Ogródek Marty cz.1
- Kocina
- 1000p
- Od: 22 lip 2008, o 22:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
asiula - to nawet nie wykopaliska. Leżało sobie "luzem" koło rododendrona.. Kostucha dopadła ją jak wylazła obgryźć moje różanecznikiasiula pisze:widzę że się troche bawisz w archeologa![]()
świetne wykopaliska

Ewa - jak znajdziesz zdjęcia kła mamuta, to koniecznie poproszę!

Cudeńko nie wiosnę mamy

Zakwitła moja chuchana i dmuchana maleńka śliwa wiśniowa pissardi

Tulipany pomału się zbierają do kwitnięcia (mam kilka grupek gdzie jeszcze całkiem zielono), ale hiacynty panoszą się w najlepsze

Moje pierwsze szachownice

Marta masz co pokazywać , sporo ładnych i ciekawych okazów u Ciebie w ogrodzie
. U nas w ciągu roku u kobiet na targu prędzej można kupić jakieś rarytaski niż w sklepach
.
Wczoraj wracając do domu widziałam na poboczu potrąconego ale już nieżywego borsuka
, bobra bym nie żałowała
bo mam ich na swoim bagienku sporo .
Miłego dzionka

Wczoraj wracając do domu widziałam na poboczu potrąconego ale już nieżywego borsuka

Miłego dzionka
- eury
- 200p
- Od: 1 kwie 2009, o 22:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Gratuluję tulipnów - są przecudne 
Piękne rośliny rosną w Twoim ogrodzie...oj, będę tu zaglądała

Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Pozdrawiam Viola - rodzaj rośliny z rodziny fiołkowatych?
Storczykowe bidulki Eury
Pozdrawiam Viola - rodzaj rośliny z rodziny fiołkowatych?
- Kocina
- 1000p
dziękuję za komplementa, ale przy Waszych ogródkach to ja ciągle ubogą krewną jestem ;) Wszystko małe, chude, dopiero co posadzone, tylko na zdjęciach się puszy na pierwszym planie i zakrywa puste miejscatija pisze:Marta masz co pokazywać , sporo ładnych i ciekawych okazów u Ciebie w ogrodzie. U nas w ciągu roku u kobiet na targu prędzej można kupić jakieś rarytaski niż w sklepach
.
Wczoraj wracając do domu widziałam na poboczu potrąconego ale już nieżywego borsuka, bobra bym nie żałowała
bo mam ich na swoim bagienku sporo .
Miłego dzionka

Bobry, borsuki.. Nie pamiętam kiedy ostatnio widziałam

Buziaczki

Ruszyły!Aska pisze:Widzę, że ruszyły tulipany.
Ciekawa, czyja to czacha...

dziękujęeury pisze:Gratuluję tulipnów - są przecudne

Zapraszam w każdej chwili - drzwi szeroko otwarte

Halinko -Halina Kwak pisze:Martuniu, jestem zachwycona Twoim ogrodem

Dziękujęanulka pisze:Masz bardzo ładne kwiatyMusisz chyba miec dobrą rękę do nich
A liliowiec fantastyczny!!!Ja tez mam takiego ,ale jeszcze nie wyszedł ,albo już nie wyjdzie.U mnie korona nigdy nie zakwitła za to jej zapach mnie dobija

Korony to moja ogromna uciecha - nasłuchałam się gdzieś, że z ich kwitnieniem to wcale nie takie hop-siup i zaglądałam do nich bez przerwy. Pocieszłam się, ze w ostateczności chociaż nornice odstraszą, a tutaj taka niespodzianka

AGNESS pisze:Witaj Martuś śliczności już Ci kwitną w ogródkumoje tulipany- paskudne lenie- jeszcze nie kwitną, nie wszystkie nawet mają pąki
Sasaneczka i ciemiernik, tulipanki i cała kolorowa reszta- piękności

Ogłoś tulipanom wiosnę, pokaż zdjęcia - niech się wstydzą że koledzy już wszędzie pokazują kolory, a ONE CO?? ;)
Nie mam zdjęć z dziśEwa Janina Sadowska pisze:Martuniu-Jak dalszy rozwój szachownic, ciepło, więc pewnie bardzo urosły?Zdjęcie z wykopalisk nie jest zeskanowane niestety.Ale taki mamuci kieł wisi jako smocze kości przed katedrą na Wawelu.

Nie wiedziałam że takie "smocze kości" wiszą przed katedrą

Prawie rozkwitły tulipany Happy Family

Ten wygląda jak zielona pęknieta piłeczka ping-pongowa

Barwinek - w zeszłym roku tępiłam go jak chwast. Zostawiłam tylko dwie kępki i teraz mi żal że tylko tyle..

I TO zaraz zakwitnie na moim skalniaczku

Czekam aż hortensja pnąca (maleństwo na razie) okryje ten paskudny beton - na razie ruszyła z kopyta

- Kocina
- 1000p
Halinko, Ty zawsze z dobrym słowemHalina Kwak pisze:Martuniu, robisz cudne zdjęcia, roślinki wyglądają przepięknie, a tulipany, to po prostu rewelacja !!!

Dzisiaj przy okazji robienia nowej rabatki odkryłam siedlisko tych paskud - nory takie, jakby się sporych rozmiarów kot przeciskał! Korzenie moich malutkich iglaków popodgryzane.. Wrrr..Aska pisze:Dobre!!! Jakie prawdziweKocina pisze: Ja obstawiam nornicę.. Zębiska większe od mózgu
O! Właśnie! Dziękujęasiula pisze:TO na skalniaczku to skalnica andersa

Przed chwilką poleciałam oglądać - ten Tadeuszowy chyba jest bardzej czerwony, a mój wpada w malinkę. Takich popiątnych będę miała więcej, tylko na razie w pąkach siedzą i rozmyślają..Ewa Janina Sadowska pisze:Marto-widziałaś u Tadeusza48 tulipana poczwórnego?a może popiątnego? Chyba też Happy Family.
Niestety nie wszystkie tulipany są tym, czym miały być. Tutaj na pierwszym planie Valery Gergiev - tylko jeden z całej paczki! A wszystkie miały być Valerym. Reszta wyrosła taka jak w tle.

Ta "reszta" też ładna - czujecie jak pachnie?

Ciekawe, czy tutaj zakwitnie Black Parrot - mało tutaj na razie widać black... Zobaczymy.

Następny tulipan pokazuje ząbki ;) Tym razem Bellflower.

Eye Catcher

Diamond Star - tak podobno się nazywa, tylko za diabła nie mogę takiego nigdzie znaleźć w internecie... Ciekawa jestem co zaprezentuje jak rozkwitnie. Teraz bardzie przypomina miniaturowy pąk piwonii.

Hiacynt City Of Harlem - nie wiedziałam że z jednej cebuli wyrastają 3 kwiaty

Rozchodnik zaczyna się włochacić

I jeszcze takie coś - znowu nie pamiętam cóż to

Szachownice dzisiaj nie chciały pozować - wiało mocno i kiwały się jak w jakimś pijanym tańcu, ale co nieco sfotografowałam ;)