zaraz będziemy znów za nią tęsknić
 zaraz będziemy znów za nią tęsknić  

Przetrwała nawet zimę w gruncie! Bogusiu nic nie obiecuję. Mam dwa takie pędy! Będą do ruszenia za rok. To wszystko siedzi w donicach i ma pewnie korzonki mikruski. Jak się uda to masz Romanze na własnym korzeniu. Szczepioną natomiast zdobyła mi Deirde u Baranowskich.
 Przetrwała nawet zimę w gruncie! Bogusiu nic nie obiecuję. Mam dwa takie pędy! Będą do ruszenia za rok. To wszystko siedzi w donicach i ma pewnie korzonki mikruski. Jak się uda to masz Romanze na własnym korzeniu. Szczepioną natomiast zdobyła mi Deirde u Baranowskich.
 Proszę o poradę.
 Proszę o poradę.

Czasami z tych badylków dość późno hortensja wybija pączki liściowe, ale jeśli masz pewność że suche tzn pąki czarne to tnij przy ziemii. No chyba że poczekasz jeszcze z tydzień  - moze coś sie zadzieje?
  Czasami z tych badylków dość późno hortensja wybija pączki liściowe, ale jeśli masz pewność że suche tzn pąki czarne to tnij przy ziemii. No chyba że poczekasz jeszcze z tydzień  - moze coś sie zadzieje? 
  Fajnie że wpadłaś! Dziękuje równiez za miłe słowa....a z tymi kompozycjami - każdy potrafi - tylko trzeba troszkę pofantazjować z roślinami
  Fajnie że wpadłaś! Dziękuje równiez za miłe słowa....a z tymi kompozycjami - każdy potrafi - tylko trzeba troszkę pofantazjować z roślinami 

A teraz takie piękne tulipanki, narcyzki, za chwilę pekną pączki rh, no i pierwsze pączki róż! :x  Za chwilę znów przewrócę chatę do góry nogami
  A teraz takie piękne tulipanki, narcyzki, za chwilę pekną pączki rh, no i pierwsze pączki róż! :x  Za chwilę znów przewrócę chatę do góry nogami 

. Jakie pączki! dzis mamy 2 maja, a nie 2 czerwca
 . Jakie pączki! dzis mamy 2 maja, a nie 2 czerwca  Dawno u mnie nie byłaś i nie wiem czy wiesz, że od miesiąca mieszka u nas młody kotek, który zdążył już nas wszystkich zawojować, łącznie z psem. Uwielbiam patrzeć, jak Kaja liże go po nosie, a on się o nią ociera! Kupiłam dwie peonie drzewiaste z pączkami i bardzo się cieszę, bo jeden pąk (trudno w tym przypadku mówić o pączku) właśnie zakwitł. Jedna grandiflora jednak definitywnie odmówiła współpracy. Reszta ma sie dobrze póki co. Bardzo jestem ciekawa jak Twoje róże, hortensje i w ogóle cały Twój piękny i nastrojowy ogród.
 Dawno u mnie nie byłaś i nie wiem czy wiesz, że od miesiąca mieszka u nas młody kotek, który zdążył już nas wszystkich zawojować, łącznie z psem. Uwielbiam patrzeć, jak Kaja liże go po nosie, a on się o nią ociera! Kupiłam dwie peonie drzewiaste z pączkami i bardzo się cieszę, bo jeden pąk (trudno w tym przypadku mówić o pączku) właśnie zakwitł. Jedna grandiflora jednak definitywnie odmówiła współpracy. Reszta ma sie dobrze póki co. Bardzo jestem ciekawa jak Twoje róże, hortensje i w ogóle cały Twój piękny i nastrojowy ogród.

Nie mogę!!!!
 Nie mogę!!!! .
 .