Za 2 podejściem robiłem to małym nożykiem i pilniczkiem do paznokci mamy i cóż nasionka wykiełkowały szybko i wszystkie czyli 4.Trzy z nich wykiełkowały szybko.Moją parapetową szklarenkę wyniosłem gdzie indziej i nie podlewałem przez około miesiąc gdy tam wszedłem zobaczyłem 4 strelicję ucieszyłem się chociaż wyrosła ale była zasuszona obecnie stoi u mnie na parapecie i odżywa:)))
A więc nasionka wykiełkowały wszystkie
Najlepiej utrzymuj temp.ziemi ok 25st C i dużą wilgotność
I bardzo uważaj przy skaryfikacji nasion ja przeważnie najpierw ścieram pilniczkiem troszkę a potem leciutko wcinam się nożykiem gdy usłyszysz takie lekkie chrupnięcie zostaw już i włóż do wody jak nie jesteś pewien to delikatnie nożykiem możesz jeździć po tym przecięciu jak będzie tak chrupało to będziesz wiedział że jest ok

Trochę przy tym roboty ale opłaca się
A ja kupowałem z firmy Gadar i naprawdę polecam wszystkim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jak roślinki mi nie wyrosły napisałem e-mail jakie nie wykiełkowały a oni wszystkie mi przysłali nie musiałem za nic płacić
A łącznie nasionka były o wartości ponad 100zł A oni to wysłali jak gdyby nigdy nic
POLECAM!!!!!!!!!