Mój ogródek - cilla77

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Cudne te szachownice i jaki pustynnik... eh ale już wiosna wystartowała pełna parą :) zaraz będziemy znów za nią tęsknić :lol:
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

Kasiu!Oj, oj czuję pasję różaną aż tutaj. O czym, dziewczyny rozmawiacie?
Zdecydowałam się- pragnę posadzić różę. Pnącą. Właśnie dzisiaj zwolniło się miejsce po jednym powojniku.
Tylko czy jej wysokość zechce bytować obok hortensji pnącej?
Poleć mi Kasiu coś ciekawego- może jakoś się odwdzięczę.
Pozdrawiam, nigella
cilla77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2006, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bogusiu, poczekaj z Grandiflorą bo aż wierzyć mi się nie chce że mogłaby zmarznąć? Trzymam kciuki!
CO do Romanze to różę tę pierwszy raz zobaczyłam przed moją firmą i po prostu jej zapragnęłam. Trzykrotnie próbowałam zrobić sadzonkę z uciętego kawałka pędu. I chyba w końcu się udało!!! :shock: Przetrwała nawet zimę w gruncie! Bogusiu nic nie obiecuję. Mam dwa takie pędy! Będą do ruszenia za rok. To wszystko siedzi w donicach i ma pewnie korzonki mikruski. Jak się uda to masz Romanze na własnym korzeniu. Szczepioną natomiast zdobyła mi Deirde u Baranowskich.

Snowflake witam Cię ponownie! Póki co trzeba się radować i w pełni rozkoszować się wiosną! Pustynniki i szachownice mam dopiero 2 rok w ogordzie i świetnie się rozrastają!

Nigella witaj! Oooo ciesze się że róże tak Cię zainteresowały! Ja nie jestem co prawda znawczynią, ale zaraz wpadnę do Ciebie i coś Ci polecę.
alys
200p
200p
Od: 8 sie 2008, o 17:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Kasiu!
Jeszcze raz odwiedziłam Twój cudowny ogród.
Jest piękny i perfekcyjny a jednocześnie naturalny i bezpretensjonalny.To wielka sztuka.
Teraz czekam na kwitnienie Twoich róż
Melduje posłusznie,że zauroczona Twoją Anabellą kupiłam ją wczoraj :tan
Mam wielki problem. :oops: Proszę o poradę.
Miałam (mam?) dwie hortensje ogrodowe.
Opatuliłam je agrowłokniną na zimę i..... wszystkie pędy są suche a od ziemi odbijają zielone małe listki.
Czy z nich coś będzie? czy obciąć te suche badyle?
Hortendje maja juz 5 lat.
Pozdrawiam Cie serdecznie
ALYS
Lepiej późno niż wcale
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

Witaj Kasiu! pospacerowałam o Twym pięknym ogrodzie, toż to będzie pieknych róż co niemiara! zachwycam się też Twoimi hortensjami istne cuda! widzę też że pięknie umiesz zestawiać różne rośliny, kwiaty ze sobą i wychodzą urocze kompozycje, ach żebym ja tak umiała! tylko pozazdrościć :D
cilla77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alys serdecznie witam Cię w moim ogrodzie. Dziękuje za odwiedziny i miłe słowa. :wink:
Bardzo się cieszę że zakupiłaś Anabellkę - będziesz bardzo zadowolona!!!
A ogrodowe - no tak z nimi bywa. :cry: Czasami z tych badylków dość późno hortensja wybija pączki liściowe, ale jeśli masz pewność że suche tzn pąki czarne to tnij przy ziemii. No chyba że poczekasz jeszcze z tydzień - moze coś sie zadzieje?:wink: Poczekaj..... :wink:
Serdecznie pozdrawiam

Onka witaj! :D Fajnie że wpadłaś! Dziękuje równiez za miłe słowa....a z tymi kompozycjami - każdy potrafi - tylko trzeba troszkę pofantazjować z roślinami :wink:
Awatar użytkownika
iwciach
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sty 2009, o 11:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam serdecznie! Oglądałam Twój ogród w zimie i nie będę ukrywać ,że był dla mnie wielką inspiracją. Na biurku koło kompa zadomowiła się karteczka i w miarę oglądanie Twojego ogrodu lista się wydłużała. Dzięki Tobie mam w ogródku: przede wszystkim ANABELLE (szt 3), pęcherznicę diabolo, derenia kousa, zawilce i wiele wiele innych. Dziękuję za inspiracje , wiele ważnych rad i z niecierpliwością czekam na zdjęcia z tego roku. Pozdrawiam
x-d-a

