Nie mam takich dracen, ale mam dracenę marginatę - za darmo ;) Chcesz?
Mój ogródek - chatte /cz.5/
- hanka55
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
A widzieliście tę kolumnę kwiatową/ słupek z patynowanego dębu?
Rany Julek, one " chodzą" na giełdach staroci, w okolicach 500 zł...
Izuś, ja bym chciała tamte kwiatki
Draceny dobrze się u nas trzymają i wystarczają im luki strzelnicze, zamiast okien
,
dlatego też podnieciłam się okropnie.
A skoro Pani nie wysyła, to nichże skorzysta ktoś z tubylców.
Tylko, kurczę fioletowe, nie kojarzę nikogo z Gdańska.
Rany Julek, one " chodzą" na giełdach staroci, w okolicach 500 zł...
Izuś, ja bym chciała tamte kwiatki
Draceny dobrze się u nas trzymają i wystarczają im luki strzelnicze, zamiast okien
dlatego też podnieciłam się okropnie.
A skoro Pani nie wysyła, to nichże skorzysta ktoś z tubylców.
Tylko, kurczę fioletowe, nie kojarzę nikogo z Gdańska.
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grażynko, Izo - to tylko pozazdrościć takiej zręczności w poruszaniu się bez ścieżek i pamięci, gdzie się co posadziło
Czytałem Izo, że budujesz nowe oczko wodne i to z folii
To dla mnie wyzwanie na kolejne lata, ale faktycznie zastanawiam się, gdzie Ty to zmieścisz
Jesteś jednak mistrzynią w przearanżowywaniu ogrodu i pewnie efekt będzie bardzo dobry.
Większość roślin już znalazło swoje miejsce w ogrodzie. Pozostałe w doniczkach, bo muszę przygotować im miejsce.
Czytałem Izo, że budujesz nowe oczko wodne i to z folii
Większość roślin już znalazło swoje miejsce w ogrodzie. Pozostałe w doniczkach, bo muszę przygotować im miejsce.
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Jacku, sęk w tym, ze nie zawsze sie pamieta, gdzie się co posadziło. Ostatnio chcąc coś dosadzić ciachnęłam cebulę psizęba! Na szczęście zniósł to po męsku i zakwitł 
Gdybys miał wiecej czasu, pokazałabym Ci, gdzie bedzie to nowe oczko.
Będzie trochę mniejsze, ale duzo lepiej usytuowane - i to nie biorąc pod uwagę "wrogiego" sąsiada.
Chcę je zrobić w/g rady Kasi i wyłożyć je darnią. Dopiero na przyszły rok położę folię.
Mam nadzieję, ze roslinki wszystkie sie przyjmą
Ja juz wszystko ulokowałam
Gdybys miał wiecej czasu, pokazałabym Ci, gdzie bedzie to nowe oczko.
Będzie trochę mniejsze, ale duzo lepiej usytuowane - i to nie biorąc pod uwagę "wrogiego" sąsiada.
Chcę je zrobić w/g rady Kasi i wyłożyć je darnią. Dopiero na przyszły rok położę folię.
Mam nadzieję, ze roslinki wszystkie sie przyjmą
Ja juz wszystko ulokowałam
- k-c
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Widzę że Izunia nie ma zamiaru przestać robienia zmian w ogrodzie - teraz oczko ciekawe co będzie następne :P hihihi
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Izo, ta nieznana Ci tawuła, to chyba tawuła van Houtte'a - mam prawie 100 m żywopłot
z niej,
napierw są liście, potem kwiaty, kwitnie później niż wczesna, u mnie ma dopiero pączki,
ale tutaj wszystko trochę później kwitnie
napierw są liście, potem kwiaty, kwitnie później niż wczesna, u mnie ma dopiero pączki,
ale tutaj wszystko trochę później kwitnie
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Zeniu, ja własciwie nie wyczekuję tak nowych kwitnien, bo co dzień prawie coś mnie zaskakuje!
Niestety wszystko przekwita w szalonym tempie. Liczę, ze chociaz latem rosliny troche zwolnią i pozwolą dłużej cieszyć się swoim pięknem 
Karolku, Ty prześmiewco ;) A kto przeobraził zapuszczony sad w rasowy ogród? :P
Haniu, uroczy
Dziękuję
Ale wiesz co? Myslę, ze mój to jednak może byc "Blue bird". Na etykiecie ma kolor lila wpadający w fiolet, na stronie clematisa - czysto niebieski, a w naturze - borgo-fioletowy. Tylko na zdjeciach jest taki rozwichrzony, a mój ma bardziej regularne płatki ... Moze jeszcze rozwichrzy?
Tylko z tym kolorem to strasznie oszukują!
Elu, oglądałam w necie zdjęcia tawuły van Houtte'a i to nie jest ta. Raczej jednak jest to tawuła wczesna.
Część 6 znajduje się tutaj
Karolku, Ty prześmiewco ;) A kto przeobraził zapuszczony sad w rasowy ogród? :P
Haniu, uroczy
Ale wiesz co? Myslę, ze mój to jednak może byc "Blue bird". Na etykiecie ma kolor lila wpadający w fiolet, na stronie clematisa - czysto niebieski, a w naturze - borgo-fioletowy. Tylko na zdjeciach jest taki rozwichrzony, a mój ma bardziej regularne płatki ... Moze jeszcze rozwichrzy?
Tylko z tym kolorem to strasznie oszukują!
Elu, oglądałam w necie zdjęcia tawuły van Houtte'a i to nie jest ta. Raczej jednak jest to tawuła wczesna.
Część 6 znajduje się tutaj