u mnie padało całą noc i teraz też pada
Ogród Idy74 2009r cz.2
-
ida74
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
TFU,TFU,TFU właśnie lunęło tak fest
CICHO żeby nie zapeszyć.
Właśnie przyszły moje zakupy z all...
Tylko zdjęcia nie bardzo ,bo dzieciaki chyba gmerały
ale jednak coś widać.
to kolkwizja -nie znam ,ale poznam ,kielichowiec -znam i nareszcie spełniło się marzenie
i AKEBIA długości ok 2 metrów i ma dużo pączków kwiatowych .Ponoć jej owoce są bardzo smaczne .
tija ,taro ,Cynthio ,Moniko ,Tess,tu.ja -leje strasznie
i wieje
mam wrażenie ,że ktoś z całej siły z wiadra wodę wylewa na okno ...
Właśnie przyszły moje zakupy z all...
to kolkwizja -nie znam ,ale poznam ,kielichowiec -znam i nareszcie spełniło się marzenie tija ,taro ,Cynthio ,Moniko ,Tess,tu.ja -leje strasznie
Cześć Iduś... ech żeby ten deszczyk coś dał to by paredni musiało padać, tak sucho
ja nie wiem jak to będzie...takie upały zapowiadają...
A te sadzonki z allegro bardzo duże
A ja się ucieszyłam bo znalazłam przypadkiem na bazarku jak kupowałam kwiatki do skrzynek na balkon, znalazłam szałwie omszoną... ładne duża kępa
bardzo ją chciałam... ciekawe tylko jaki kolor, bo wole ciemne 
A te sadzonki z allegro bardzo duże
Ido u mnie ciągle pada i to taki fajny bo drobniutki
Kochanie aleś zaszalała zaś
Masz rację nalewka z derenia jest pyszna wiem coś o tym bo mam i czasami dla zdrowotności pijemy po kieliszeczku
Ja też zamówiłam Derenia i czekam na przesyłkę . Kochanie dziękuję Ci za rozpoznanie mojej roślinki
To muszę ją posadzić gdzie indziej bo tam gdzie rośnie to nie bardzo ma miejsce , tylko gdzie ją posadzić i czy teraz to odpowiednia pora .
Słońce jak wiesz coś jeszcze na jej temat to proszę napisz
Kochanie aleś zaszalała zaś
Słońce jak wiesz coś jeszcze na jej temat to proszę napisz
- Cynthia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ida u mnie przerwa w padaniu
Fajny był ten deszczyk,bo padało spokojnie i woda zdążyła wsiąknąć w ziemię..dużo go nie było ale lepsze to, niż nic
Roślinki zamówiłaś piękne i takie olbrzymy
Super zakupy
Iduś dlaczego laliście wodę do studni
...to w czymś pomaga jak jest sucha 
Fajny był ten deszczyk,bo padało spokojnie i woda zdążyła wsiąknąć w ziemię..dużo go nie było ale lepsze to, niż nic
Roślinki zamówiłaś piękne i takie olbrzymy
Iduś dlaczego laliście wodę do studni
Pozdrawiam słonecznie - Baśka 
-
ida74
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
tomko u nas przed dwa lata był bardzo mały poziom wód gruntowych ,mało opadów ,mało śniegu i dla tego trzeba było dolewać wody.Ze studni korzystamy w domu ,a obora i gospodarcze to woda z wodociągu.
Jadziu olbrzymia gunnarę widziałam w zamku w Galiinach w zeszłym roku.Rosła sobie na olbrzymim terenie blisko stawu.Nie mam pojęcia czy teraz można ja przesadzić
chociaż ona dopiero się wykluwa z ziemi -może.W niedzielę jadę do Gallin to Ci fotkę zrobię.Pamiętaj ,że ona potrzebuje porządnego odżywiania,bo żarłoczna jest 
Jadziu olbrzymia gunnarę widziałam w zamku w Galiinach w zeszłym roku.Rosła sobie na olbrzymim terenie blisko stawu.Nie mam pojęcia czy teraz można ja przesadzić