pięknie prezentuje się twój ogrodek
Fajny pieris i ta nakrapiana trzmielina!!! Znasz jej nazwe odmiany?

wczoraj go doglądałam, chyba jednak nie dał się zimie i powoli rusza do przodugloriadei pisze:Ten przymarznięty pieris nie wygląda najgorzej, przycięcie i powinien się zregenerować.
Będę szukać tej trzmieliny.

Lisko dziękuję, Hania już mnie oświeciła, muszę naprawić blędy i będzie OK,liska pisze:wow człowiek na 3 dni wyjeżdża a tu takie zakupy!!!!
Piękny ten kwitnący pieris... ja też nie mogłam się oprzeć![]()
Jeśłi chodzi o różanecznika to pytaj Hani... ona jest specem! Na pewno coś doradzi...
śliczne masz te kolorowe tulipanki... i już kwitną!

no ja wypatrzyłam ją jak biegłam do kasy przy której stał juz z lekka zniecierpliwiony MAnia Kropelka pisze:Witaj Edytko, ja te zposzukam tej trzmieliny, mam już kilka, ale tej mi brakuje, a ona taka ślicznie "pochlapana".....

hmm, skąd ja to znam, wiele roślin "łapię" biegnąc do kasy, gdzie czeka wściekły M, bo poszłam tylko po zapomniane po drodze mleko......EdytaB pisze:no ja wypatrzyłam ją jak biegłam do kasy przy której stał już z lekka zniecierpliwiony MAnia Kropelka pisze:Witaj Edytko, ja te zposzukam tej trzmieliny, mam już kilka, ale tej mi brakuje, a ona taka ślicznie "pochlapana".....
Została złapana w tzw. lociejest piękna. Mam jeszcze 2 (popularne: Fortunea ’Emerald’n Gold’ oraz Emerald Gaiety) ale po zimie są mocno sfatygowane przez psa, fotki zrobię jak już odżyją.

tak już bywa,Ania Kropelka pisze:hmm, skąd ja to znam, wiele roślin "łapię" biegnąc do kasy, gdzie czeka wściekły M, bo poszłam tylko po zapomniane po drodze mleko......EdytaB pisze:no ja wypatrzyłam ją jak biegłam do kasy przy której stał już z lekka zniecierpliwiony MAnia Kropelka pisze:Witaj Edytko, ja te zposzukam tej trzmieliny, mam już kilka, ale tej mi brakuje, a ona taka ślicznie "pochlapana".....
Została złapana w tzw. lociejest piękna. Mam jeszcze 2 (popularne: Fortunea ’Emerald’n Gold’ oraz Emerald Gaiety) ale po zimie są mocno sfatygowane przez psa, fotki zrobię jak już odżyją.
![]()
a potem zastanawiam się co kupiłam, bo nie zdążyłam nawet etykiety przeczytać

Zawsze da sie gdzieś wcisnąć, ja zawsze powtarzam M, ze teraz to marnie wygląda ale zobaczysz za parę lat...HannaCS pisze:też tak mam
lecę do sklepu po co bądź a i tak ląduję na ogrodniczym dziale.![]()
![]()
biorę to i to i tamto - bo to ładne, to fajne, tego nie mam a tamto niedrogie... a potem myślę: gdzie to posadzić?? a czy potrzebnie to kupiłam?? itd.
To jest nałóg - nie inaczej

a lenistwo swoją drogą, dziewczyny z pokoju śmieją się, ze lepiej by dla mnie było rzucić to wszystko i zmienic profesję na ogrodnicząHannaCS pisze:Trzeba cicho siedzieć i uważać bo jak blokady na strony pozakładają to będzie dopiero czarna rozpacz.
Widocznie forum jest bardziej interesujące niż praca