Ogród Andzi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Carla-pwd
500p
500p
Od: 27 sie 2008, o 07:25

Post »

Aniu jak dla mnie to nawet tira moge od Ciebie wziać tych roslinek :D:D:D
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p
Od: 29 sie 2008, o 10:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Skalniak przy oczku-już gdzieś to widziałam :lol:
Jak się da to rób odrazu większe,ja ubolewam,że nie mam takiej możliwości :roll:
Widzę,że pokazałaś i swojego czworonoga-wygląda jak szczeniak z siwą bródką :wink: Piesek czy sunia,jak się wabi?
Aniu- cykaj co nowego u Ciebie to będę powoli rozszyfrowywać Twoją hojność :D
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Darlo co do pieska to zwykły kundelek, strasznie jazgotliwy. Nie da nikomu wejść na podwórko słychać go doskonale w domu. Mam spokój z akwizytorami i łazikami. Przyniosłam go w zimie, więc jest jeszcze młody, wabi się Ciapik. Ostatnio M złapał go jak podebrał jajko z kurnika, dobrze że zostawia co nieco. Kazał go uwiązać ale jak taką małą psinę wiązać, ani myślę. Skalniak może masz rację żeby zrobić większy, pomyślę. Mam problem coś zjadło mi prawie wszystkie tulipany, wczoraj niedobitki wykopałam do doniczek. Muszę kupić koszyczki, zrobiło się prawie pusto. Najbardziej szkoda mi tulipanów papuzich. Góra zostawiona a cebulka zjedzona. Miałam już spore kępki. Niektóre rośliny które wysłałam dopiero zaczęły się pokazywać. Dzisiaj pierwszy ranek bez przymrozku. Może w końcu troszkę popada to wszystko zacznie rosnąć. Darlo o ile dobrze pamiętam to wysłałam trzy różne hosty, dyptam,budleję,orliki,pierwiosnek gruziński kolor fiolet, z kolorowymi listkami barwinek większy, kocimiętę, zrobię fotki jak troszkę podrośnie to może rozróżnisz po listkach.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Może ktoś wie co to za roślina?

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje małe zakupy. Nie mogłam się oprzeć. :P

Dyptam posiany z nasion ma ok. 3 lat troszkę uszczuplony. Zawsze ktoś się znajdzie komu się podoba.

Obrazek

Osmanthus tricolor

Obrazek

Potentilla fruticosa, Kobold'

Obrazek

Hosty przesadzone na nowe miejsce, nie wszystkie jest ich więcej.

Obrazek

Obrazek

Deutzia scabra ,Plena'ma pączki może zakwitnie.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Witaj Aniu, ładne te rabatki u Ciebie :) i jaki porządek.... ta roślinka co się pytasz... to wygląda mi to na przywrotnik, ale nie wiem dokładnie jaki... powinien kwitnąć na żółto- takie drobniutkie kwiatuszki :wink:
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu dziękuję sprawdziłam, masz rację to przywrotnik. Kolor pewnie żółty. Obok posadzony jest len-kolor turkus i bergenia- różowa powinno pasować. Zapomniałam o orliku i sasance zobaczę jak to będzie wyglądać wszystko razem.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Aniu na skalniaczku masz już ładnie rozrośnięte roślinki u mnie muszę troszkę poczekać ale sama sie nie moge doczekać efektu mojej pracy
Genia
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gieniu rośliny skalniakowe szybko zadarniają wolne miejsca, te są posadzone w ubiegłym roku. Większość jest rozrzucona pomiędzy innymi roślinami nie na skalniaku. Wstyd pokazać usypałam górkę ziemi z kamykami( stary skalniak) żeby przechować rośliny. Zrobić coś fajnego trzeba kupić odpowiedni kamień gruby i drobny. To się wiąże ze sporymi kosztami. Marne otoczaki zdobywałam z kupionego piachu. Kamyki są nieduże więc całe są pokryte roślinami. Wstawię fotkę jak to wygląda. Gieniu w przyszłym roku na pewno będziesz uszczuplać rośliny tak się rozrosną, ja na wiosnę część usunęłam. Ale jak zaczyna wszystko kwitnąć jest na co popatrzeć.
Carla-pwd
500p
500p

Post »

sliczne zakupy i sliczny skalniaczek :):) ... moze masz na zbyciu jakies serduszka albo jakies roslinki co tworzą "podusie" ??
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mini skalniak stary i nowy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Carlo coś się znajdzie, na przyszły rok na wiosnę. Serduszkę mam różową, w tym roku przesadziłam w półcień. Jakieś dwa dni temu zaczęła kwitnąć. Dzieli się na wiosnę jak zaczyna wychodzić z ziemi. Przydała by się do pary biała ale na razie nie mam. Na jesieni mogę wysłać zioła które zadarniają nie wiem tylko jak się nazywają. Po dotknięciu silnie pachną. Najlepiej jak zrobię zdjęcie to będzie widać.
Carla-pwd
500p
500p

Post »

Aniu... jak dl amnei mzoesz wysyłać wszystko co masz tylko na zbyciu :)
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aniu Piękny ogród.
Wyczytałam gdzieś że pytałaś o klon palmowy. Ja ma dwa kloniki, atropurpureum , oraz dissectum garnet .Maja ok. 4 lat nigdy zima mi nie przemarzły, może same końcóweczki, ale większe szkody u mnie powodują przymrozki wiosenne, jeden rozwija listki i nic mu się nie stało ale drugi będzie potrzebował trochę czasu, jednak nie okrywam włokniną ,bo uważam że nie spełnia swojej roli. Okryłam hortensję i złotokap i niestety obie roślinki przemarzły. A klon polecam .
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mirko napisz coś więcej, jakie stanowisko lubi? Okrywasz czymś na zimę, w jaką ziemię posadziłaś i czy sypiesz korę pod krzakiem?
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu sadziliśmy je do ziemi lekko kwaśnej.Jak już wcześniej pisałam nie okrywam na zimę , wyczytałam gdzieś że te odmiany wytrzymują do -29 st /tyle u mnie nie było/ oraz że dobrze rosną nad oczkiem wodnym. U mnie nie ma oczka a rosną na stanowisku słonecznym i mają się dobrze, nawozu nie stosowałam jak do tej pory. Niebawem wstawię zdjęcia więc zaglądaj do mnie.Jeżeli jeszcze z czymś mogę pomóc to służę moja skromna wiedzą.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”