczyk jest śliczny. A powiedz, te długie, kłosowate kwiaty to dziewanna fioletowa (kurcze nie znam roślin, nie dobrze
Gabi, walnę prosto z mostu, pisałaś, że ten fiołek mocno Ci sie rozsiewa, to jeżeli miałabyś do niego cierpliwość, mogłabym się pisać na jakas sadzonkę tej piękności? ;)
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gabi widziałam u Ciebie truskawkę o czerwonych kwiatkach.
Czy to ozdobna czy jadalna?
Czy robi rozłogi ?
Czy robi rozłogi ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
korzo_m pisze:W Krakowie rano lekko popadało, ale nadal sucho. Ja czekam na jutrzejsze obiecane ulewy, czeka mnie sadzenie kapusty, pomidorów i ogórków w folii. Wczesnym rankiem jadę na wieś , będę siedziała do niedzieli z przerwą czwartkową.
Dorotko, i jak ulewy były ?
U mnie tyle co kot napłakał, ale dzisiaj włączyłam pompę i podlałam prawie całą działkę.
Zostało trochę na jutro...choć to nie to samo co deszcz.
Przemku, dzięki...Priam pisze:Żółte szafirki, zawilce wieńcowate(moje żółte szafirki dopiero wystawiają główki)
Super truskawka ozdobna!
Żółte szafirki mam pierwszy rok, i czekam aż się rozrosną... są ładne.
Danusiu, tak myślę...danutab pisze:Gabrysiu oczywiście moje zdjęcia są dla wszystkich odwiedzających.
Wiesz, ostatnio w storczykach jestem rzadko, ale chyba muszę tam zajrzeć, bo kwitną mi następne.
I chyba pora je pokazać.
Na wszystko brakuje czasu, ale niestety...musimy się z tym pogodzić.
Maryniu, a ja się zastanawiałam co to za cudaki wychodzą z ziemi.marpa pisze:Gabi - u Ciebie wszystko super i rośliny i fotki!Zobaczyłam u Ciebie żółte szafirki !!Wiedziałam ,że kupiłam i rozglądałam się za nimi u mnie bo oczywiście nie wiem gdzie posadziłam i jak mają wyglądać liście,ale na forum nigdzie też nie widziałam.Byłam pewna,że raczej już po nich...Ale ostatnio zauważyłam takie duże liście jakieś nowe i pąki i się nieśmiało zaczęłam domyślać,że to one.Zobaczyłam je u Ciebie i teraz wiem,że ich mam i będą wnet kwitły!
Pozdrawiam.
Maryna.
Wiedziałam że to jakieś szafirki, ale zapomniałam, że kupiłam żółte.
Na razie to tylko trzy cebulki, ale myślę że się rozrosną i wtedy będzie lepszy efekt.
Mam jeszcze jedne, takie kudłate jasno fioletowe.
Myślę, że za kilka dni będą kwitły.
Babopielka pisze:Gabi ,ależ pięknie u Ciebiewszystko wcześniej kwitnie niż u mnie
U mnie też susza straszna i muszę podlewać rośliny ,bo mi ich szkoda jak takie zwiędnięte stoją
![]()
Nie pamiętam takiej suchej wiosny jak w tym roku
Bożenko, ja też nie pamiętam takiej suszy...
Staram się dostarczyć wodę roślinom raz - dwa razy w tygodniu.
Myślę że to wystarczy, bo podlewam solidnie, a deszczu od końca marca u mnie nie było.
Markus, ten złotlin chyba ma jakiś niedobór składników...markussch01 pisze:Gabi,piekne kwiaty na pieknych fotografiach i ten zlotlin cudo.
Pozdrawiam Markus
Jego listki są blade a niektóre sa prawie białe.
Musze go solidnie nakarmić.
Alutka, ja sama też nie zaglądam regularnie do mojego wątku.alana pisze:Gabi dawno na Twoim ziemskim raju nie byłam
Ale ten storczyk jest śliczny. A powiedz, te długie, kłosowate kwiaty to dziewanna fioletowa (kurcze nie znam roślin, nie dobrze)?
