Gruzowisko- czyli ogródek zielonej

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
zielona m
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 14 lut 2009, o 11:09

Gruzowisko- czyli ogródek zielonej

Post »

Witam serdecznie wszystkich kochających przysłowiowe grzebanie w ziemi :lol:

Kilka słów o moim ogrodzie.
W 2006 roku w czerwcu stałam się posiadaczka ziemską :wink: Kupiłam niedokończony dom z ogrodem a właściwie jedną wielką łąką. Dom zajmuje około 100 metrów a ogród ma 1200 metrów. Mam więc spory kawałek ziemi do zagospodarowania. Zakup był bardzo okazyjny, cena dość niska jak na tamte czasy (ceny rosły jak grzyby po deszczu). Rodzice właścicielki oprowadzając nas, zachwalali jak to pięknie wszystko rośnie na tej działeczce. W przypływie emocji zakupowych, jakoś nie zwróciłam uwagi na dwa fakty, ogród to wielka łąka z 10 orzechami, no i jakoś brak śmieci po budowie, a propos śmieci, koszy na odpady też nie mieli. :evil: Tajemnica ukazała się dłuuugo potem :twisted:

W pierwszym roku było już trochę późno na wielkie prace w ogrodzie, więc cieszyliśmy się zakupem.
Rok drugi zaczęliśmy od przygotowania warzywnika i małego sadu. Jakież było nasze zaskoczenie kiedy znajomy rolnik połamał na naszej ziemi swój pług :shock: Na całym terenie kilogramy cegieł, płyt betonowych i innych śmieci. przygotowanie grządek zajęło 2 miesiące.

tak wygląda mój warzywniczek - niestety zdjęcie z jesieni, ale na pocieszenie miły gość :)

Obrazek

A tutaj to co zebraliśmy z naszego warzywnika
Obrazek

c.d. nastąpi muszę lecieć ale już niedługo napiszę więcej, na pocieszenie zdjęcie z wczoraj.
Obrazek
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam zielona m na forum. Po pierwsze masz piękną, metrażowo, działkę. Co do pozostałości do wześniejsych właścicielach to masz, mówiąc w skrócie, przewalone. Sporo czasu ci to zajmie porządkowanie teo terenu i wykopywanie gradobici.
Jednak, po mału, nie do razu Rzym zbudowano, przeobrazisz tą działęczke w piekny ogród. Czekam na większą ilość fotek.

Życzę powodzenia.
ewa f
1000p
1000p
Od: 23 sty 2009, o 22:57

Post »

NIe martw się! moze na tym gruzie ,po przysypaniu ziemią,uda się skalniak zalożyć
Awatar użytkownika
Alll
500p
500p
Od: 8 mar 2009, o 20:08

Post »

Witam :D
Skąd znam takie widoki. Wiara i chęć działania czyni cuda ;:50 ;:50 ;:50
Zapraszam do mnie. Zobaczysz co można zrobić ze śmietniska. W naszym przypadku całego gruzu nie byliśmy w stanie wywieżć.
Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
zielona m
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 14 lut 2009, o 11:09

Post »

Dziękuje bardzo za wszystkie miłe słowa :) Moi drodzy, wiem, że ten gruz to nie koniec świata, ale dziękuje za wsparcie duchowe, przyda się jak najbardziej.

Piękny ogród Alll, mam nadzieję, że mój niedługo też będzie godny uwagi.

No to wracam do historii.
W 2008 pochorowałam się i z poważnej pracy w ogrodzie pozostały tylko pobożne życzenia. Ograniczyć musiałam się do drobiazgów. Powstał mały sad, sprzedałam 7 orzechów, a zostawiłam trzy największe. Natura jednak mnie kocha, bo 2 z nich zaowocowały, miały łącznie aż 21 orzechów.
Obrazek
dodatkowo mam 2 grusze - klapsę i zimówkę, 3 jabłonie z czego dwie sama szczepiłam :) to taka odmiana bardzo późna i smaczna, od mojego ojca, niestety nazwy nie znam. Obrazek
mam jeszcze śliwę węgierkę, brzoskwinie, nektarynkę, czereśnię, leszczynę i pigwę. Jesienią mieliśmy 1 jabłko na jabłoni wrześniowej, pycha. Mam nadzieję, że w tym roku zaowocuje więcej drzewek i będę miała co posmakować.
Jeszcze udało mi się zrobić mały podest ze starych płyt i początki kwietnika ( na drugim zdjęciu widać taki paseczek z kwiatami).
Obrazek Obrazek
Oj ale ten czas leci szybko, już muszę znowu gnać do obowiązków :cry: ale na pożegnanie fotki z niedzieli trochę wiosny bo za oknem zimno i śnieżno.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Alll
500p
500p
Od: 8 mar 2009, o 20:08

Post »

Halo, halo jest tam ktoś ???? ;:3 ;:88
Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”