Zapraszam do siebie-darla80

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p
Od: 29 sie 2008, o 10:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jutro cyknę kolorowe fotki a dziś nastrojowo :lol: aż się chce grila w altance ;:36 ;:18
Czy tamaryszki już ruszyły czy też co roku się ociągają :wink: bo też mam złe przeczucie?
Obrazek Obrazek
Jakoś w aparacie lepiej wyglądały te zdjęcia :roll: ale klimat tworzy się niesamowity :D i jeszcze ten szum wody z fontanny...
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Romantyczna dusza ta nasza Darla :)
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

evluk pisze:Romantyczna dusza ta nasza Darla :)
Nie zawstydzaj mnie :oops:
Tak to jest jak się prawie 9 lat po ślubie(z pracocholikiem-złotą rączką) szuka wszędzie romantyzmu i nawet zdarza się brazylijskie telenowele oglądać w przewrwie między domem(dzieci,psy,sprzątanie,gotowanie,pranie...),forum i ogrodem :;230

Pisałam do Ciebie na GG jakoś po Świętach :roll:
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55

Post »

darla faktycznie nastrojowo.Szkoda że nie mogę usłyszeć tego szumu wody, czy u Ciebie tez taki gorąc, u mnie ok. 30 st, a w nocy ma być 20, a susza niemiłosierna, latałam cały wieczór z konewką.Moje tamaryszki nie wypuszczaja jeszcze nic. Ale dziś odkryłam że zmarzł mi złotokap ;:98 , miał ogrom pąków, był okryty włóknina i na nic, a tak się cieszyłam.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

Mirko-aż sprawdziłam-u mnie 13 na termometrze.Wczoraj wieczorkiem obcowałam ze szlauchem jakieś trzy kwadranse,dziś przerwa(na forum :wink: ) jutro znów porządnie zleję.Długi weekend ma być deszczowy-i źle i dobrze bo planuję wynosić datury,pierwszy raz sadzić do gruntu canny,dalie i mieczyki.
Tą suszą najbardziej wkurza mnie piaskowa ulica-jak tylko coś przejedzie to istna zamieć :evil: Kurzy się niesamowiecie od tamtej strony :(
Przy oczku jest specyficzny mikroklimat,obok altana-marzenie w upalne dni ;:3
Złotokap odpadł z mety u "M" gdy tylko dowiedział się,że jest trujący :? dobrze,że chociaż datur się nie czepia bo byłaby mała wojna :lol:
Uspokoiłaś mnie co do tamaryszków a u mnie i tak kalendarz ogrodniczy jest mocno do tyłu w porównaniu z pozostałymi częściami Polski-bo tych roślin darowanych (z wymiany z innymi forumowiczami) zawsze najbardziej szkoda.
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

darladeszcz jest baaardzo potrzebny, ileż możemy trzymać te sikawki i podlewać.
Ja moje mieczyki juz wsadziłam do gruntu, canny jeszcze w donicach, ale mizerny wzrost im wróżę.Dali nie mam wcale, ale może jeszcze się zdecyduję.Jeżeli chodzi o złotokap to w twoich warunkach chyba nie byłoby szans na przetrwanie, nawet gdyby nie był trujący, moje gałganki maja juz po 10 i 11 więc nie objadają listków /ha ha ha/, ale M ma rację lepiech dmuchac na zimne.
Dobrej nocki.Mój M wyjechał ,więc mogłam sobie pozwolić na dłuższe posiedzenie .
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

Poranne niestety bezowocne poszukiwania zaginionej rybki zakończone znalezieniem innego wodnego lokatora :wink:
Muszę w przyszłym tygodniu koniecznie dokupić roślinek by rybki miały większą osłonę zanim to co zostało się rozrośnie :roll:
I jeszcze foteczki z "praktycznego" ogrodu :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

To co teraz cieszy oczy :D
Kolejna prymulka od Ani-jak słoneczko dzisiejszego dnia ;:2
Szafirki,skimmia i ostrokrzew w pełnej krasie.
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Jaka ładna wiosna u Ciebie :)
Bardzo podoba mi się ta żabka w oczku wodnym :D :wink:
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

darla fajna żabci Cie odwiedziła.Jakoś nie zaopatrzyłam się w prymulki, one są takie ładne, muszę jutro się rozejrzeć :D
Na ostatnim zdjęciu to żółte to mahonia, no chyba że się mylę, a skimia jakże urocza.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

A teraz mój mały szkodnik :twisted: Wcześniej łupem padały najzwyklejsze fiołki,mlecze(mniszka) a dziś stokrotki(fajnie się rozsiały z jednej sadzoneczki,którą znalazłam w trawie w zeszłym roku i przesadziłam w neutralne dla kosiarki miejsce) i bergenia :? Dobrze,że chociaż storczyków i fiołków w domu nie rusza :roll: tfu..tfu...
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

Ale gafa :oops: no jasne,że mahonia(głodnemu chleb na myśli) :lol:
A żabka skoczyła sobie gdzieś dalej.Najbardziej ubolewał nad tym Dawid-liczył,że po powrocie z przedszkola ją zobaczy :roll: Ale czasem można gdzieś w ogrodzie jakąś spotkać.
Wschodzą mi też pierwsze siewy kwiatów w życiu-godecje i aksamitki,nie mam pojęcia jak wygladają małe wilce i groszek pachnący ale chyba ich jeszcze nie ma :roll:
Z całej paczki wysianych koleusków został mi zaledwie jeden-"M" systematycznie strącał z nimi doniczkę w piwnicy ale z mixa zapowiadał się chyba tylko jeden rodzaj :?
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

darla Mały szkodnik, ale za to jaki śliczny, ja zalotnie patrzy na tym zdjęciu :D
Moje są już duże ale ciągle muszę strofować żeby nie zrywali kwiatów. Żagwin śliczny, muszę taki sobie sprawić.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

Nie chcę tu ryzykować bury więc proszę-zerknijcie tutaj:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=22552
Z góry ślicznie Wam dziękuję ;:168
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Darlo wstawiłam kilka roślin zobacz może rozpoznasz?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”