Mój ogród - Janek, cz.2
- Janek
- Przyjaciel Forum

- Od: 21 paź 2006, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
a tak swoją drogą to mam do Was prośbę/pytanie. w zeszłym roku świetnie poradziliście mi z nową rabatką i chciałbym zapytać o Wasze pomysły znów. otóż powstały dwie nowe rabatki
1. w otoczeniu świerki i sosny (jak to u mnie wszędzie ;p) a na rabatce pare czosnków i trzy małe hortensje, w miarę słoneczna

2. zaraz koło furtki więc w sumie miejsce reprezentacyjne w środku rabatki dwie róże na pieńku i blisko świerk (któego nie widać, ale po lewej), thuja i 2 małe cisy + piwonia drzewiasta

jeśli macie jakiekolwiek pomysły na cokolwiek to bardzo bardzo bardzo proszę
1. w otoczeniu świerki i sosny (jak to u mnie wszędzie ;p) a na rabatce pare czosnków i trzy małe hortensje, w miarę słoneczna

2. zaraz koło furtki więc w sumie miejsce reprezentacyjne w środku rabatki dwie róże na pieńku i blisko świerk (któego nie widać, ale po lewej), thuja i 2 małe cisy + piwonia drzewiasta

jeśli macie jakiekolwiek pomysły na cokolwiek to bardzo bardzo bardzo proszę
- EdytaB
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 sty 2009, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
o tak przyłączam się do tego pomysłu , kwaśna rabata do Rh kalmię, perisy, magnolietomko34 pisze:Witaj Janek,ciężko doradzić nie widząc dokładnie miejsca i otoczenia,a myślałeś o wrzosowisku ,wrzosy ,wrzośce w towarzystwie różaneczników i azalii.Jeszcze mam pytanie o glicynie ,czy prowadzisz ją po pniu?
- Janek
- Przyjaciel Forum

- Kontakt:
no tak właśnie myślałem o tym, bo różaneczniki i azalie to jedne z moich ulubionych roślin. tylko tak sobie myślę, że one kwitną mniej więcej w tym samym czasie i potem nie będzie już nic. trzebaby wymyślić coś dodatkowego, muszę się wybrać w końcu do jakiegoś centrum ogrodniczego. ale Wasza pomoc jest nieoceniona! dzięki! 
- Janek
- Przyjaciel Forum

- Kontakt:
ach jeszcze pytaliście o glicynię. więc ona najpierw rosła przy tym płotku który widać. potem razem z płotkiem przesadziłem ją pos jabłonkę. na razie prowadzę ją po pniu, ale mam ambitny plan na dalszy rozwój
od tej jabłonki to świetka nieopodal poprowadziłem bardzo gruby i sztywny drut i chcę spróbować puścić ją górą, nas ogródkiem, ale jeszcze nie wiem co z tego wyniknie. jak mi się uda to zrobię dzię fotki i pokażę o co mi chodzi.
Są azalie i rododendrony z ozdobnymi liśćmi ,można do towarzystwa zostawić hortensje ,w tle gdzieś hibiskusy i bedzie coś na okrągło kwitło.
pytałem bo też prowadziłem glicynie po pniu i usechł połamał sie i był problem,podpora musi jednak być solidna ,bo glicynia obwija mocno pedy wkoło podpór i kruche miażdży .
pytałem bo też prowadziłem glicynie po pniu i usechł połamał sie i był problem,podpora musi jednak być solidna ,bo glicynia obwija mocno pedy wkoło podpór i kruche miażdży .
- Karo
- -Administrator Forum-.

- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Pięknie sie prezentuje ta forsycja Janku!
Sprawia ,że czuje się jakieś gorąco wewnątrz... boska jest !!!!
Mama ma poniekąd rację ... zostaw te poważniejsze ogródkowe historie na koniec maja.
ale przecież odsapnąć świeżym powietrzem też musisz!!!