Leśny ogród Moni68 cz.3
-
Monia68
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochani, witam Was serdecznie
Bardzo dziękuję za wczorajsze dobre rady i troskę
Tess, ten pomidor z piachem pomógł
Noga nie jest już tak spuchnięta, zrobił się co prawda bąbel, ale powinien zejść po maści z antybiotykami. Jest dobrze!! Jeszcze raz bardzo dziękuję
W nocy trochę popadało, ale co to za deszcz
Przydałaby się porządna ulewa, bo gdzieś dwa cm pod ziemią dalej sucho. Niebo zasnute ołowianymi chmurami, ale czy popada?? Nie umiem przepowiadać pogody, ale moim zdaniem specjalnie na deszcz się nie zanosi. Tylko komarzyska mają raj
Jacku, dziękuję za odwiedziny
Do alergii można się przyzwyczaić, chociaż nie ukrywam, że momentami bywa mocno upierdliwa
Mam dwa bożykwiaty, które rosną u mnie od ubiegłej wiosny. Mają już pąki, ale jeszcze się nie rozwinęły i nie są tak imponujących rozmiarów, jak Oli 
Romciu, bardzo Ci dziękuję
Zaraz polecę obejrzeć zdjęcia z działki 
Witaj, Pestko
Cieszę się, że zajrzałaś
W moim lesie meszek nie ma, bo jest za sucho, ale nad dużymi trawnikami unoszą się chmary...
Cynthio, dziękuję, już jest nienajgorzej
U mnie też nie pada, chociaż na słońce, przynajmniej na razie, nie mogę liczyć.
Aduś, dziękuję, jest całkiem znośnie dzięki dobrym radom Tess, Idy i Majki
Obawiam się, że trzeba będzie podlać ogród, bo tych parę kropel nie wystarczy...
Sabinko, meszki są wyjątkowo zdradliwe i wiem, że sporo osób ma alergię na ich ukąszenia. Najgorsze jest to, że są bardzo małe, latają noziutko i wcale ich nie widać. Najczęsciej o alergii dowiadujemy się po fakcie, więc lepiej uważać
I nie pić niczego z puszek!!
Tess, dzięki ogromne
Pomogło!!! Trochę zazdroszczę Ci tego ulewnego deszczu, zwłaszcza w nocy. U mnie wody jak na lekarstwo...
Teresko, bardzo dziękuję
Życzę Wszystkim miłego dnia
i za moment kilka zdjęć.
Bardzo dziękuję za wczorajsze dobre rady i troskę
Jacku, dziękuję za odwiedziny
Romciu, bardzo Ci dziękuję
Witaj, Pestko
Cynthio, dziękuję, już jest nienajgorzej
Aduś, dziękuję, jest całkiem znośnie dzięki dobrym radom Tess, Idy i Majki
Sabinko, meszki są wyjątkowo zdradliwe i wiem, że sporo osób ma alergię na ich ukąszenia. Najgorsze jest to, że są bardzo małe, latają noziutko i wcale ich nie widać. Najczęsciej o alergii dowiadujemy się po fakcie, więc lepiej uważać
Tess, dzięki ogromne
Teresko, bardzo dziękuję
Życzę Wszystkim miłego dnia
-
Monia68
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tulipa triumph Weisse Berliner i Queen of Night

Tulipa viridiflora Groenland

Zaczyna kwitnąć pełny tulipan Lilac Perfection

Zakwitła malutka sadzonka Euphorbia robiae. Na drugim zdjęciu po lewej stronie widać, ile pąków ma kiścień

Część rabaty pod dębem- hosty dopiero zaczynają wychodzić, ale jest jeszcze trochę miejsca na nowe żurawki

Tulipa viridiflora Groenland

Zaczyna kwitnąć pełny tulipan Lilac Perfection

Zakwitła malutka sadzonka Euphorbia robiae. Na drugim zdjęciu po lewej stronie widać, ile pąków ma kiścień

Część rabaty pod dębem- hosty dopiero zaczynają wychodzić, ale jest jeszcze trochę miejsca na nowe żurawki

Hej ,pięknie tu ,ale muszę jeszcze raz przelecieć te wszystkie strony w poszukiwaniu zdjęć ,bo to interesuje mnie najbardziej,piękne hosty,ja u siebie mam trzy odmiany ,te najstarsze jeszcze po babci ,rosły w ogrodzie to ich tak dzieliłem ,rozsadzałem ale teraz tak oglądając jakie Wy tutaj macie to chyba zaszaleję i zacznę zakupywać inne,niesamowite