Elizabetka po śląsku - 2 cz.2008r.
-
Bogusia2
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 maja 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Prześliczne tulipany Elżbietko. Moje Apricot Beauty jeszcze stoja w pąkach.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu
jak się cieszę, że wpadłaś mnie odwiedzić. Dzięki za miłe słówka.....ale jak tak dalej będzie gorąco i sucho to moje tulipanki kochane szybko przekwitną tak jak hiacynty- te w słońcu już przekwitają a te w lekkim cieniu jeszcze ładnie kwitną.
Zgadzam się z Tobą co do tych przymrozków.....a sio z nimi
akurat pięknie kwitną drzewa owocowe...wszystkie naraz
Co do trojeści to tak... mam ją pierwszy rok i na razie
nic
tak samo jak moje młode nowo posadzone na jesieni budleje ....ani jedna ale nie wytrzymałam i wyciągnęłam sadzonkę i parę korzonków było jasnych to wsadziłam z powrotem do ziemi i porządnie podlałam no i bedę czakać nawet w nieskończoność byleby cokolwiek wyrosło.
W taki razie razem będziemy czekać co?
może na nasze wspólne czekanie prędzej zareagują. :P Pozdrowienia ślę. 
Jadźko ja też musza codziennie podlewać tak sucho no i zaczynają się ślimoki pokazywać więc musza się przestawić na ranne podlewanie a nie wieczorne bo wtedy sie bardzi cisną do mokrego.
Maryniu cieszmy się wiosenką póki możemy
....wiesz, że psi ząb ma dwa kwiatki na łodyżce- teraz zauważyłam. :lol:Zaraz pędzę do Ciebie co tam porabiasz.
Agness
ale się cieszę z Twoich odwiedzin.....Twoje tulipany wcale się nie lenią tylko później zakwitają...wtedy kiedy moje przekwitną ale wtedy to będę miała do kogo iść i się napatrzeć i przedłużyć sobie wiosnę
Szachowice i psi zęby to niskie roślinki ale przepiękne i naprawdę warto je mieć u siebie.
Czekamy więc na Twoje tulipany :P Pozdróweczki ślę.
Jadziu na pewno już Twoje tulipany kwitną muszę koniecznie wpaść.....a za niedługo bedę siać malwy i taka jestem przejęta...miejsce już przygotowane tylko wysiewać ale poczekam jeszcze. Co do tulipanów ...na obrazku są brzydsze a w rzeczywistości prześliczn (przewżnie jest na odwrót) i też mi się bardzo podobają....z bliska są niesamowicie piękne.
Boguśko dobrze myślisz jest za ciepło i za sucho i kwiotki szaleją....i zaś okazjo na nalewka z naszych ogródkowych wiśni
piyknie Cie pozdrowiom :P
Romko
jak się cieszę, że mnie odwiedziłaś. Dzięki zamiłe słowa a te dwukolorowe tulipany w realu są jeszcze ładniejsze. Pozdrawiam wiosennie.
Bogusiu :P Apricot Beauty mam po raz pierwszy...oczywiście na forum zobaczyłam no i nie żałuję, że kupiłam bo są przecudne. Cudownie, że możemy sobie zaglądać do ogródków nieprawdaż?
Bardzo serdecznie pozdrawiam wszystkich odwiedzających moja zegrodka....
Cieszę się przeogromnie z każdych odwiedzin nawet tych bezśladowych. 

Pamiętacie? Niedawno było tak....to dla ostudzenia upałów
Zgadzam się z Tobą co do tych przymrozków.....a sio z nimi
Co do trojeści to tak... mam ją pierwszy rok i na razie
W taki razie razem będziemy czekać co?
Jadźko ja też musza codziennie podlewać tak sucho no i zaczynają się ślimoki pokazywać więc musza się przestawić na ranne podlewanie a nie wieczorne bo wtedy sie bardzi cisną do mokrego.
Maryniu cieszmy się wiosenką póki możemy
Agness
Szachowice i psi zęby to niskie roślinki ale przepiękne i naprawdę warto je mieć u siebie.
Jadziu na pewno już Twoje tulipany kwitną muszę koniecznie wpaść.....a za niedługo bedę siać malwy i taka jestem przejęta...miejsce już przygotowane tylko wysiewać ale poczekam jeszcze. Co do tulipanów ...na obrazku są brzydsze a w rzeczywistości prześliczn (przewżnie jest na odwrót) i też mi się bardzo podobają....z bliska są niesamowicie piękne.
Boguśko dobrze myślisz jest za ciepło i za sucho i kwiotki szaleją....i zaś okazjo na nalewka z naszych ogródkowych wiśni
Romko
Bogusiu :P Apricot Beauty mam po raz pierwszy...oczywiście na forum zobaczyłam no i nie żałuję, że kupiłam bo są przecudne. Cudownie, że możemy sobie zaglądać do ogródków nieprawdaż?
Bardzo serdecznie pozdrawiam wszystkich odwiedzających moja zegrodka....
Cieszę się przeogromnie z każdych odwiedzin nawet tych bezśladowych. 
Pamiętacie? Niedawno było tak....to dla ostudzenia upałów
- bogusia177

