Mój ogród - Ewelina- 1cz.2007r.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Agdula- kamienie...nabyłam kilka lat temu na ...placu z kamieniami na Ławicy. To piaskowiec. Wtedy przywieziono nam kilka ton ( sic !) kamieni, na skalniak, ścieżki itp. Rozładunek i rozmieszczanie ich w ogrodzie to było spore przedsięwzięcie. Z ciężarówki na podjazd zładowano je przy użyciu dźwigu, potem 4 panów małym ( ale wytrzymałym ) wózkiem rozwoziło je we wskazane miejsca. Panów i wózek musieliśmy zorganizować sami.Ciężarówkę załatwił sprzedający.
KaRo No i znowu się czegoś dowiedziałam. Faktycznie, teraz sprawdziłam w internecie, nie mam śnieguliczki ! Mój krzew ma okazałe ( a nie niepozorne ) kwiatuszki i ma ich mnóstwo, natomiast nie wytwarza białych kuleczek ! Dziękuję za "poprawkę ". :)
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
stokrotka12311
500p
500p
Od: 18 gru 2006, o 00:43

Post »

;:32 Cudowny ogród masz Ewelino :roll: bardzo przyjemna wycieczka :D
/ jesteś super pozytywnie zakręcona/ ;:215
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Bo to jest taki " ogród wycieczkowy" :wink:
To może w ramach dalszego ciągu - KALNA SZTYWNOLISTNA

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ANETA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2006, o 19:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczna ta kalina i jaka okazała , a ja wyczytałam że podobno ona wrażliwa i przemarza zimą ,
a tu proszę u Ciebie taki okaz :) , czy kwiaty tej kaliny pachną :?:
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

I jeszcze parę : PIWONIE ( od Anety) :D ,ostatnie NIEZAPOMINAJKI, i późny RÓŻANECZNIK- na pociechę ,że pozostałe zbił deszcz...Pięknie kwitnie posadzony w ubiegłym roku ZŁOTOKAP, mam nadzieję ,że jego korona się rozrośnie ,bo na razie jest niewielki .Dalej- GERANIUM,LIGUSTR JAJOLISTNY ,PEŁNIK i LEWIZJE, CEBULICA, a na koniec " spóźnialscy: spóźniony BARWINEK i pstrokaty TULIPAN, który pokazał się dopiero teraz.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

ANETA pisze:Śliczna ta kalina i jaka okazała , a ja wyczytałam że podobno ona wrażliwa i przemarza zimą ,
a tu proszę u Ciebie taki okaz :) , czy kwiaty tej kaliny pachną :?:
--------------------------------------------------------------------------------------------
Anetko, wrażliwa specjalnie to ona chyba nie jest. U mnie rośnie 4-ty sezon i jak dotąd ma się nieźle. Pięknie kwitnie ale nie pachnie :( Na pociechę mam wcześniejszą , pachnąca kalinę Burkwooda- ta wypełnia słodkim zapachem cały ogród- już przekwitła , a zdjęcia były gdzieś wcześniej.
ANETA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2006, o 19:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No proszę , Piwonia wysłana i posadzona wiosną tego roku , a zakwitnie :!: więc jak to w końcu jest z tymi piwoniami :?:
, fajny ten tulipanek :wink:
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

No to pokazałaś.A ten rododendron-bajka.Uwielbiam takie ciemne kolory.W sekcji rododend. chyba go nazwałaś.
Kalina, wspaniała.Widziałam w szkółce, taką z bordo liśćmi,postrzępionymi jak u kloników palmowych.Masz może ją u siebie?
Awatar użytkownika
Andzio
200p
200p
Od: 5 maja 2007, o 19:23

Post »

:shock: :shock: :shock: miło było sobie pochodzić po ogrodzie :lol: Dziękuję za ładne widoki i życzę dużo ;:2 !
Kocham moje Kochane Robaczki-tak słodko mówię o mojej kochanej rodzince!
Zapraszam do mnie
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

eleka pisze: rododendron-bajka.Uwielbiam takie ciemne kolory.W sekcji rododend. chyba go nazwałaś.
Kalina, wspaniała.Widziałam w szkółce, taką z bordo liśćmi,postrzępionymi jak u kloników palmowych.Masz może ją u siebie?
-------------------------------------------------------------------------
Elu, nie nazwałam , bo zgubiłam etykietę z nazwą :( To jest ANONIM :wink: A kaliny o jakiej mówisz nie mam,mam tylko Sztywnolistną i Burkwooda.
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Szkoda,że anonim.Szkoda,że nie masz(kaliny).Była na szkółce w stanie ulistnionym,a zaczątki kwiatów b. małe.Podejrzewam, że będą to białe baldachy.
Awatar użytkownika
krzysztofjasik
100p
100p
Od: 22 lut 2007, o 12:41

Post »

Wpadłam do Twojego ogrodu Ewelinko,aby nacieszyć oczy-i jak zwykle nie pomyliłam się!Każdy zakątek ukazuję piękno Twoich roślin i niezwykłe Twoje wyczucie .Z Takim smakiem łączysz różne gatunki,że aż miło......Zauroczyła mnie kalina i złotokap.......wszystko jest piękne!!Gratuluję serdecznie,możesz być dumna.
Pozdrawiam.Magda.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Wreszcie zaplanowałam co i jak posadzę w pustym miejscu po usuniętych drzewach. Nawet się cieszę i już odżałowałam stratę.Nic tak dobrze ni działa na samopoczucie , jak poszukiwanie nowych roślin do ogrodu ! Oto co kupiłam :

- Sosna drobnokwiatowa karłowa, odm. o niebieskich- sinych igłach (Pinus parviflora glauca- pumila)

Obrazek Obrazek Obrazek

- Ketmia syryjska( Hibiscus syriacus) o pełnych fioletowych kwiatach (podobno)
- 3x3 ( bo tak zamierzam je posadzić ) Hebe-spodobały mi się u Dorotki
-12 sztuk niziutkich , kremowo-różowych goździków

Marzy mi się jeszcze rododendron, a z tyłu , na płocie 2 powojniki...Sadzenie zostawiam na poniedziałek lub wtorek . To będzie niezła " walka", bowiem w ziemi pozostała część korzeni po daglezjach
:(
Awatar użytkownika
grazyna56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 10 lut 2007, o 20:28

Post »

Fajne zakupy Ewelinko, jak juz zrobisz nasadzenia to pochwal się ;:50 ;:42 ;:50 ;:26 ;:49 ;:26 ;:50
cudze błędy mamy przed oczyma ,własne za plecami
Pozdrawiam Grazyna
Awatar użytkownika
Weigela
100p
100p
Od: 14 maja 2007, o 19:37

Post »

Przepiękny jest Twój ogród Ewelino :D .Masz wspaniały gust.
Od trzech lat kupuję gazetki o ogrodach i właśnie tam pierwszy raz ujrzałam Twój ogród.Przyznam szczerze,że od razu mi się spodobał.
Dobrze,że znalazłam to forum :wink: .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”