Gabi, walnę prosto z mostu, pisałaś, że ten fiołek mocno Ci się rozsiewa, to jeżeli miałabyś do niego cierpliwość, mogłabym się pisać na jakas sadzonkę tej piękności? ;)
Masz rację, te kłosowate to dziewanna fioletowa.
Roślina bezproblemowa, a na dodatek piękna.
Sama się rozsiewa, rośnie nawet tam gdzie jej nie chcesz, i pięknie kwitnie.
Alusia, chodzi Ci o tego biało - niebieskiego fiołka ?
Nie ma sprawy, chętnie Ci wyślę, bo naprawdę mam sporo sadzonek.
Grażynko, ta truskawka ma taki mocno różowy kolor.kogra pisze:Gabi widziałam u Ciebie truskawkę o czerwonych kwiatkach.
Czy robi rozłogi ?
Niby jest ozdobna i jadalna...
Sam w zeszłym roku próbowałam, i smakowała wybornie.
Troszkę bardziej kwaśna, ale bardzo dojrzała jest słodka.
I tworzy rozłogi. Mam jedna sadzonkę, ale myślę że rozrośnie się na tyle, że będę mogła zrobić nowe sadzonki.
Dorotko, już przekwitły...Dorota T. pisze:Gabrysiu jak zwykle piękne widoczki i zdjęcia.
Żółte szafirki jeszcze kwitną? U mnie tylko liście i ani jednego pąka, czy one mają jakieś szczególne wymagania?
Pozdrawiam.
Teraz mam nadzieję, że cebulki się rozrosną, i w przyszłym roku będzie lepszy efekt.
Anulko, jesteś jak zwykle miła...dziękuję...aanula pisze:Gabrysiu
Byłam ... obejrzałam ... kopara jak zwykle na klawiaturze ... o mało zawału nie dostałam z wrażenia![]()
![]()
Pięknie i już!!!
Jak zwykle![]()
![]()
Dziękuję wszystkim za odwiedziny i zapraszam ponownie...
- alana

- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Gabi, tak chodzi mi o tego biało-niebieskiego fiołka, bardzo mi się podoba
Skoro powiadasz, że dziewanna ta bezproblemowa, to sobie taką sprawię w następnym sezonie, albo może jeszcze w tym ;)
Jolu, u mnie żółte szafirki dopiero główki kwiatowe wystawiły zza ziemi. Myślałam, że to tylko moje opóźnione ;)
Jolu, u mnie żółte szafirki dopiero główki kwiatowe wystawiły zza ziemi. Myślałam, że to tylko moje opóźnione ;)
Pozdrawiam, Alicja
- k-c
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gabrysiu - stópki rewelacja
a roślin jak zwykle masz pięknie kwitnących co nie miara
widzę że u Ciebie pięknie rosną storczyki - ja znów się muszę za nimi zacząć rozglądać bo mój nie przezimował i zaginął ...
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Jolu, przekwitły... ale taki ich żywot...jol_ka pisze:Gabi u Ciebie żółte szafirki już przekwitły a moje nawet jeszcze nie pokazują chęci do kwitnieniamoże sobie w tym roku strajk urządziły
![]()
Jolu, aż się boje pisać...patyczki hibka nadal zielone, ale ani drgną.
Nie wiem czy mają jakieś korzonki, bo na razie nic nie widać.
Chyba będziemy musieli czekać do jesieni...
Alu, w takim raziewyślę Ci fiołka, poproszę o adresikalana pisze:Gabi, tak chodzi mi o tego biało-niebieskiego fiołka, bardzo mi się podobaSkoro powiadasz, że dziewanna ta bezproblemowa, to sobie taką sprawię w następnym sezonie, albo może jeszcze w tym ;)
Karolku, dziękuję...k-c pisze:Gabrysiu - stópki rewelacjaa roślin jak zwykle masz pięknie kwitnących co nie miara
widzę że u Ciebie pięknie rosną storczyki - ja znów się muszę za nimi zacząć rozglądać bo mój nie przezimował i zaginął ...
Ja jestem bardzo zadowolona ze storczyka.
Myślałam że sobie nie poradzi, ale spisał się znakomicie.
Kwitnie co roku i nawet trochę się rozrasta.