kilka razy dziennie...
Róże w moim ogrodzie.
- Deirde
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nostalgie i Biedermeier kupiłam w Rosarium w zeszłym roku na jesień. Na tamtej rabacie mam posadzone 3 sztuki Biedermeier i 1 Nostalgie, 2 sztuki zostały wydane, oprócz tego mam jeszcze Fisherman s Friend i Warwick Castle, kupione z marketu - nie wiem nawet czy to będą te róże ale one mają już pąki - oraz posadziłam Heimatmelodie. Kolory róż wydają mi się takie patetyczne bo w sumie biało-czerwone i jedna różowa i różowo-biała, muszę coś z bylin dosadzić.
Co do Nostalgii to Ania może masz rację ale nadal to 3 do 1.
Co do Nostalgii to Ania może masz rację ale nadal to 3 do 1.
- Deirde

Aniu - nie liczę róż, w zeszłym roku trochę poszalałam w Rosarium i zakupiłam róże historyczne i angielki w wyborze B, trochę z nich dostanie moja ciocia, potrzebuje duże krzaczory do zasłonięcia płotu. W lipcu będę szalała w innej szkółce za nostalgicznymi, są mniejsze i świetnie nadają się do bylin.
Ewo - czekam aż te wielkie pąki rozkwitną, pierwszy raz zobaczę kwiaty Agnes.
Ewo - czekam aż te wielkie pąki rozkwitną, pierwszy raz zobaczę kwiaty Agnes.
- Deirde

Co do karteczki - to kosztowała mnie jedna 0,35 groszy, były tylko przy różach z jednej firmy, dla reszty róż trzeba dokupić plastikowe paski, wtedy nazwy można drukować na drukarce laserowej lub pisać mazakiem.
Co do róż wyboru B ja też miałam mieszane uczucia ale wszystkie przetrwały dobrze, a na dodatek ładnie się rozrastają i mają już nowe pędy. Jeśli chciałabyś kupić dużo róż to możesz śmiało kupować je w tym wyborze.
Co do róż wyboru B ja też miałam mieszane uczucia ale wszystkie przetrwały dobrze, a na dodatek ładnie się rozrastają i mają już nowe pędy. Jeśli chciałabyś kupić dużo róż to możesz śmiało kupować je w tym wyborze.
Witam wiosennie i o wsparcie proszę!
Mam problem z dwiema różami. Otóż ich liście przebarwiły się na jasno zielono
Zdecydowanie za jasno...
Podpowiedzcie proszę laikowi, cóż mądrego powinnam teraz zrobić i dlaczego moim pięknościom to się mogło przytrafić?
Podlewane były regularnie, nawiezione w kwietniu... O co chodzi?
Mam problem z dwiema różami. Otóż ich liście przebarwiły się na jasno zielono
Podpowiedzcie proszę laikowi, cóż mądrego powinnam teraz zrobić i dlaczego moim pięknościom to się mogło przytrafić?
Podlewane były regularnie, nawiezione w kwietniu... O co chodzi?
- Deirde

Oliwko - u mnie ma 4 paki co mnie trochę zdziwiło, większość historycznych kupiłam w zeszłym roku jesienią, a tu wiosną już pąki kwiatowe. Zauroczyła mnie Agnes - kolcami, nie widziałam jeszcze tak kolczastej róży - no oprócz w pewnym sensie Othello. Jesienią Agnes będzie musiała zmienić miejsce i zostanie przesadzona do ogrodu mojej cioci, ja zostawiam sobie Isaac Pereire.