I kępa zakupiona dwa lata temu na rynku, zjedzona ubiegłej zimy przez gryzonie tej wiosny wyszła i ma pąki kwiatowe
 Jakby tego było mało, zdążyła się przed "zaginięciem" rozsiać, gdyż była kupiona z kwiatami..i teraz wyłażą sieweczki
 Jakby tego było mało, zdążyła się przed "zaginięciem" rozsiać, gdyż była kupiona z kwiatami..i teraz wyłażą sieweczki 

jak serduszki, hosty, konwalie i podobne..zostaje kępka wyschniętych liści, których najlepiej nie usuwać-bo chronią zimą przed mrozami i zaznaczają miejsce, w którym rosną
 jak serduszki, hosty, konwalie i podobne..zostaje kępka wyschniętych liści, których najlepiej nie usuwać-bo chronią zimą przed mrozami i zaznaczają miejsce, w którym rosną  

Ja zostawiłam maluchy.obok mamuśki..mam zamiar stworzyć takie poletko sasankowe
 Ja zostawiłam maluchy.obok mamuśki..mam zamiar stworzyć takie poletko sasankowe )
 )