Moi zieloni domownicy
- ewasz29
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 mar 2009, o 09:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Polowałam dziś na ryneczkowe babcie . Niestety albo przede mną uciekły ,albo jeszcze nie sezon na nie ( za zimno ? ) . Ale za to ,mimo ,że sobie obiecywałam nie ściągać do domu żadnych pelargonii ,to przyniosłam jeszcze 2 . Jedna jest zwykła różowa , a druga angielska ,ciemno różowa . To tak na pociechę sobie sprawiłam ,że nie było begoni 

Wrzuciłam kilka ich ujęć ,bo nie wiem na którym najlepiej widać ,że one są różowe !
Zresztą chciałam sobie otrzeć łzy ,że znowu polowanie na begonię królewską zakończyło się klapą

Wrzuciłam kilka ich ujęć ,bo nie wiem na którym najlepiej widać ,że one są różowe !
Zresztą chciałam sobie otrzeć łzy ,że znowu polowanie na begonię królewską zakończyło się klapą
- ewasz29

Mam zamiar tak jak poprzednie pelargonie zimować je i potem robić z nich następne roślinki . W ten sposób postępuję z pelargoniami ,które już od 5 lat mam latem na balkonie . Tylko ,że tamte są zwykłe czerwone i bladziutko różowe. Zresztą jak tylko rozrosną się i zakwitną na balkonie to na pewno się nimi też pochwalę .
- karolaipiotr

- Od: 5 lut 2009, o 20:29
Śliczne kwitnące pelargonki! No i ta angielska.... Jest cudna ja sobie sprawiłam taka jedną i kwitnie w domciu, ale teraz spojrzałam na Twoją i chyba sobie sprawię kolejną taką jak Twoją- jest piękna!
Karolina
Moi zieloni przyjaciele-część 1
Moi zieloni przyjaciele-część 1
- zabcia_paula
- 500p

- Od: 24 sty 2009, o 10:34
Śliczne pelargonki...ja cały czas stoję w miejscu z balkonowymi zakupami
Lobelia wzeszła i padła...jedyne co mam to jedna skrzynka balkonowa z pelargoniami, które co roku zimuję i co roku pięknie kwitną. Mam nadzieję, że i tego lata będą mnie cieszyły. Muszę się tylko na wieś wybrać po odpowiedni nawóz
Lobelia wzeszła i padła...jedyne co mam to jedna skrzynka balkonowa z pelargoniami, które co roku zimuję i co roku pięknie kwitną. Mam nadzieję, że i tego lata będą mnie cieszyły. Muszę się tylko na wieś wybrać po odpowiedni nawóz
Pozdrawiam, Paula
- Andziax007

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
- ewasz29

Fiołeczki to kwitną już od połowy marca ( bo wtedy je dostałam). Niektóre kwiatuszki robią się już takie przyklapnięte ,więc chyba pomału muszę je usuwać ,żeby robić miejsce świeżym pączusiom . Czekam zresztą do momentu przekwitnięcia ,bo muszę zmienić im doniczki i ziemię ,bo ta kwiaciarniana to jakoś trochę dziwnie wygląda.
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mnie wzeszły wcześniej,siałam białe poziomki,bo nie byłam pewna jak przezimowały.Ale zakopane w piasku doniczkowe poziomki przechowały się świetnie, teraz są za oknem, ruszyły z kopyta i jedna ma już kwiatki, co U Konstantego dziś pokazałam.Datury nie siałam,ale czytałam,że m.in. Ani Raczek rozmnażała ją z sukcesem przez podział.ewasz29 pisze:No tak ,tyle ,że moje nasionka jeszcze nie zaczynają nawet wschodzić ,a na torebce pisze ,że wschody są dopiero po 30 -35 dniach ! Ja miałam zamiar je później wysadzić na działkę ,ale pomysł z uprawą w doniczkach chyba przyjmęEwa Janina Sadowska pisze:ewasz29 nie prawda,że nie zdążą poziomki zaowocować. Moje w doniczce owocowały do 15 grudnia, potem je zadołowałam w piasku w podwórku, znakomicie przezimowały,teraz stoją na zewnętrznym parapecie od tygodnia i są spore.
- anoli

- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zawitałam właśnie do Twojego przepięknego wąteczku, masz takie cudne okazałe rośliny, w slicznym otoczeniu. Na prawdę miło spędza się tu u Ciebie czas.
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- chabermona
- 500p

- Od: 30 sty 2009, o 11:58
Śliczne pelaśki 
Monika poszukująca Aspidistr, sansewierek, stefanotisa i anturiów
Doniczkowi domownicy Moniki
Doniczkowi domownicy Moniki

Dzięki za miłą opinię .