KaRo No i znowu się czegoś dowiedziałam. Faktycznie, teraz sprawdziłam w internecie, nie mam śnieguliczki ! Mój krzew ma okazałe ( a nie niepozorne ) kwiatuszki i ma ich mnóstwo, natomiast nie wytwarza białych kuleczek ! Dziękuję za "poprawkę ".
Mój ogród - Ewelina- 1cz.2007r.
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Agdula- kamienie...nabyłam kilka lat temu na ...placu z kamieniami na Ławicy. To piaskowiec. Wtedy przywieziono nam kilka ton ( sic !) kamieni, na skalniak, ścieżki itp. Rozładunek i rozmieszczanie ich w ogrodzie to było spore przedsięwzięcie. Z ciężarówki na podjazd zładowano je przy użyciu dźwigu, potem 4 panów małym ( ale wytrzymałym ) wózkiem rozwoziło je we wskazane miejsca. Panów i wózek musieliśmy zorganizować sami.Ciężarówkę załatwił sprzedający.
KaRo No i znowu się czegoś dowiedziałam. Faktycznie, teraz sprawdziłam w internecie, nie mam śnieguliczki ! Mój krzew ma okazałe ( a nie niepozorne ) kwiatuszki i ma ich mnóstwo, natomiast nie wytwarza białych kuleczek ! Dziękuję za "poprawkę ".
- stokrotka12311
- 500p

- Od: 18 gru 2006, o 00:43
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Kontakt:
I jeszcze parę : PIWONIE ( od Anety)
,ostatnie NIEZAPOMINAJKI, i późny RÓŻANECZNIK- na pociechę ,że pozostałe zbił deszcz...Pięknie kwitnie posadzony w ubiegłym roku ZŁOTOKAP, mam nadzieję ,że jego korona się rozrośnie ,bo na razie jest niewielki .Dalej- GERANIUM,LIGUSTR JAJOLISTNY ,PEŁNIK i LEWIZJE, CEBULICA, a na koniec " spóźnialscy: spóźniony BARWINEK i pstrokaty TULIPAN, który pokazał się dopiero teraz.

- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Kontakt:
--------------------------------------------------------------------------------------------ANETA pisze:Śliczna ta kalina i jaka okazała , a ja wyczytałam że podobno ona wrażliwa i przemarza zimą ,
a tu proszę u Ciebie taki okaz, czy kwiaty tej kaliny pachną
Anetko, wrażliwa specjalnie to ona chyba nie jest. U mnie rośnie 4-ty sezon i jak dotąd ma się nieźle. Pięknie kwitnie ale nie pachnie
Kocham moje Kochane Robaczki-tak słodko mówię o mojej kochanej rodzince!
Zapraszam do mnie
Zapraszam do mnie
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Kontakt:
-------------------------------------------------------------------------eleka pisze: rododendron-bajka.Uwielbiam takie ciemne kolory.W sekcji rododend. chyba go nazwałaś.
Kalina, wspaniała.Widziałam w szkółce, taką z bordo liśćmi,postrzępionymi jak u kloników palmowych.Masz może ją u siebie?
Elu, nie nazwałam , bo zgubiłam etykietę z nazwą
- krzysztofjasik
- 100p

- Od: 22 lut 2007, o 12:41
Wpadłam do Twojego ogrodu Ewelinko,aby nacieszyć oczy-i jak zwykle nie pomyliłam się!Każdy zakątek ukazuję piękno Twoich roślin i niezwykłe Twoje wyczucie .Z Takim smakiem łączysz różne gatunki,że aż miło......Zauroczyła mnie kalina i złotokap.......wszystko jest piękne!!Gratuluję serdecznie,możesz być dumna.
Pozdrawiam.Magda.
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Kontakt:
Wreszcie zaplanowałam co i jak posadzę w pustym miejscu po usuniętych drzewach. Nawet się cieszę i już odżałowałam stratę.Nic tak dobrze ni działa na samopoczucie , jak poszukiwanie nowych roślin do ogrodu ! Oto co kupiłam :
- Sosna drobnokwiatowa karłowa, odm. o niebieskich- sinych igłach (Pinus parviflora glauca- pumila)

- Ketmia syryjska( Hibiscus syriacus) o pełnych fioletowych kwiatach (podobno)
- 3x3 ( bo tak zamierzam je posadzić ) Hebe-spodobały mi się u Dorotki
-12 sztuk niziutkich , kremowo-różowych goździków
Marzy mi się jeszcze rododendron, a z tyłu , na płocie 2 powojniki...Sadzenie zostawiam na poniedziałek lub wtorek . To będzie niezła " walka", bowiem w ziemi pozostała część korzeni po daglezjach

- Sosna drobnokwiatowa karłowa, odm. o niebieskich- sinych igłach (Pinus parviflora glauca- pumila)

- Ketmia syryjska( Hibiscus syriacus) o pełnych fioletowych kwiatach (podobno)
- 3x3 ( bo tak zamierzam je posadzić ) Hebe-spodobały mi się u Dorotki
-12 sztuk niziutkich , kremowo-różowych goździków
Marzy mi się jeszcze rododendron, a z tyłu , na płocie 2 powojniki...Sadzenie zostawiam na poniedziałek lub wtorek . To będzie niezła " walka", bowiem w ziemi pozostała część korzeni po daglezjach