na szczęście inne roślinki kwitną i radują
Moja młoda działeczka - aanula cz.2
- k-c
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu - straty są ale za to będziesz miała miejsca pod nowe nasadzenia
a wiosna i do Ciebie dotarła - szkoda że przymrozki zbierają jeszcze takie żniwa
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- aanula
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 cze 2007, o 10:38
AGNESS Dziękuję ... 
Byłam u Ciebie i też jestem zachwycona Twoimi zdjęciami
Ładniejsze od moich ...
Agnieszko, ten skalniakowy to rozchodnik jakiś
może kaukaski? ... nie mam pojęcia tak na prawdę, bo dostałam go od kogoś i już obdzieliłam nim pół Polski
bo pięknie wygląda zarówno wiosną jak i latem ... prawda?
Tess ... mam zdjęcie ale trochę niewyraźne
potem pokaże
ale Twojej też jeszcze nie widziałam ... sfociłaś już ją ??
Karolu
już na miejsce padniętych roślinek mam nowe
ale niestety mam też nowe straty
serduszka zmarzła tak, że pewnie już w tym roku nie zakwitnie
a tak ją lubię ...
Iwonko na pierwszym zdjęciu to irysek miniaturowy
Pierwszy kwitnie i szybko przekwita
ale ładny jest
Jolu
miło, że mnie odwiedziłaś 
Byłam u Ciebie i też jestem zachwycona Twoimi zdjęciami
Ładniejsze od moich ...
Agnieszko, ten skalniakowy to rozchodnik jakiś
Tess ... mam zdjęcie ale trochę niewyraźne
Karolu
Iwonko na pierwszym zdjęciu to irysek miniaturowy
Jolu
jeśli nie kupiłaś jest w Auchanie.gucia pisze:Aneczko, obleciałam dzisiaj LM i OBI i Chloroza Stop- Floramixu nigdzie nie mają. Jedynie u Tracza znalazłam preparat przeciwko chlorozie Agrecolu, ale niestety nadaje się tylko do domowych, więc nie wzięłam....w składzie podają tylko żelazo, a o magnezie nie wspominają.
Swoim Rh sypnęłam tylko nawóz NPK/10:8:22, a po iglaki dałam magnez, mam nadzieję, że będzie ok :P
a swojej jej...zapomniałam sfocić....ale powiem ci że na allegro jest hortenjsa Renhy Vanila Fraise...no taka którą nabyłam w Bydgoszczy...
- aanula

Byłam dzisiaj na Targach Ogrodniczych w Szepietowie i muszę przyznać, że wróciłam zawiedziona
Nie było nic, na co warto byłoby zwrócić uwagę
Żadnych ciekawych roślinek a ceny powalające
W sklepach ogrodniczych można kupić to samo w niższych cenach ... Przejechałam ponad 120 km i wróciłam prawie z niczym

Kupiłam dwie Hortensje ogrodowe (tylko jedna dla mnie i nie wiem którą sobie zostawić ), ostróżkę pełną różową, ostróżkę miniaturkę, trójsklepkę, lawendę, szałwię i heliotrop ... jak dla mnie to zakupy żadne

... i na pocieszenie kwietnik na taras

Kupiłam dwie Hortensje ogrodowe (tylko jedna dla mnie i nie wiem którą sobie zostawić ), ostróżkę pełną różową, ostróżkę miniaturkę, trójsklepkę, lawendę, szałwię i heliotrop ... jak dla mnie to zakupy żadne

... i na pocieszenie kwietnik na taras

- aanula

TeskoTess pisze:jeśli nie kupiłaś jest w Auchanie.gucia pisze:Aneczko, obleciałam dzisiaj LM i OBI i Chloroza Stop- Floramixu nigdzie nie mają. Jedynie u Tracza znalazłam preparat przeciwko chlorozie Agrecolu, ale niestety nadaje się tylko do domowych, więc nie wzięłam....w składzie podają tylko żelazo, a o magnezie nie wspominają.
Swoim Rh sypnęłam tylko nawóz NPK/10:8:22, a po iglaki dałam magnez, mam nadzieję, że będzie ok :P
a swojej jej...zapomniałam sfocić....ale powiem ci że na allegro jest hortenjsa Renhy Vanila Fraise...no taka którą nabyłam w Bydgoszczy...
Chloroza Stop już kupiłam i właśnie w Auchanie
a o Renhy już wiem, bo Nasz Kochana Hanuśka już mnie powiadomiła i chyba zaraz ją kupię
Aniu trochę spóźnione moje odwiedziny, nie mogę z czasem się uporać, ciągle brakuje. Śliczne kwiaty pokazujesz a zdjęcia super wykonane, jak przyjemnie takie cuda oglądać. Zakupy ładne i ciekawe zrobiłaś, to są ładne kwiaty a co do hortensji zostawiłabym czerwoną. Kwietnik wiklinowy rewelacja, niezwykle oryginalny.
- aanula

Macie rację dziewczyny
Biała od razu wpadła mi w oko na Targach
Była jako pierwsza i na pewno zostanie u mnie
Zaraz jadę na działkę sadzić moje skarby
Muszę szybko działać, bo do pracy jeszcze dzisiaj jadę ...
Do posadzenia mam :
4 hortensje
2 róże
4 clematisy
2 ostróżki
8 lawendy
2 trójsklepki
2 szałwie
.... i jeszcze trochę drobnicy
Biała od razu wpadła mi w oko na Targach
Była jako pierwsza i na pewno zostanie u mnie
Zaraz jadę na działkę sadzić moje skarby
Muszę szybko działać, bo do pracy jeszcze dzisiaj jadę ...
Do posadzenia mam :
4 hortensje
2 róże
4 clematisy
2 ostróżki
8 lawendy
2 trójsklepki
2 szałwie
.... i jeszcze trochę drobnicy
- EdytaB

- Od: 1 sty 2009, o 12:19
Czytałam u Tess, ze teściowa nie pozwala Ci nic robić przy domu, czy ona nie była na Twojej działce ??,Jak moze tak twierdzić?
Choć powiem Ci, ze my mieszkamy z babcią (na szczęście nie moją) i ta również uważa mnie za głupią, wczoraj jak zakwaszałam ziemię pod hortensjami, różanecznikami i azaliami to pukała się w głowę, potem jak jej wytłumaczyłam w czym rzecz kazała mi róże tym podlać, i znów się nagadałam ale to jak grochem o ścianę - morał - i tak głupia jestem
Juz odpuściłam temat.
Choć powiem Ci, ze my mieszkamy z babcią (na szczęście nie moją) i ta również uważa mnie za głupią, wczoraj jak zakwaszałam ziemię pod hortensjami, różanecznikami i azaliami to pukała się w głowę, potem jak jej wytłumaczyłam w czym rzecz kazała mi róże tym podlać, i znów się nagadałam ale to jak grochem o ścianę - morał - i tak głupia jestem
Juz odpuściłam temat.