Post »

Kasiu,
u mnie dzisiaj pada i jest zimno, więc wpadłam na mały spacerek do Twojego pięknego ogrodu.
zauroczyły mnie zwłaszcza Twoje hortensje - są takie piękne i dorodne :!:
Ja mam drugi rok Anabelkę i rośnie mi dość niemrawo, a ogrodowe w tym roku mocno ucierpiały od mrozów. Coś tam odbijają, ale bardzo wolno, podobnie jak dębolistne. Najlepiej ma się pnąca, która po raz pierwszy będzie kwitła.
Miłego dnia :lol:
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Kasiu masz piękny ogródek.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
nigella
1000p
1000p

Post »

Kasiu, gdzie jesteś? Spodziewamy się nowej fotorelacji. Może u Ciebie padało?
Pozdrawiam, nigella
cilla77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie dziewczęta! :D
A gdzie jestem? - na działce!:wink:
Jest mi bardzo smutno bo nic Wam nie mogę pokazać. Jeździłam ostatnio z cyfrówą na działkę - robiłam dla Was foteczki i gdzieś aparat przepadł! :cry: A teraz takie piękne tulipanki, narcyzki, za chwilę pekną pączki rh, no i pierwsze pączki róż! :x Za chwilę znów przewrócę chatę do góry nogami :evil:
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2008, o 20:00

Post »

Kasiu, cieszę się, że się odzwałaś ale przykro, że Ci się zapodział aparat. Mam nadzieję, że jednak się znajdzie i zobaczymy Twój piekny ogród. Czytam ze zdumieniem o pączkach na różach :D . Jakie pączki! dzis mamy 2 maja, a nie 2 czerwca :shock: Dawno u mnie nie byłaś i nie wiem czy wiesz, że od miesiąca mieszka u nas młody kotek, który zdążył już nas wszystkich zawojować, łącznie z psem. Uwielbiam patrzeć, jak Kaja liże go po nosie, a on się o nią ociera! Kupiłam dwie peonie drzewiaste z pączkami i bardzo się cieszę, bo jeden pąk (trudno w tym przypadku mówić o pączku) właśnie zakwitł. Jedna grandiflora jednak definitywnie odmówiła współpracy. Reszta ma sie dobrze póki co. Bardzo jestem ciekawa jak Twoje róże, hortensje i w ogóle cały Twój piękny i nastrojowy ogród.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Byłam ciekawa Kasiu kiedy się odezwiesz i powiesz nam jak czują się róże i hortensje. Podobno w poniedziałek ma padać deszcz, straszna susza u nas. Przykro mi z powodu aparatu ale na pewno się znajdzie - u mnie są już pierwsze pąki róż.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Kasiu to niemożliwe by przepadł ,znajdzie się na pewno się znajdzie :D
Nie mogę przyjąć do wiadomości faktu ,że Ty i wiele innych osób ma pąki na różach :roll: :lol: Nie mogę!!!!
Obejrzałam wszystkie moje krzaki i niestety moje krzewy dopiero rosną ,
na żadnym nie ma najmniejszego nawet pączka. Czy powinnam płakać :cry: .
Za to Anabella jakoś dziwnie rośnie,brzegi listków ma podwinięte pod spód i jakby przypalone nieco,jakby się sfilcowały... Czy to nie grzyb jakiś się jej przyplątał? Wiesz cos o chorobach grzybowych hortensji Kasiu?
Po raz pierwszy moje hortensje ogrodowe tamtej wiosny cos dopadło a teraz Anabell ... jestem też zmartwiona :?
nigella
1000p
1000p

Post »

Kasiu, nie rób nam tego... Nie znalazłaś aparatu? Pokaż wreszcie swój ogród.
Pozdrawiam, nigella
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”