Leśny ogród Moni68 cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Moniko, dzięki za podpowiedź... :) Faktycznie te zawilce są boskie :wink:
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Coraz bardziej kolorowo w Twoim leśnym ogrodzie Moniko. Przy takiej pogodzie pewnie wkrótce zakwitną po kolei wszystkie rh...To dopiero będzie przedstawienie :!: Już nie mogę się doczekać.
Mam pewien problem ze swoją lawendą. Czy je się przycina wiosną nisko?
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kochane, witam Was serdecznie :D :D

Kolejny piękny dzień przed nami :) Dzisiaj kończę wysadzanie cebul. Wczoraj M mi kupił białą azalię japońską i jukę, więc też trzeba znaleźć dla nich miejsce. Z juki jestem bardzo zadowolona, bo w jednej doniczce są cztery- dwie spore i dwie mniejsze.

Cynthio, wszystko się wyjaśniło :lol: :lol: Nie wiedziałam, że anemonella po polsku to zawilczyk :lol: :lol: Mam ją u siebie, ale nie Cameo :)

Danusiu, masz piękną kolekcję lewizji :) Moja na pewno zakwitnie, są pąki, ale nie wiem, jaki będzie kolor.

Joluś, jednak spore są te różnice klimatyczne :lol: :lol: Chcieliśmy uciec z Warszawy, udało nam się znaleźć to miejsce :) Najśmieszniejsze, że mieszkam w lesie tylko 25 km od Pałacu Kultury :lol: :lol:

Iduś, cieszę się, że mamy podobne tulipany :lol: :lol: Babcine są nie tylko najładniejsze, ale i najbardziej witalne :) Papuzich więcej nie kupię :lol: :lol:

Ewo, do tej listy zapomniałam dopisać zawilce- japońce i mieszańce z powodzeniem mogą rosnąć w cieniu :) Anemonella też, chociaż to roślinka miniaturowa :)

Izuniu, dziękuję :) Pierwsze pąki rh już pękają, lada moment się zacznie :) Lawendę przycina się wiosną, ale nie drastycznie. Jeśli do tej pory nie wypuszcza nowych odrostów, najprawdopodobniej zmarzła.
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Licząc od lewej- żuraweczka Stoplight, żurawki Peter Pan i Georgia Peach
Obrazek

Tulipany od Agnieszki z Białegostoku, nie znam odmiany, ale są piękne :)
Obrazek

Obrazek
AFRYKA
Mój ogród.
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Monika

ładnie u Ciebie..
miłego dnia...a ja dziś się złapałam,że dziś 1 maj...a ja miałam po zakupy jechać, ciekawa jestem czy te duze sklepy dziś otwarte?
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tess, dziękuję :D Wydaje mi się, że duże sklepy będą dzisiaj zamknięte.
Miłego dnia :) Odpocznij w swoim pięknym ogrodzie :)
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Obrazek
Piękne anemony ,też takie mam ,ale myślałam ,że to jakieś zawilce .
Twoje białe ,pełne narcyzy ,rewelacyjne ,a tulipan ,wcale nie paskudny .
Jak tak możesz pisać . ;:78
ANETA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2006, o 19:12

Post »

Jolu to zawilec grecki , a po łacinie anemone blanda , więc obie nazwy są ok. :wink:
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Trochę mnie nie było,trochę się nie odzywałam,więc czas na mój ślad Moniś :D .Piękne te niebieskie prymulki,u kogoś jeszcze widziałam,nie wiedziałam,że taki kolor jest :roll: .Masz taką różową azalię z etykietką , może napisałabyś nazwę jej,bo mam taką jako kanadyjską,ale przy sprzedaży też czasem są błędy.Chciałam ostatnio kupić różę taką jak na etykietce,okazało się ,że całkiem inna,bo na paseczku pisała inna nazwa niż na wetkniętej etykietce ,a jeszcze nie wiadomo co urośnie i zakwitnie :shock: .mam ten niebieski zawilec(na to wychodzi bo takie miał kwiatki w tamtym roku),który kupiłam pod nazwą aster krzaczasty :roll: .moje nie kwitną jeszcze,bo kępkę jesienią rozdzieliłam na malutkie ,ale rosną fajnie,może zakwitną :wink:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Moniś wspaniałe są te Twoje leśne zakątki :shock: :D Tulipanki masz prześliczne :D anemony cudowne :D a i żuraweczki do pozazdroszczenia :D
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58

Post »

Piękna ta różanecznikowa skarpa. :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
Tula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2009, o 15:00

Post »

tu.ja pisze:Mam pewien problem ze swoją lawendą. Czy je się przycina wiosną nisko?
Przycina się tak, żeby nad zdrewniałą częścią zostawić kawałeczek zielonych pędów z oczkami. Bo z zielonego na bank odbije, a ze zdrewniałego kawałka może nie odbić. Jeśli miałaś łaskawą pogodę w ostatnich tygodniach a lawenda jeszcze nie drgnęła, to może być faktycznie jak pisze Monika - że zmarzła. Ale wstrzymałabym się z eksmisją ;) Rośliny czasem robią niespodzianki. Mi w tym roku niby przemarzły na amen jakarandy mimozolistne. Aż czarne były i tak cięłam, cięłam coraz niżej ten pieniek a w środku sucho. Zostawiłam bo nie chciało mi się wynieść a wczoraj zobaczyłam, że jedna wypuszcza malusie, zielone "cosie" :lol:
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Moniko, achimenesy drgnęły- od wczoraj w kilku miejscach wyłazi trochę zielonego, a u Ciebie?
Strasznie długo trzeba było czekać :roll:
Cudny las 8)
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06

Post »

Pięknie u ciebie w leśnym ogrodzie, żurawki piękne i hosty też już duże ale szybko wiosna nadrabia zaległości ;:197
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p
Od: 26 maja 2008, o 20:25

Leśny ogród Moni68

Post »

Moniko;nadrabiam zaległości,bardo mi się podoba Wiosna u Ciebie,wszystko pięknie rośnie i zakwita.Podoba mi się Twój sposób podpisywania roślin i kwiatów.Dla znawców, może nie trzeba by opisywać nazw czy gatunków,ale tak jak dla mnie,to cenne wskazówki.
Serdecznie Pozdrawiam Ciebie i rodzinę.Pozdrowienia od Żony. Ryszard
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”