Ogród Idy74 2009r cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ida

u mnie padało całą noc i teraz też pada :lol:
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ida ,no i co ....pada :?:
U mnie nie :roll:
Miłego dnia :) ......bardzo deszczowego :wink:
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Ido, u mnie popadało trochę w nocy, ale nadal sucho... podobno idą upały :)
Miłego popołudnia Ci życzę :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Ida u mnie już gdzieś tak od godziny siąpi , jakoś nie wydaje mi się by nagle lunęło :roll: cuda się raczej nie zdarzają w tej materii . Najgorsze jest to ze zapowiadają kolejne upały . Super
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iduś u mnie od wczoraj padał drobniutki deszczyk ale w tej chwili to pada ostro, jak cos to pogadam z tym deszczykiem podgonię do Ciebie, pozdrawiam
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

TFU,TFU,TFU właśnie lunęło tak fest :shock: :!: :!: :!: CICHO żeby nie zapeszyć.
Właśnie przyszły moje zakupy z all... :D Tylko zdjęcia nie bardzo ,bo dzieciaki chyba gmerały :? ale jednak coś widać. Obrazek Obrazek Obrazekto kolkwizja -nie znam ,ale poznam ,kielichowiec -znam i nareszcie spełniło się marzenie :D i AKEBIA długości ok 2 metrów i ma dużo pączków kwiatowych .Ponoć jej owoce są bardzo smaczne . :D
tija ,taro ,Cynthio ,Moniko ,Tess,tu.ja -leje strasznie ;:1 :!: i wieje :!: mam wrażenie ,że ktoś z całej siły z wiadra wodę wylewa na okno ...
ida74
---

Post »

No i przestało :? ale dobre i tyle deszczyku.A to moja pigwa -w tym roku z owoców zrobię nalewkę.Jest pyszna :D Obrazek ObrazekA to moi towarzysze broni :D Norek ,Nuka i Kropka.
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Cześć Iduś... ech żeby ten deszczyk coś dał to by paredni musiało padać, tak sucho :cry: ja nie wiem jak to będzie...takie upały zapowiadają...
A te sadzonki z allegro bardzo duże :shock: A ja się ucieszyłam bo znalazłam przypadkiem na bazarku jak kupowałam kwiatki do skrzynek na balkon, znalazłam szałwie omszoną... ładne duża kępa :D bardzo ją chciałam... ciekawe tylko jaki kolor, bo wole ciemne :)
Awatar użytkownika
tomko34
1000p
1000p
Od: 31 mar 2009, o 21:07

Post »

witam ,ja też zaglądnąłem do Ciebie,piękne funkie ,tulipany ,wszystko ładnie kwitnie , co do deszczu to u mnie dalej nic ,ledwo pokropiło i tyle deszczu ,dobrze że mam studnie .pozdrawiam
ida74
---

Post »

Alu bardzo duże te sadzonki,aż się sama zdziwiłam :D Dobrze ,że choć tyle popadało,ale od piątku znowu upały.Będziesz miała niespodziankę ,jak Ci zakwitnie.
ida74
---

Post »

Tomko witaj .Niedługo i u Ciebie popada.Ze studnią to różnie bywa ,wysycha.Przez dwa lata w lipcu przez parę dni dolewamy do niej wody .
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Ido u mnie ciągle pada i to taki fajny bo drobniutki :lol:
Kochanie aleś zaszalała zaś :roll: Masz rację nalewka z derenia jest pyszna wiem coś o tym bo mam i czasami dla zdrowotności pijemy po kieliszeczku :wink: Ja też zamówiłam Derenia i czekam na przesyłkę . Kochanie dziękuję Ci za rozpoznanie mojej roślinki :lol: To muszę ją posadzić gdzie indziej bo tam gdzie rośnie to nie bardzo ma miejsce , tylko gdzie ją posadzić i czy teraz to odpowiednia pora .
Słońce jak wiesz coś jeszcze na jej temat to proszę napisz :)
Awatar użytkownika
tomko34
1000p
1000p
Od: 31 mar 2009, o 21:07

Post »

Ida,jeszcze się nie zdarzyło u mnie ,że by wody w studni brakło,nie wiem jaka by susza była zawsze dużo z niej korzystam i jest woda cały czas.
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ida u mnie przerwa w padaniu :)
Fajny był ten deszczyk,bo padało spokojnie i woda zdążyła wsiąknąć w ziemię..dużo go nie było ale lepsze to, niż nic :)
Roślinki zamówiłaś piękne i takie olbrzymy :!: Super zakupy :D
Iduś dlaczego laliście wodę do studni :?: ...to w czymś pomaga jak jest sucha :?:
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
ida74
---

Post »

tomko u nas przed dwa lata był bardzo mały poziom wód gruntowych ,mało opadów ,mało śniegu i dla tego trzeba było dolewać wody.Ze studni korzystamy w domu ,a obora i gospodarcze to woda z wodociągu.
Jadziu olbrzymia gunnarę widziałam w zamku w Galiinach w zeszłym roku.Rosła sobie na olbrzymim terenie blisko stawu.Nie mam pojęcia czy teraz można ja przesadzić :roll: chociaż ona dopiero się wykluwa z ziemi -może.W niedzielę jadę do Gallin to Ci fotkę zrobię.Pamiętaj ,że ona potrzebuje porządnego odżywiania,bo żarłoczna jest :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”