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bogusiu to chyba ułudka - ostatnio strasznie modna na forum.
Może masz ode mnie ?
Eluś aleś kwiotków nasadziła. Teroz Ci tak piyknie kwitnom.
A z tulipanami to możesz iść na torg, jeszcze byś zarobiła / na nowe kwiotki /.

Może masz ode mnie ?
Eluś aleś kwiotków nasadziła. Teroz Ci tak piyknie kwitnom.
A z tulipanami to możesz iść na torg, jeszcze byś zarobiła / na nowe kwiotki /.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- bogusia177

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- agrazka
- Przyjaciel Forum

- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
To tym razem śladowo... Cudny kolor tych tulipanów, nawet nie wiem jak go nazwać
Dużo masz wiosny, kolorowo bardzo
Dużo masz wiosny, kolorowo bardzo
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- k-c
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wiosna pełną gębą u Ciebie - tyle kwiecia że normalnie szok
widze że nie kupujesz tak jask ja po jednej dwóch trzechc cebulkach z koloru tylko od razu w ilościach hurtowych
super to wyglada takie połacie jednolite kwiatów 
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Halinko uwielbiam wiosenne słonko....niech świeci choćby i cały rok.
Pozdróweczki ślę. Zobacz Halinko jaką furorę zrobiła Twoja moja ułudka......jestem nią zakręcona na ament.
Boguśko byda Ci fest pszoć jak byś była na tym torgu.....ale Grażko moich tulipanów nie byda tam sprzedować
bo czym bych sie chwolyła na forum
....Ja już też się musza zapisać do SKS bo mi się zaczyno mylić. Dzisiaj żech zobaczyła kwiotek ale skąd go mom też nie wiem i nawet kiedy żech go posadziyła.
Jutro zrobia fotka.
Agrazko ale się cieszę, że wstąpiłaś nie śladowo
do mnie.....jedne są różowe z białym dnem, inne czerwone i Apricot Beauty jak sama nazwa by wskazywała......wszystkie są ładniejsze niż na obrazku forumowym. Tak jak kiedyś mówiłam mogłabym się położyć koło nich i patrzeć od rana jak są jeszcze zamknięte....bez dzień otwarte do słonka aż do wieczora kiedy się zamykają i idą spać.
Pozdrawiam bardzo serdecznie. :P
Karolku jak już to już ....miałam wybór albo kiecka albo kwiotki.....
Widzisz jako jo jest oszczędno. 
Izuś

..................................................................................wiśnia obciąto na owieczka

Hura wiosna
Boguśko byda Ci fest pszoć jak byś była na tym torgu.....ale Grażko moich tulipanów nie byda tam sprzedować
Agrazko ale się cieszę, że wstąpiłaś nie śladowo
Karolku jak już to już ....miałam wybór albo kiecka albo kwiotki.....
Izuś

..................................................................................wiśnia obciąto na owieczka

Hura wiosna
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Elzunia, ale fajne zdjęcia wstawiłaś! Popatrz, u Ciebie szachownica Michajłowskiego już 18 kwitła, a u mnie jeszcze ma paczki
Czy Twoja tez jest taka niziutka? N zdjęciu wygląda na 0k. 10cm ...
Pigwowca chyba mamy takiego samego - albo baaardzo podobnego!
Ty nie strasz śniegiem, bo niektórzy mają po -5 stopni w nocy! A u mnie na razie jeszcze przymrózku nie było. Dlatego pilnie okrywam co delikatniejsze stworki. Jak raz tego nie zrobię, to na pewno przymrozek będzie ;)
Ps. Dziurawczyk chyba chce u mnie zostać ;:49
Pigwowca chyba mamy takiego samego - albo baaardzo podobnego!
Ty nie strasz śniegiem, bo niektórzy mają po -5 stopni w nocy! A u mnie na razie jeszcze przymrózku nie było. Dlatego pilnie okrywam co delikatniejsze stworki. Jak raz tego nie zrobię, to na pewno przymrozek będzie ;)
Ps. Dziurawczyk chyba chce u mnie zostać ;:49