Agawa walczy w ogrodzie
- kubanki
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 sie 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ładnie się Wam prace posuwają naprzód. Ścieżki to bardzo ważna i fajna rzecz, bardzo porządkują przestrzeń. Wiem to z naszego doświadczenia, wcześniej nie byłam w stanie objąć wyobraźnią tego przyszłego ogrodu, a po położeniu ścieżek wszystko stało się bardziej przejrzyste.
Mam pytanie o proces uprawy żagwinu. Napisałabyś jak to szło po kolei od początku do efektu widocznego na zdjęciu?
Mam pytanie o proces uprawy żagwinu. Napisałabyś jak to szło po kolei od początku do efektu widocznego na zdjęciu?
- Agawa
- 1000p

- Od: 4 wrz 2008, o 10:33
Iga, to będe zaglądała, jak te róże rozwijają sie u Ciebie.
Cynthio miałam wszystko narysowane, ale gdzies mi wcięło.
Haniu - plan czasami w trakcie jest zmieniany
, np. w kształcie ścieżki później umiejscowilismy plac
Niestety pewnych rzeczy sie nie przyspieszy, więc powoli rezlizujemy, ale w końcu kiedyś efekty bedzie widoczny
Edytko Maja powstać dwie skrzynie, które będą przed wejściowymi filarami, na stopniach schodów , a w nich co mi przyjdzie do głowy.
Oraz skrzynia na narzędzia podręczne, która ma spełniać rolę siedziska jednocześnie.
Tara rozmarzyłam sie po Twoim opisie, i już czuję zapach róż.
Przemku wymiana roślin sie przydała, wprawdzie, jak na razie małe kępy sasanek, ale i tak cieszą.
Cynthio miałam wszystko narysowane, ale gdzies mi wcięło.
Haniu - plan czasami w trakcie jest zmieniany
Niestety pewnych rzeczy sie nie przyspieszy, więc powoli rezlizujemy, ale w końcu kiedyś efekty bedzie widoczny
Edytko Maja powstać dwie skrzynie, które będą przed wejściowymi filarami, na stopniach schodów , a w nich co mi przyjdzie do głowy.
Oraz skrzynia na narzędzia podręczne, która ma spełniać rolę siedziska jednocześnie.
Tara rozmarzyłam sie po Twoim opisie, i już czuję zapach róż.
Przemku wymiana roślin sie przydała, wprawdzie, jak na razie małe kępy sasanek, ale i tak cieszą.
- Agawa
- 1000p

- Od: 4 wrz 2008, o 10:33
Aniu w sprawie żagwina, to za bardzo sie nad nim nie rozczulałam
Wysiałam do inspektu, ładnie powschodziło( teraz inne wysiewam do pojemniczkow na parapecie, a pikowac będe w inspekt), Gdy roślina zaczęła dostawac listki, popikowałam ją w miejsca które często podlewałam( aby zapewnic dalszy wzrost, i zbytnio nie przesuszyć). Jesienią poprzesadzałam na skarpę i przy ścieszce, ale przy ścieżce trochę psiak mi staranował
Teraz zakupilam sopro nasion bylin,
Jak na razie wysiałam łubin- żółty, czerwony i biały- powschodził, liatrię kłosową, przetacznik, języczkę pomarańczową, karczoch ozdobny. Większych problemów z nimi nie było, wiec próbować będę dalej.
Wysiałam do inspektu, ładnie powschodziło( teraz inne wysiewam do pojemniczkow na parapecie, a pikowac będe w inspekt), Gdy roślina zaczęła dostawac listki, popikowałam ją w miejsca które często podlewałam( aby zapewnic dalszy wzrost, i zbytnio nie przesuszyć). Jesienią poprzesadzałam na skarpę i przy ścieszce, ale przy ścieżce trochę psiak mi staranował
Teraz zakupilam sopro nasion bylin,
Jak na razie wysiałam łubin- żółty, czerwony i biały- powschodził, liatrię kłosową, przetacznik, języczkę pomarańczową, karczoch ozdobny. Większych problemów z nimi nie było, wiec próbować będę dalej.
- ada.kj

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Lidziu. Również wpadłam na chwilę aby się przywitać.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- Ania Kropelka

- Od: 19 lut 2009, o 08:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.